Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Οι 5 φαρμακοποιοί που συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια της ΝΔ

9/4/2023 8:42:53 μμ
Οι στόχοι και τα οράματά τους
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Με νέα πρόσωπα σε ποσοστό 50% ανακοινώθηκαν τα τελικά ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας για τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου. 

Ανάμεσα στα νέα ονόματα που διεκδικούν την ψήφο των πολιτών υπάρχει πλήθος υποψηφίων από το χώρο της υγείας (γιατροί, υγειονομικοί υπάλληλοι), ενώ στα ψηφοδέλτια περιλαμβάνονται και πέντε φαρμακοποιοί από όλη την Ελλάδα. Ειδικότερα, οι φαρμακοποιοί που συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια είναι: Χαράλαμπος Καραθάνος στο Δυτικό Τομέα Αθηνών, Γεώργιος Δάκης στο Νομό Κοζάνης, Σπυρίδων Κουλκουδίνας στο Νομό Πιερίας, Καλλιόπη Γιαννούλου στο Νομό Χίου, ενώ υποψήφιος με το κυβερνών κόμμα στην Αιτωλοακαρνανία είναι και ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου του Νομού, Θανάσης Παπαθανάσης.

Ο Χαράλαμπος Καραθάνος, ο οποίος μέχρι σήμερα υπηρετεί ως Ειδικός Σύμβουλος Φαρμακευτικής Πολιτικής του υπουργού Υγείας, αναφέρει πως το όραμά του για τη Δυτική Αθήνα είναι η ίδρυση και λειτουργία παιδιατρικού νοσοκομείου Δυτικής Αττικής στις εγκαταστάσεις του σημερινού Γ.Ν. Αγίας Βαρβάρας, να σταματήσει η Δυτική Αθήνα να αποτελεί «χωματερή» του Λεκανοπεδίου, να επεκταθεί το Μετρό σε Ίλιον και Πετρούπολη, να δημιουργηθεί ένα μητροπολιτικό κέντρο στην περιοχή, να αναπτυχθεί νέο οδικό δίκτυο μήκους 50 χιλιομέτρων που θα συνδέει απευθείας την Υλίκη με την Ελευσίνα, να αξιοποιηθεί η Ακτή Σκαραμαγκά προς όφελος των πολιτών και τέλος να υπάρξουν συνολικά μέτρα για την εξάλειψη της εγκληματικότητας.

«Ο πολίτης ξέρει ότι, όπως έδειξαν όλες οι μεγάλες κρίσεις που αντιμετωπίσαμε κατά τη διάρκεια της τετραετίας, η χώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση που θα μπορεί να παίρνει γρήγορα αποφάσεις, χωρίς παλινωδίες και άσκηση ισορροπιών», τόνισε μιλώντας στο f.daily.

Από την πλευρά του ο Θανάσης Παπαθανάσης δήλωσε μιλώντας στο f.daily:
«Σε αυτόν τον αγώνα προτεραιότητα για μένα είναι να ξεπεράσουμε παθογένειες του παρελθόντος και να εργαστούμε σκληρά για να δώσουμε τη δυνατότητα στους νέους να μπορούν να μείνουν και να δημιουργήσουν στον τόπο μας. Θα πρέπει η Αιτωλοακαρνανία να αποκτήσει ισχυρή εκπροσώπηση και ισχυρή φωνή στα κέντρα των αποφάσεων. Ο τόπος μας θα πρέπει να στηρίζει τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και να δημιουργήσουμε τις συνθήκες εκείνες που θα οδηγήσουν σε ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα από το ΕΑΠ
Εκλέχτηκε στη Γενικό Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συλλόγου Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών


Σχετικά άρθρα

Φ.Σ. Μαγνησίας: Ζητά την απόσυρση νόμου για τους ελεύθερους επαγγελματίες
«Δεν καταπολεμάται έτσι η φοροδιαφυγή», τονίζει ο Σύλλογος
Bristol Myers Squibb: Να επιταχυνθεί η δημιουργία Εθνικού Ταμείου για τον Καρκίνο
Υπάρχει ανάγκη χρηματοδότησης όλων των σταδίων της ογκολογικής φροντίδας
Διακομματική Επιτροπή για το Φάρμακο ζητά ο ΣΦΕΕ
Μόνο έτσι υπάρχει ελπίδα να ισορροπήσει η αγορά, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του Συνδέσμου, Μιχάλη Χειμώνα
Υπ. Υγείας: Προγραμματίζει άυλη συνταγογράφηση για όλους τους τουρίστες
Δηλώσεις στο 2ο Διεθνές Συνέδριο Τεχνολογίας και Καινοτομίας ΝΑ Ευρώπης