Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα

Ειρήνη Μαρκάκη: Διαφάνεια και έλεγχος οι λέξεις κλειδιά για τις ελλείψεις φαρμάκων
Η πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακαποθηκαρίων αναλύει τις προτάσεις της στο f.daily
Ισχυρά τα ηλεκτρονικά φαρμακεία στην αγορά των καλλυντικών
'Ανοδο παρουσιάζει στην Ελλάδα η ανδρική περιποίηση, σύμφωνα με μελέτη της ICAP CRIF

Οι 10 καλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες για το 2018

16/3/2018 11:17:57 πμ
Και ποια είναι τα φάρμακα που τις απογείωσαν
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Στα 1,43 τρισ. δολάρια αναμένεται να φθάσει η παγκόσμια φαρμακευτική αγορά, που υπολογίστηκε σε 1,11 τρισ. δολάρια το 2017. Πέρυσι η φαρμακευτική αγορά της Βόρειας Αμερικής, Ασίας- Ειρηνικού και Δυτικής Ευρώπης αντιστοιχούσε σε 37%, 22% και 20% επί της συνολικής.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Igea hub, tο 2017, οι κορυφαίες 10 φαρμακευτικές εταιρείες παγκοσμίως είχαν πωλήσεις ύψους 437,257 δισ. δολαρίων, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 40% του παγκόσμιου μεριδίου αγοράς, ενώ οι κορυφαίες 15 φαρμακευτικές εταιρείες παγκοσμίως δημιούργησαν πωλήσεις 568,617 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αντιπροσωπεύοντας το 51%.


Το μοντέλο κατάταξης που παρουσιάζεται περιλαμβάνει επτά κριτήρια για κάθε οργανισμό, με έμφαση στα έσοδα από τα φαρμακευτικά προϊόντα και την αύξηση των φαρμακευτικών εσόδων (2016-2017). Επίσης στα κριτήρια περιλαμβάνονται τα συνολικά έξοδα για Έρευνα και Ανάπτυξη, το ποσοστό των εσόδων από τα τρία πρώτα φαρμακευτικά προϊόντα και τα έσοδα ανά εργαζόμενο.

F. Hoffmann-La Roche Ltd (Ελβετία)

Η Hoffmann-La Roche (Roche) είναι μια εταιρεία υγειονομικής περίθαλψης επικεντρωμένη στην έρευνα που αναπτύσσει, κατασκευάζει και παραδίδει καινοτόμα θεραπευτικά και διαγνωστικά όργανα και δοκιμές. Η Roche προσφέρει φάρμακα στην ογκολογία, το διαβήτη, την οφθαλμολογία, τη νευροεπιστήμη, την ανοσολογία και τις μολυσματικές ασθένειες. Το 2017, τα κορυφαία 3 φάρμακα με τις καλύτερες πωλήσεις περιλαμβάνουν τις θεραπείες για τον καρκίνο, rituximab, trastuzumab και pertuzumab.

Pfizer (Η.Π.Α.)

Η Pfizer είναι μια φαρμακευτική εταιρεία με έδρα την έρευνα που ασχολείται με την ευεξία, την πρόληψη και τη θεραπεία ασθενειών σε ένα ευρύ φάσμα θεραπειών. Η Pfizer προσφέρει μεταξύ άλλων σκευάσματα στην καρδιολογία, την ογκολογία και την ανοσολογία. Το 2017, τα 3 πιο δημοφιλή φάρμακα περιλαμβάνουν το pregabalin, το Pneumococcal13-valent Conjugate Vaccineκαι το Palbociclib.

AbbVie (Η.Π.Α.)

H AbbVie είναι μια βιοφαρμακευτική εταιρεία που αναπτύσσει και εμπορεύεται προηγμένες θεραπείες που επικεντρώνονται στη θεραπεία της ρευματολογίας, της γαστρεντερολογίας, της δερματολογίας, της ογκολογίας, των νευρολογικών διαταραχών και άλλων συναφών και κρίσιμων συνθηκών μεταβολισμού. Το 2017, τα κορυφαία 3 φάρμακα με τις καλύτερες πωλήσεις περιλαμβάνουν τα dalimumab, ibrutinib.

Johnson & Johnson (Η.Π.Α.)

Η Johnson & Johnson (J & J) είναι μια εταιρεία παραγωγής φαρμακευτικών και καταναλωτικών αγαθών και οι θυγατρικές της ασχολούνται με την έρευνα, την ανάπτυξη, την κατασκευή και την πώληση φαρμακευτικών προϊόντων, ιατρικών συσκευών και προϊόντων για την υγεία των καταναλωτών. Η Johnson & Johnson προσφέρει φάρμακα στην ηπατίτιδα C, το HIV / AIDS, την αρθρίτιδα και τις πεπτικές συνθήκες. Το 2017, τα 2 πιο δημοφιλή φάρμακα περιλαμβάνουν τα infliximab, ustekinumab.

