Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

Οδηγίες του ΕΜΑ στις φαρμακευτικές πριν από το Brexit

30/11/2017 11:42:56 πμ
Με στόχο τη συνεχή κυκλοφορία των φαρμάκων τους στην Ευρώπη
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Πρακτικές οδηγίες προς τις φαρμακευτικές εταιρείες δημοσίευσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA), που αφορούν την προετοιμασία τους για την μετεγκατάσταση του Οργανισμού στο 'Αμστερνταμ της Ολλανδίας, το Μάρτιο του 2019 (δείτε τις εδώ).


Οι οδηγίες καταγράφουν πρακτικές και απλουστευμένες κατευθύνσεις/απαιτήσεις, τις οποίες πρέπει να ακολουθήσουν οι εταιρείες, όταν υποβάλλουν αιτήσεις τροποποίησης της άδειας κυκλοφορίας των προϊόντων τους, προκειμένου να είναι δυνατή η συνεχής κυκλοφορία αυτών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου (Brexit).


Οι οδηγίες έχουν συνταχθεί με βάση το ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα γίνει τρίτη χώρα από τις 30 Μαρτίου 2019 και πρέπει να συνδυαστούν με τις σχετικές με τα φαρμακευτικά προϊόντα για ανθρώπινη και κτηνιατρική χρήση «Ερωτήσεις & Απαντήσεις» που έχει συντάξει ο Οργανισμός σε προηγούμενες οδηγίες του (το Μάιο του 2017).


Οι κάτοχοι άδειας κυκλοφορίας, οι αιτούντες αδειών και οι διανομείς εγκεκριμένων από τον ΕΜΑ φαρμάκων (ανθρώπινης ή κτηνιατρικής χρήσης) θα πρέπει, σύμφωνα με τον ΕΜΑ, να εξετάσουν τον τρόπο, με τον οποίο το Brexit θα επηρεάσει τα προϊόντα τους και ποιες αλλαγές θα πρέπει να γίνουν, πριν το Ηνωμένο Βασίλειο εγκαταλείψει την Ε.Ε. Πρέπει επίσης να εξασφαλίσουν ότι θα πραγματοποιηθούν οι αναγκαίες αλλαγές μέχρι το Μάρτιο του 2019.


Ο EMA, τέλος ανακοινώνει ότι θα δημοσιεύσει στο site του και νέα σειρά οδηγιών σχετικών με το Brexit και καλεί τις φαρμακευτικές να ελέγχουν τακτικά τη σχετική ιστοσελίδα για τις συνέπειες του Brexit.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Φοβούνται διαρροή κρίσιμων δεδομένων στους ανταγωνιστές τους
Πρόκειται για ακρογωνιαίο λίθο μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας, σύμφωνα με την Ευρ. Επιτροπή






Σχετικά άρθρα

Αύξηση της εγχώριας αγοράς καλλυντικών αναμένεται το 2024-2025
Η κλαδική μελέτη της ICAP CRIF την υπολογίζει στο 3-4%
Pharma Center: Επιτυχημένο το σεμινάριο της Health Aid στη Θεσσαλονίκη
Η εταιρεία διοργανώνει αντίστοιχες εκδηλώσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα και στην Αθήνα
STOP από 20 μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες στο ChatGPT
Φοβούνται διαρροή κρίσιμων δεδομένων στους ανταγωνιστές τους
Αnalytica 2024: Δύο ελληνικές εταιρείες στην κορυφαία Διεθνή Έκθεση
Η μεγαλύτερη και σημαντικότερη έκθεση για την εργαστηριακή τεχνολογία, ανάλυση και βιοτεχνολογία στην Ευρώπη