Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Ευ Ζην

τελευταία νέα


Όχι smart συσκευές πριν από τον ύπνο

1/11/2016 1:39:35 μμ
Αυξάνουν τις πιθανότητες για κακή ποιότητα ύπνου στα παιδιά
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο ύπνος είναι απαραίτητος -ως γνωστόν- για την ξεκούραση του σώματος και του νου όλων, αλλά παίζει καθοριστικό ρόλο και στην υγιή σωματική και ψυχική ανάπτυξη των παιδιών. Η κακή ποιότητα ύπνου συνεπώς έχει αρνητικές συνέπειες στην υγεία των παιδιών.

Σύμφωνα με νέα βρετανική έρευνα, η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο JAMA Pediatrics, η ποσότητα και η ποιότητα του ύπνου των παιδιών επηρεάζεται από τη χρήση ηλεκτρονικών φορητών συσκευών, αυξάνοντας τον κίνδυνο για αϋπνίες και κακής ποιότητας ύπνο.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον ειδικό στη βιοστατιστική Μπεν Κάρτερ του Βασιλικού Κολεγίου του Λονδίνου και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ, αξιολόγησαν 20 μελέτες παρατήρησης, που συνολικά αφορούσαν περίπου 125.200 παιδιά, με μέση ηλικία 14,5 ετών. Από την επεξεργασία των δεδομένων διαπιστώθηκε ότι η χρήση ηλεκτρονικών συσκευών υπερδιπλασιάζει τον κίνδυνο ανεπαρκούς ύπνου.

Συνεπώς οι ερευνητές συνιστούν ελάχιστη (ή και καθόλου) χρήση κινητών τηλεφώνων, tablet και ηλεκτρονικών υπολογιστών πριν από τον νυχτερινό ύπνο, ώστε τα παιδιά να επωφεληθούν από τις ευεργετικές ιδιότητες του καλού ύπνου και να μην είναι νυσταγμένα την επόμενη ημέρα.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σε βρέφη και μικρά παιδιά με SMA
Μια ιδιαίτερη δράση ενόψει της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου






Σχετικά άρθρα

Υποτροφίες «Εις Μνήμη Νικολάου Σαριπόλου»
Από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Νέα στοιχεία για τον αντιφλεγμονώδη ρόλο της άσκησης σε ασθενείς
Γράφει ο Σταύρος Ξηντάρας, Πρωταθλητής Ευρώπης (Αθλητική Ιαπωνική Ξιφασκία), Εξειδικευθείς στην Ιατρική ψυχολογία & Αθλητικές επιστήμες, Διευθυντής του ερευνητικού Ινστιτούτου Spochan
Θετική η επίδραση των βιταμινών C και E σε άνδρες αθλητές
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Sports Medicine and Health Science
Σημαντικά ευρήματα για τη δράση των πολυβιταμινών στην εγκεφαλική λειτουργία
Η καθημερινή λήψη βελτίωσε τη μνήμη σε ηλικιωμένους