Sanofi (Γαλλία)

Η Sanofi είναι μια γαλλική φαρμακευτική εταιρεία που ασχολείται με την έρευνα, την ανάπτυξη, την κατασκευή και την εμπορία θεραπευτικών λύσεων. Η Sanofi προσφέρει φάρμακα συνταγογραφούμενα και εξωχρηματιστηριακά (OTC) που έχουν σημαντικά φάρμακα στο κεντρικό νευρικό σύστημα, στο καρδιαγγειακό σύστημα, στην ογκολογία, στον διαβήτη, στην εσωτερική ιατρική και στα εμβόλια. Το 2017, τα κορυφαία 3 φάρμακα με τις καλύτερες πωλήσεις περιλαμβάνουν τα glargine, Enoxaparin Sodium Injection και teriflunomide.

Merck & Co. (Η.Π.Α.)

Η Merck, εταιρεία έρευνας και ανάπτυξης, γνωστή ως MSD εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά, προσφέρει λύσεις υγείας μέσω των συνταγογραφούμενων φαρμάκων, των εμβολίων, των βιολογικών θεραπειών και των προϊόντων υγείας των ζώων. Η Merck προσφέρει φάρμακα στην ογκολογία, τη γονιμότητα, τις νευροεκφυλιστικές ασθένειες και την ενδοκρινολογία. Το 2017, τα 3 πιο δημοφιλή φάρμακα περιλαμβάνουν τα sitagliptin, pembrolizumab και Human Papillomavirus9-valentVaccine, Recombinant.

Novartis (Ελβετία)

Η Novartis είναι μια παγκόσμια εταιρεία υγείας που εδρεύει στη Βασιλεία της Ελβετίας. Το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας περιλαμβάνει καινοτόμες βιολογικές θεραπείες και φαρμακευτικά προϊόντα σε διάφορες περιοχές ασθενειών, όπως ογκολογία, καρδιολογία, νευρολογία, ανοσολογία, φροντίδα των ματιών, γενικά και βιο-παρεμφερή φάρμακα. Το 2017, τα κορυφαία 3 φάρμακα με τις καλύτερες πωλήσεις περιλαμβάνουν τα fingolimod, secukinumab και ιματινίμπη.

Gilead Sciences (Η.Π.Α.)

Η Gilead είναι μια βιοφαρμακευτική εταιρεία που ανακαλύπτει, αναπτύσσει και εμπορεύεται καινοτόμα φάρμακα. Η Gilead Sciences επικεντρώθηκε στη ιολογική, ηπατολογική, αιματολογική, ογκολογική, καρδιαγγειακή, φλεγμονώδη και αναπνευστική ασθένεια. Το 2017, τα κορυφαία 3 φάρμακα με τις καλύτερες πωλήσεις περιλαμβάνουν το sofosbuvir, και την emtricitabine.

GlaxoSmithKline (Ηνωμένο Βασίλειο)

Η GlaxoSmithKline είναι μια φαρμακευτική εταιρεία με έδρα την έρευνα που ασχολείται με την ανακάλυψη, παραγωγή και διανομή φαρμακευτικών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων συνταγογραφούμενων φαρμάκων, εμβολίων και υγειονομικής περίθαλψης των καταναλωτών. Προσφέρει φάρμακα σε καρδιαγγειακές παθήσεις, γυναικολογία, διαβήτη, αντι-μολυσματικά, δερματολογικά και αναπνευστικά νοσήματα. Το 2017, τα κορυφαία 3 φάρμακα με τις καλύτερες πωλήσεις περιλαμβάνουν τα salmeterol, dolutegravir και dolutegravir.

Amgen (Η.Π.Α.)

Η Amgen Inc. είναι μια αμερικανική πολυεθνική εταιρεία βιοφαρμακευτικής με έδρα το Thousand Oaks, Καλιφόρνια, που ανακαλύπτει και αναπτύσσει καινοτόμες θεραπείες τόσο σε βιοφαρμακευτικά όσο και σε φάρμακα μικρών μορίων. Το 2017, τα κορυφαία 3 φάρμακα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις περιλαμβάνουν τα etanercept, pegfilgrastim και darbepoetin.


ΠΗΓΗ

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στο πλαίσιο του νέου του ρόλου κατά τη διάρκεια κρίσεων
Η σχετική πλατφόρμα για τους φαρμακοποιούς θα είναι έτοιμη το Σεπτέμβριο


Σχετικά άρθρα

Ειρήνη Μαρκάκη: Διαφάνεια και έλεγχος οι λέξεις κλειδιά για τις ελλείψεις φαρμάκων
Η πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακαποθηκαρίων αναλύει τις προτάσεις της στο f.daily
Αποκλειστικό: Έρχεται νέα διευρυμένη λίστα απαγόρευσης παράλληλων εξαγωγών
Η ανακοίνωση έγινε χθες σε ευρεία σύσκεψη για τις ελλείψεις φαρμάκων
Έκλεισε φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στην Καλαμάτα με απόφαση του Οργανισμού
Την καταγγελία κάνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών