Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα

Απλήρωτοι έμειναν αρκετοί φαρμακοποιοί του Φ.Σ. Αττικής
Δεν συμπεριλήφθηκαν στο 95% του Απριλίου
Συνταγογράφηση φαρμάκων και εξετάσεων με τη… σέσουλα
Τις υπόσχεται site για το οποίο θα υπάρξουν νομικές κυρώσεις

Οι 3 φαρμακοποιοί που εκλέχτηκαν βουλευτές

24/5/2023 8:57:02 πμ
Τα σχέδια, τα οράματα και το «ευχαριστώ» τους
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τρεις βουλευτές φαρμακοποιούς ανέδειξαν οι κάλπες των εθνικών εκλογών της 21ης Μαΐου για την κυβέρνηση που θα σχηματιστεί για την επόμενη 4ετία. Οι δύο προέρχονται από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο και επικράτησε με ποσοστό 40,79%, και ο τρίτος προέρχεται από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία. Αναλυτικότερα, εκλέγονται οι φαρμακοποιοί Θανάσης Παπαθανάσης στην Αιτωλοακαρνανία (ΝΔ), ο Σπύρος Κουλκουδίνας στην Πιερία (ΝΔ) και ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ στην Ξάνθη (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ).

Σύμφωνα με δηλώσεις του Θανάση Παπαθανάση στο f.daily, ο οποίος εκλέγεται για πρώτη φορά βουλευτής: «Σε αυτόν τον αγώνα προτεραιότητα για μένα είναι να ξεπεράσουμε παθογένειες του παρελθόντος και να εργαστούμε σκληρά για να δώσουμε τη δυνατότητα στους νέους να μπορούν να μείνουν και να δημιουργήσουν στον τόπο μας. Θα πρέπει η Αιτωλοακαρνανία να αποκτήσει ισχυρή εκπροσώπηση και ισχυρή φωνή στα κέντρα των αποφάσεων. Ο τόπος μας θα πρέπει να στηρίζει τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και να δημιουργήσουμε τις συνθήκες εκείνες που θα οδηγήσουν σε ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας».

Βουλευτής εκλέχτηκε για πρώτη φορά και ο Σπύρος Κουλκουδίνας, ο οποίος έχει ως κεντρικό του στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης, την καταπολέμηση της ανεργίας, τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και την προσέλκυση νέων επενδύσεων στο νομό. Ευχαριστώντας τους ψηφοφόρους του, ο ίδιος τόνισε ότι: «Σας ζήτησα να μου δώσετε τη δύναμη. Και το κάνατε. […] Η εκλογή μου αποτελεί ύψιστη τιμή και ταυτόχρονα βαριά ευθύνη». Τον νέο βουλευτή συγχαίρουν ο πρόεδρος Λ. Κουιμτζίδης και το Δ.Σ του οικείου Φαρμακευτικού Συλλόγου και του εύχονται μια καλή και δημιουργική θητεία.

Τέλος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, που εκλέγεται από το 2012, ευχαρίστησε τους χιλιάδες συμπολίτες του που τον ψήφισαν, τονίζοντας ότι: «το εκλογικό αποτέλεσμα πρέπει να ερμηνευθεί με ψυχραιμία, περισυλλογή αλλά και με το κεφάλι ψηλά για τη μάχη που δώσαμε και θα κληθούμε να ξαναδώσουμε σύντομα ως ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ». Προεκλογικά ο Χ. Ζεϊμπέκ επισήμανε την ανάγκη για λύσεις στην ακρίβεια, στην ανεργία και στην υγεία και κυρίως στην αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ελέγχουν τις συνταγές και ενημερώνουν για τη διαχείρισή τους
Στο νέο εγχειρίδιο από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)


Σχετικά άρθρα

Συνταγογράφηση φαρμάκων και εξετάσεων με τη… σέσουλα
Τις υπόσχεται site για το οποίο θα υπάρξουν νομικές κυρώσεις
ΕΟΦ: Αναστολή άδειας χονδρικής πώλησης της Medigen Pharmaceuticals ΑΕ
Λόγω μη συμμόρφωσης σε προϋποθέσεις νόμιμης διακίνησης φαρμάκων
8ο Συνέδριο Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας (ΗΤΑ)
Με τίτλο: «HTA: Setting goals for an innovative future»
Νέα κόντρα με φόντο τις ελλείψεις φαρμάκων
Οι φαρμακοποιοί ζητούν προστασία για 70 επιπλέον σκευάσματα, ενώ οι φαρμακαποθηκάριοι άρση των απαγορεύσεων