Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Οι εξηγήσεις της MSD για τις ελλείψεις των φαρμάκων της

12/12/2017 4:33:30 μμ
Για τα φάρμακα και τα εμβόλια που παράγει
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Διευκρινήσεις για το πότε θα ομαλοποιηθεί η αγορά μετά τις ελλείψεις φαρμάκων και εμβολίων, δίνει η φαρμακευτική εταιρεία MSD. Η εταιρεία σημειώνει πως την τελευταία περίοδο παρατηρούνται ελλείψεις σε συγκεκριμένα προϊόντα ως απόρροια της παγκόσμιας κυβερνο-επίθεσης η οποία επηρέασε τα συστήματα πληροφορικής της Merck/MSD παγκοσμίως, λόγω της εποχικής αυξημένης ζήτησης αλλά και των προβλημάτων που προέκυψαν σε εργοστάσια παραγωγής στο Πουέρτο Ρίκο.

Για την σωστή ενημέρωση, των Ελλήνων ασθενών και ιατρών η εταιρεία επισημαίνει:

Για το συνδυασμό εζετιμίμπης/ατορβαστατίνης

Τα αποθέματα του συνδυασμού εζετιμίμπης/ατορβαστατίνης έχουν προσωρινά εξαντληθεί λόγω προβλημάτων που προέκυψαν από φυσικές καταστροφές (τυφώνας Μαρία) σε μία από τις μονάδες παραγωγής στο Πουέρτο Ρίκο. Η MSD έχει ήδη ενημερώσει τον ΕΟΦ για τη μη διαθεσιμότητα αποθεμάτων των εν λόγω προϊόντων και νεότερες πληροφορίες για την εκτέλεση παραγγελιών τους αναμένονται μέσα στον Ιανουάριο οπότε και θα εκδοθεί νεότερη ενημέρωση.

Για το εμβόλιο ιλαράς, παρωτίτιδας και ερυθράς (MMR VaxPro)

Λόγω της έξαρσης της ιλαράς και σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, υπάρχει ιδιαίτερα αυξημένη ζήτηση των ενδεικνυόμενων στο ΕΠΕ εμβολίων. Η MSD ανταποκρίθηκε άμεσα και διέθεσε περισσότερες από 170.000 δόσεις του εμβολίου ιλαράς, παρωτίτιδας και ερυθράς για το χρονικό διάστημα αρχών Σεπτεμβρίου – μέσα Νοεμβρίου. Για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση προχώρησε σε έκτακτες εισαγωγές κατόπιν αιτήματος και σχετικής άδειας ΕΟΦ και διέθεσε υπερ-δεκαπλάσια ποσότητα της κανονικά προγραμματισμένης. Επιπλέον, η εταιρία με άδεια ΕΟΦ εξασφάλισε νέα έκτακτη εισαγωγή αποθεμάτων που αναμένεται να διατεθούν στην αγορά στις 18 Δεκεμβρίου και θα ενημερώσει τους Επαγγελματίες Υγείας σχετικά. Η εταιρία ανταποκρίθηκε στην υπερβάλλουσα ζήτηση με ευαισθησία, ταχύτητα, εγκυρότητα και αξιοπιστία.


Αναφορικά με το συνδυασμό εζετιμίμπης/σιμβαστατίνης, την εζετιμίμπη, τη σιταγλιπτίνη, το συνδυασμό σιταγλιπτίνης/μετφορμίνης και τη φουροϊκή μομεταζόνη, η MSD έχει προμηθεύσει επαρκώς την αγορά για να καλύψει την υπάρχουσα ζήτηση.


Λόγω της έντονης ζήτησης πολλών εποχικών φαρμάκων και εμβολίων, το τηλεφωνικό κέντρο της εταιρείας δέχθηκε μεγάλο αριθμό κλήσεων στον οποίο και ανταποκρίθηκε ενισχύοντάς το με επιπλέον γραμμές.


«Υπενθυμίζουμε ότι οι παραγγελίες των φαρμακείων μπορούν εξίσου να υλοποιούνται και μέσω της ιστοσελίδας www.msdpharmacy.gr», αναφέρει η εταιρεία.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με τη νέα ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ
Οι ρυθμίσεις στο νέο νομοσχέδιο του υπ. Υγείας






Σχετικά άρθρα

Η ΕΛΕΑΝΑ συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ασθενών
Αφορά την εκστρατεία «Vote4Patients» για τις Ευρωεκλογές του 2024
Νέοι φόροι για τα προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης
Καθορίζονται στο πρόσφατο νομοσχέδιο του υπ. Υγείας
Δώδεκα νέα φάρμακα 12 έρχονται στην Ε.Ε.
Μεταξύ αυτών και ένα νέο ισχυρό αντιβιοτικό