Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

Οι 5 εισηγμένες φαρμακευτικές εταιρείες με τη μεγαλύτερη αξία

31/10/2023 11:12:19 μμ
Ποιες είδαν τα έσοδά τους να φτάνουν στην κορυφή
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Δεδομένα από τις αξίες των εταιρειών στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης αναδεικνύουν τις πέντε φαρμακευτικές εταιρείες που σημειώνουν τη μεγαλύτερη ανάπτυξη εντός του 2023.


Τη μεγαλύτερη αύξηση της κεφαλαιοποίησης αγοράς -κατά 22%- σημείωσε η Amgen, γεγονός που αποδίδεται στα έσοδα-ρεκόρ ύψους 7 δισ. δολαρίων το δεύτερο τρίμηνο του 2023 και στη συμφωνία με τη Horizon Therapeutics που εμπλουτίζει το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας με σημαντικά αντιφλεγμονώδη φάρμακα.


Πάντως πρώτες στη λίστα, σύμφωνα με το Fierce Pharma, παραμένουν η Eli Lilly και η Novo Nordisk, οι οποίες καταγράφουν υψηλές πωλήσεις από τα φάρμακα της κατηγορίας GLP-1 για το διαβήτη και την παχυσαρκία και αναδεικνύονται ως οι πιο «πολύτιμες» εταιρείες βιοφαρμακευτικών προϊόντων στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ευρώπη, αντίστοιχα. Όπως προκύπτει από στοιχεία της Global Data, η Eli Lilly σημείωσε αύξηση του market-cap κατά 16,1% και η Novo Nordisk κατά 13,9%.


Την 5άδα των φαρμακευτικών εταιρειών με τη μεγαλύτερη αύξηση στην αξία τους αυτή τη στιγμή συμπληρώνουν οι Regeneron (14,9%) και η AbbVie (13,1%). 


Η πρώτη είδε τη μετοχή της να «ανεβαίνει» όταν εγκρίθηκε από τον FDA η εκδοχή του blockbuster οφθαλμικού φαρμάκου της με αφλιβερσέπτη σε μεγαλύτερη δόση.

Έκπληξη προκαλούν οι υψηλές επιδόσεις της AbbVie, καθώς έληξε πλέον η πατέντα του υψηλότερου σε πωλήσεις φαρμάκου της (αδαλιμουμάμπη) και έχει αυξηθεί ο ανταγωνισμός στις ΗΠΑ. Ωστόσο οι επενδυτές εμπιστεύονται, όπως φαίνεται, την εταιρεία που από δύο σημαντικές ανοσοθεραπείες της (ρισανκιζουμάμπη και ουπαδασιτινίμπη) έλαβε 8,1 δισ. δολάρια τα τρία πρώτα τρίμηνα του έτους.


Συνολικά, η κεφαλαιοποίηση των εταιρειών του κλάδου αυξήθηκε κατά 0,2% κατά τη διάρκεια του τριμήνου, σύμφωνα με την Global Data, και έφτασε τα 3,57 τρισ. δολάρια.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Φοβούνται διαρροή κρίσιμων δεδομένων στους ανταγωνιστές τους
Στο πλαίσιο του 14ου Συνεδρίου Φαρμακευτικού Management






Σχετικά άρθρα

Αύξηση της εγχώριας αγοράς καλλυντικών αναμένεται το 2024-2025
Η κλαδική μελέτη της ICAP CRIF την υπολογίζει στο 3-4%
Pharma Center: Επιτυχημένο το σεμινάριο της Health Aid στη Θεσσαλονίκη
Η εταιρεία διοργανώνει αντίστοιχες εκδηλώσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα και στην Αθήνα
STOP από 20 μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες στο ChatGPT
Φοβούνται διαρροή κρίσιμων δεδομένων στους ανταγωνιστές τους
Αnalytica 2024: Δύο ελληνικές εταιρείες στην κορυφαία Διεθνή Έκθεση
Η μεγαλύτερη και σημαντικότερη έκθεση για την εργαστηριακή τεχνολογία, ανάλυση και βιοτεχνολογία στην Ευρώπη