Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Ευ Ζην

τελευταία νέα


Οι 10 πιο υγιεινές τροφές για το καθημερινό σας γεύμα

9/10/2016 12:08:00 μμ
Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η διατροφή και επιδράσεις στο ανθρώπινο σώμα απασχολεί εδώ και πολλά χρόνια την επιστημονική κοινότητα. Έτσι μαζέψαμε 10 τροφές που σύμφωνα με σειρές μελετών από Αμερική και Ευρώπη είναι απαραίτητες να ενταχτούν στην καθημερινότητα μας για υγεία και ευεξία.


Μήλα

Είναι εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες. Ακόμη, εικάζεται πως οι πολυφαινόλες που περιέχουν συμβάλουν στην μακροζωία. Επιπλέον, συμβάλουν στην μείωση της χοληστερίνης και τον κίνδυνο των εγκεφαλικών επεισοδίων.


Αμύγδαλα

Όπως όλοι οι ξηροί καρποί, έτσι και τα αμύγδαλα είναι ένας διατροφικός θησαυρός. Περιέχουν τις περισσότερες φυτικές ίνες σε σχέση με τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς, ενώ είναι πλούσια σε ακόρεστα λιπαρά αν αναλογιστούμε πως αποτελούν το 94% των συνολικών τους λιπαρών. Ακόμη συμβάλουν στη ρύθμιση της χοληστερίνης και μπορούν να κόψουν την όρεξη.


Μπρόκολο

Μπορεί να μην το συμπαθείτε πολύ, όμως αποτελεί ένα superfood καθώς περιέχει φυτικές ίνες, ασβέστιο, κάλιο, φυλλικό οξύ και φυτοθρεπτικά συστατικά που μειώνουν τον κίνδυνο για καρκίνο, καρδιοπάθειες και διαβήτη. Επιπλέον είναι πηγή μεγάλων ποσοτήτων βιταμίνης C και β-καροτένιου.


Blueberries

Αυτά τα μικροσκοπικά μούρα έχουν τεράστια οφέλη να μας προσφέρουν. Περιέχουν φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και φυτοθρεπτικά συστατικά. Μαζί με τις φράουλες, ίσως να βοηθούν στην πρόληψη ορισμένων συμπτωμάτων της άνοιας και είναι επιβεβαιωμένα πολύ δυνατοί μας σύμμαχοι κατά της παχυσαρκίας. Αν τα καταναλώνουμε τακτικά, ρίχνουμε πολύ τον κίνδυνο υπέρτασης και καρδιακής προσβολής. Πραγματικά, μια πολύ αξιόλογη προσθήκη στην καθημερινή μας διατροφή.


Ψάρια

Σολομός, τόνος, πέστροφα και σαρδέλες είναι πηγή για τα πολύ σημαντικά, για τον οργανισμό μας, ωμεγα-3 λιπαρά που προστατεύουν την καρδιά και το νευρικό σύστημα. Ακόμη βοηθούν στην αρθρίτιδα και τις φλεγμονές, ενώ περιέχουν βιταμίνες A και D.


Πράσινα λαχανικά

Μια διατροφή πλούσια σε αυτά τα λαχανικά, όπως το σπανάκι, μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη. Περιέχουν μεγάλες ποσότητες αντιοξειδωτικών, ειδικά όταν δεν μαγειρεύονται, καθώς και βιταμινών Α, Β6, C, Ε και Κ. Επιπλέον, μέσα στα θρεπτικά συστατικά τους βρίσκουμε σελήνιο, νιασίνη, ψευδάργυρο, φώσφορο, χαλκό, κάλιο, ασβέστιο, μαγγάνιο και σίδηρο. Χρειάζεστε κι άλλους λόγους για να αρχίσετε να τα τρώτε;


Γλυκοπατάτες

Πώς να τους πείτε όχι όταν είναι πηγή φυτικών ινών, β-καροτένιου, υδατανθράκων, βιταμίνης C, B6, σιδήρου και καλίου;


Αβοκάντο

Είναι πλούσια πηγή μονοακόρεστων λιπαρών που μειώνουν την κακή χοληστερόλη και την υπέρταση. Επιπλέον κάποιες έρευνες υποστηρίζουν πως τα θρεπτικά συστατικά τους σταματούν την ανάπτυξη των κυττάρων του καρκίνου του στόματος.


Βρώμη

Μια υπερτροφή που πρέπει σίγουρα να την εντάξετε στην καθημερινότητα σας. Πηγή σύνθετων υδατανθράκων και φυτικών ινών, ενώ ελαττώνει τα επίπεδα χοληστερίνης και ενισχύει την καλή λειτουργία της καρδιάς. Καθυστερεί τον μεταβολισμό και εξισορροπεί τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και πώς να παρέχετε την κατάλληλη συμβουλή, με τη βοήθεια της f-anazitisi
Δράσεις και καμπάνιες με κεντρικό μήνυμα «γεια στο στόμα σου!»






Σχετικά άρθρα

Υποτροφίες «Εις Μνήμη Νικολάου Σαριπόλου»
Από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Νέα στοιχεία για τον αντιφλεγμονώδη ρόλο της άσκησης σε ασθενείς
Γράφει ο Σταύρος Ξηντάρας, Πρωταθλητής Ευρώπης (Αθλητική Ιαπωνική Ξιφασκία), Εξειδικευθείς στην Ιατρική ψυχολογία & Αθλητικές επιστήμες, Διευθυντής του ερευνητικού Ινστιτούτου Spochan
Θετική η επίδραση των βιταμινών C και E σε άνδρες αθλητές
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Sports Medicine and Health Science
Σημαντικά ευρήματα για τη δράση των πολυβιταμινών στην εγκεφαλική λειτουργία
Η καθημερινή λήψη βελτίωσε τη μνήμη σε ηλικιωμένους