Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΟΑΕΕ: Διευκρινήσεις για τον τρόπο χορήγησης του Desferal

2/6/2009
Από τα ιδιωτικά φαρμακεία, άνευ συμμετοχής του ασφαλισμένου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Με την αρ. 11/06 εγκύκλιο του ΟΑΕΕ έχει οριστεί ότι η χορήγηση του φαρμακευτικού ιδιοσκευάσματος «DESFERAL», το οποίο περιλαμβανόταν στα φάρμακα της αρ.7/οικ.809/99 Υ.Α. που εχορηγούντο από τα Κρατικά Νοσοκομεία, γίνεται με συνταγή που εκδίδεται είτε από θεραπευτή ιατρό του Οργανισμού, είτε από τον θεράποντα ιατρό του Νοσοκομείου όπου μεταγγίζεται ο ασθενής - ασφαλισμένος , η συνταγή θεωρείται από τον ελεγκτή ιατρό και η προμήθεια του σκευάσματος γίνεται από το φαρμακείο του Κρατικού Νοσοκομείου που μεταγγίζεται ο ασφαλισμένος.

 

Με την αρ.38/2009 εγκύκλιο ο ΟΑΕΕ ενημέρωσε ότι με την αρ.ΔΥΓ3α/ΓΠ151509/19-12-08 κοινή Υ. Α. καθορίστηκαν εκ νέου τα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα που οι ασφαλισμένοι προμηθεύονται δωρεάν από τα φαρμακεία, των Κρατικών Νοσοκομείων ή τα ιδιωτικά φαρμακεία.

 

Επειδή στην ανωτέρω Υ.Α. δεν περιλαμβάνεται το φάρμακο «DESFERAL», ο ΟΑΕΕ διευκρινίζει ότι η προμήθεια του φαρμάκου αυτού δεν θα γίνεται πλέον από τα Κρατικά Νοσοκομεία αλλά από τα ιδιωτικά φαρμακεία άνευ συμμετοχής του ασφαλισμένου, ύστερα από συνταγή που θα εκδίδεται από θεραπευτή ιατρό του Οργανισμού.

 

Σημειώνεται, ότι εάν το φάρμακο αυτό έχει ήδη χορηγηθεί από τα φαρμακεία των Κρατικών Νοσοκομείων με το προγενέστερο καθεστώς, θα εξοφληθούν οι δαπάνες αυτές από τις Υπηρεσίες του Οργανισμού.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ανησυχίες και για το ανεπαρκές προσωπικό στην υγεία από την PGEU και τη CPME
Ο ΠΦΣ ενημερώνει ότι έχει δώσει την έγκρισή του


Σχετικά άρθρα

Αυξάνονται οι ελλείψεις φαρμάκων και ιατροτεχνολογικών στην Ευρώπη
Ανησυχίες και για το ανεπαρκές προσωπικό στην υγεία από την PGEU και τη CPME
Η ολοκληρωμένη προσφορά της EUROBANK για τους φαρμακοποιούς
Ο ΠΦΣ ενημερώνει ότι έχει δώσει την έγκρισή του
«Αλληλεπιδράσεις φαρμάκων & συμπληρωμάτων διατροφής»
Η νέα θεματική ενότητα της f-anazitisi
Ανακοινώθηκαν οι κενές θέσεις φαρμακείων στην Π.Ε. Τρικάλων
Αιτήσεις υποβάλλονται 1-15 Ιουλίου