Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

Οι 5 φαρμακευτικές εταιρείες με το καλύτερο «εργασιακό» σκορ

10/9/2023 7:47:40 μμ
Σύμφωνα με τις αξιολογήσεις των ίδιων των εργαζομένων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Οι ανταγωνιστικές αμοιβές, οι επιπλέον παροχές, η ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής και το ενδιαφέρον για την καινοτομία είναι μερικοί από τους παράγοντες που κάνουν τις μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες να ξεχωρίζουν, σύμφωνα με τους εργαζομένους τους. Οι συντάκτες του PharmaVoice.com συγκέντρωσαν σχόλια από το δημοφιλές site με εταιρικά προφίλ και αξιολογήσεις, Glassdoor, καθώς και στοιχεία για την ισότητα και τη συμπερίληψη, και έφτιαξαν την τοπ 5άδα των εταιρειών που παρέχουν τα καλύτερα εργασιακά περιβάλλοντα στους ανθρώπους τους. Αυτές είναι:

1. Merck & Co.: Διακεκριμένη με 4,2 (στα 5) αστέρια στο Glassdoor, η Merck έρχεται πρώτη στην εν λόγω κατάταξη. Έχουν εκτιμηθεί οι αξίες, η ηθική και η καινοτομία της, το ομαδικό πνεύμα, οι παροχές και οι αμοιβές που προσφέρει. Η εταιρεία επίσης έχει λάβει μια σειρά βραβείων για το εργασιακό της περιβάλλον και για τη συμπερίληψη (από την LQBTQ κοινότητα, τους Λατίνους, ΑΜΕΑ κ.ά.).

2. Johnson & Johnson: Για την καλή ισορροπία προσωπικής-επαγγελματικής ζωής και την κουλτούρα της η J&J έχει επίσης κερδίσει 4,2 αστέρια στο Glassdoor. Οι εργαζόμενοι σχολίασαν ότι «πιστεύουν στο όραμα/αποστολή της εταιρείας», η οποία παράλληλα έχει κάνει πολλές προσπάθειες και έχει λάβει πολλές διακρίσεις για τη στήριξη υπαλλήλων με ειδικές ανάγκες και αναπηρίες.

3. Pfizer: Οι εργαζόμενοί της ξεχωρίζουν την Pfizer για τις παροχές και τις αμοιβές, τη θετική κουλτούρα, την ουσιαστική εργασία και τις ευκαιρίες για ανάπτυξη και της έχουν δώσει 4,1 αστέρια. Η εταιρεία έχει διακριθεί για το εργασιακό της περιβάλλον (π.χ. από Fortune, Forbes κ.ά.), ενώ έρευνα του 2023 ανέδειξε τις ισάξιες αμοιβές μεταξύ γυναικών και ανδρών παγκοσμίως, και μεταξύ μειονοτήτων και μη στις ΗΠΑ.

4. GSK: Με 4,1 αστέρια έχει αξιολογηθεί η GSK, λόγω της καλής ισορροπίας προσωπικής και επαγγελματικής ζωής, τις γενναιόδωρες αποδοχές και την κουλτούρα της. Η εταιρεία επίσης ξεχωρίζει για τις σημαντικές αλλαγές που πραγματοποίησε το 2022, όπως: γονικές άδειες 18 εβδομάδων (κατ΄ελάχιστο), άδειες τουλάχιστον 4 εβδομάδων σε φροντιστές ετοιμοθάνατων ή σοβαρά πασχόντων, νέες υπηρεσίες οικονομικής ευημερίας και ψυχικής υγείας και ειδικές παροχές σε ζευγάρια ομοφυλοφίλων.

5. Sanofi: Με 4 αστέρια, η Sanofi διακρίνεται για την επαγγελματική σταθερότητα και την ασφάλεια που παρέχει στους υπαλλήλους της, όπως και για τις αμοιβές, την κουλτούρα και την ισορροπία προσωπικής και επαγγελματικής ζωής. Εκτός αυτών, πρόκειται για μια εταιρεία, όπου το 49% του προσωπικού και το 42% των ανώτατων στελεχών είναι γυναίκες, με τη δέσμευση για την αύξηση των ποσοστών έως το 2025. Επίσης παρέχει 14 εβδομάδες πληρωμένη άδεια σε νέους γονείς.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι και οι 5 παραπάνω εταιρείες έχουν πετύχει υψηλά ποσοστά (από 80% και πάνω) αναφορικά με την εκτίμηση στους διευθύνοντες συμβούλους και με την πρόθεση να τις συστήσεις σε φίλους.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και αμφισβητεί την εξειδίκευση των φαρμακοποιών στο φάρμακο
Και ζητά να ενταχθούν τα φαρμακεία στη νέα ρύθμιση για τα POS






Σχετικά άρθρα

Αύξηση της εγχώριας αγοράς καλλυντικών αναμένεται το 2024-2025
Η κλαδική μελέτη της ICAP CRIF την υπολογίζει στο 3-4%
Pharma Center: Επιτυχημένο το σεμινάριο της Health Aid στη Θεσσαλονίκη
Η εταιρεία διοργανώνει αντίστοιχες εκδηλώσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα και στην Αθήνα
STOP από 20 μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες στο ChatGPT
Φοβούνται διαρροή κρίσιμων δεδομένων στους ανταγωνιστές τους
Αnalytica 2024: Δύο ελληνικές εταιρείες στην κορυφαία Διεθνή Έκθεση
Η μεγαλύτερη και σημαντικότερη έκθεση για την εργαστηριακή τεχνολογία, ανάλυση και βιοτεχνολογία στην Ευρώπη