Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Οι CEO 9 μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών ζητούν την εμπιστοσύνη του κοινού

10/9/2020 1:25:21 μμ
Δεσμεύονται ότι τηρούν τα ηθικά και επιστημονικά πρότυπα στην ανάπτυξη εμβολίων COVID-19
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Εννέα μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες υπέγραψαν ένα κοινό κείμενο με το οποίο δεσμεύονται ότι ακολουθούν πιστά τις ηθικές και επιστημονικές αρχές στη διαδικασία ανάπτυξης των πρώτων εμβολίων κατά της COVID-19, θέλοντας να διασφαλίσουν την εμπιστοσύνη του κοινού σε αυτά που τελικά θα εγκριθούν.

Το κείμενο υπογράφτηκε από τους διευθύνοντες συμβούλους των AstraZeneca, BioNTech, GlaxoSmithKline plc, Johnson & Johnson, MSD, Moderna, Novavax, Pfizer και Sanofi, που εργάζονται σήμερα πυρετωδώς για την ανάπτυξη, μελέτη και έγκριση εμβολίων κατά του νέου κορονοϊού.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά «η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα των εμβολίων, συμπεριλαμβανομένου τυχόν δυνητικού εμβολίου για το COVID-19, εξετάζεται και καθορίζεται από ειδικούς ρυθμιστικούς φορείς σε όλο τον κόσμο, όπως ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA)» με τους υπογράφοντες να δεσμεύονται στα εξής:
  • Πρώτη προτεραιότητά τους είναι πάντα η ασφάλεια των εμβολιασμένων ατόμων.
  • Συνεχίζουν να τηρούν υψηλά επιστημονικά και ηθικά πρότυπα σχετικά με τη διεξαγωγή των κλινικών δοκιμών και να είναι αυστηροί στις παραγωγικές διαδικασίες.
  • Τα αιτήματα για άδεια κυκλοφορίας θα υποβάλλονται μόνο εφόσον αποδεικνύεται η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα μέσω μιας κλινικής μελέτης Φάσης 3 που σχεδιάζεται και διεξάγεται σύμφωνα με τις απαιτήσεις των ειδικών ρυθμιστικών αρχών.
  • Εργάζονται για να εξασφαλίσουν επάρκεια και ποικιλία εμβολίων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που προορίζονται για παγκόσμια πρόσβαση.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και οι μεγάλες ανατροπές
Η Λίλιαν Ατσάλη, Παθολόγος - Λοιμωξιολόγος, Αναπληρώτρια Διευθύντρια ΓΆ Παθολογικής Κλινικής του Metropolitan General εξηγεί πώς λειτουργούν






Σχετικά άρθρα

Ο Όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ βρίσκεται δίπλα στην εκπαίδευση και των μαθητών!
Μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Αιγάλεω ξεναγήθηκαν στους χώρους και μίλησαν για το μέλλον του επιχειρείν
FAMAR: Μεγάλες επενδύσεις στο Κέντρο Διανομής στη Θήβα
Και στην παροχή υπηρεσιών off-line serialization
Κώστας Παπαγιάννης: Οι φαρμακευτικές εταιρείες οφείλουν να μετασχηματιστούν ενόψει των μελλοντικών προκλήσεων
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis Hellas ζητά νέες πρωτοβουλίες που ενισχύουν τον δημόσιο διάλογο για την Υγεία
Ο ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης στην 1η Έκθεση Logistics and Transports
Παρουσιάστηκαν οι νέες τεχνολογίες που αξιοποιεί ο Όμιλος