Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


"Όχι" του ΠΦΣ στη συγχώνευση του ΤΣΑΥ

21/11/2007
Η επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΠΦΣ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Με αφορμή την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη συγχώνευση των ασφαλιστικών ταμείων των φαρμακοποιών, των γιατρών, των δικηγόρων, των μηχανικών και των δημοσιογράφων, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

"Ανάστατοι είναι οι φαρμακοποιοί από τους σχεδιασμούς για τη δημιουργία Ενιαίου Ταμείου Επιστημόνων, στο οποίο θα συμπεριλαμβάνεται και το ασφαλιστικό ταμείο των υγειονομικών, το ΤΣΑΥ.
Το ΤΣΑΥ είναι ένα υγιές ταμείο, με την υψηλότερη αναλογία εργαζομένων προς συνταξιούχους, με κερδοφόρες επενδύσεις και με μεγάλη ακίνητη περιουσία η οποία, σημειωτέον, παραμένει αναξιοποίητη.
Παρά την υψηλότατη εισφοροδιαφυγή, το ΤΣΑΥ μπορεί να καλύψει αξιοπρεπώς τους ασφαλισμένους του. Οι σχεδιασμοί για την ενοποίησή του με τα ταμεία άλλων επιστημονικών κλάδων είναι σίγουρο ότι θα επιδεινώσει δραματικά τόσο τις αποδόσεις του όσο και τις παροχές του.
Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος είναι αντίθετος με τους σχεδιασμούς αυτούς και έχει εδώ και καιρό καταθέσει τις προτάσεις του, ώστε το ΤΣΑΥ να αποκτήσει αιρετή διοίκηση, να παραμείνει βιώσιμο και να εξαλειφθούν οι ανισότητες των ασφαλισμένων μετά το 1993.
Επιθυμία μας είναι η διαρκής συνεργασία με το Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, έτσι ώστε να αποτραπεί η ενοποίηση που θα φέρει σε δεινή θέση την κοινωνική ασφάλιση των υγειονομικών".


Από τον Βασίλη Βενιζέλο

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η διοίκηση δηλώνει έτοιμη να υπερασπιστεί το επάγγελμα
Και προτείνουν λύσεις για την καταπολέμηση της σπατάλης στο σύστημα υγείας






Σχετικά άρθρα

Φ.Σ. Πειραιά: 13 φαρμακεία ανήκουν κατά 99% σε μη φαρμακοποιούς
Η διοίκηση δηλώνει έτοιμη να υπερασπιστεί το επάγγελμα
Γαλλία: Οι φαρμακοποιοί διεκδικούν επέκταση των υπηρεσιών
Και προτείνουν λύσεις για την καταπολέμηση της σπατάλης στο σύστημα υγείας
Φ.Σ. Αττικής: Η διακίνηση φαρμάκων απαιτεί επιστημονική εποπτεία
Η απάντηση του συλλόγου στον Πρωθυπουργό για την κατ’οίκον διανομή ΦΥΚ
Οι 26 υπηρεσίες που προσφέρουν οι Ευρωπαίοι φαρμακοποιοί ανά χώρα
Σύμφωνα με μελέτη της PGEU σε 33 κράτη