Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Τέχνη & πολιτισμός

τελευταία νέα

Νέα επίθεση των γιατρών κατά των φαρμακοποιών
Χαρακτηρίζει ως ανέκδοτο την πιστοποίηση στους εμβολιασμούς εκπρόσωπος του ΠΙΣ
«Αγαπήστε την καρδιά σας!» στα φαρμακεία Green Pharmacy
Ο Όμιλος ΠΡΟ.ΣΥ.Φ.Α.Π.Ε. αφιερώνει το μήνα Φεβρουάριο στην καρδιακή υγεία
«Ελεύθεροι» οι φαρμακοποιοί να επιλέξουν αν θα διαθέτουν ΦΥΚ
Θα μπορούν να υπογράψουν «αρνητικές δηλώσεις»


Ο τρόπος να μπαίνεις στο νοσοκομείο χαμογελώντας

25/10/2018 12:36:22 μμ
Το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας γέμισε με πολύχρωμα έργα από τα παιδιά του ΚΕΦΙΑΠ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Οι ασθενείς και οι επισκέπτες που αυτές τις μέρες προσέρχονται στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας βρίσκονται μπροστά σε μια πολύ όμορφη έκπληξη: δεκάδες μικρά και μεγάλα έργα ζωγραφικής και χειροτεχνίας εκτίθενται στην κεντρική είσοδο του νοσηλευτικού ιδρύματος, δίνοντας μια χαλαρή νότα στο χώρο υποδοχής και προκαλώντας ευχάριστες αντιδράσεις στους πολίτες.

 

Πρόκειται για εικαστική έκθεση του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης (ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ) του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, με τον τίτλο «Τα παιδιά του ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. δημιουργούν». Τα έσοδα από την πώληση των έργων θα διατεθούν στον Σύλλογο ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. Χρυσούπολης, στον οποίο συμμετέχουν γονείς και φίλοι που υποστηρίζουν τη λειτουργία του Κέντρου.

 

Στα εγκαίνια της έκθεσης, η έκπληξη ορισμένων πολιτών ήταν τόσο μεγάλη, βλέποντας την είσοδο του νοσοκομείου να έχει γεμίσει με χρώματα και όμορφες εικόνες, που ζήτησαν η έκθεση να παραμείνει για πολύ καιρό. Όπως ανέφεραν οι πολίτες, χάρη στα πολύχρωμα έργα, χαμογελάς αβίαστα και αλλάζει η διάθεσή σου μπαίνοντας μέσα στο χώρο του νοσοκομείου και έχοντας σίγουρα στο μυαλό σου τόσες σκέψεις και πιθανόν δύσκολες καταστάσεις να αντιμετωπίσεις.

 

«Για εμάς έχει πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αυτή η έκθεση» τόνισε σε δηλώσεις του ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, Τάσος Καρασαββόγλου, σύμφωνα με τον οποίο «πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης το οποίο εδρεύει στη Χρυσούπολη και είναι κομμάτι του Νοσοκομείου μας. Είναι μια πρωτοβουλία που στόχο έχει την επιβράβευση των παιδιών. Θέλουμε να τους δείξουμε ότι τους στηρίζουμε, τους βοηθάμε και βρισκόμαστε δίπλα τους. Επίσης, θέλουμε να παρουσιάσουμε στην κοινωνία τη σημαντική δουλειά που επιτελούν αυτά τα παιδιά και τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλουν στη ζωή τους».

 

Η ψυχοθεραπεύτρια του ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ., Χρύσα Κοκκίδου, σε δηλώσεις της επισήμανε: «Ευχαριστούμε τη διοίκηση του Νοσοκομείου για το ότι είναι κοντά μας στην προσπάθεια που κάνουμε τα τελευταία 18 χρόνια. Το ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. ανήκει στο Νοσοκομείο Καβάλας από το 2012 και εξυπηρετεί άτομα όλων των ηλικιών. Η έκθεση πραγματοποιείται από τη μεγάλη ομάδα των παιδιών, τα οποία έρχονται καθημερινά στο Κέντρο και θέλαμε να κάνουμε μια προσπάθεια να αναδείξουμε το ταλέντο τους, να εισχωρήσουμε λίγο στην τοπική κοινωνία και να τους χαροποιήσουμε με όλη αυτήν την ενέργεια».

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η απόφαση θα περιέχεται σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στις 7 Ιανουαρίου
Διοργανώνεται από το Σύλλογο και το Ελληνικό Φαρμακευτικό Μουσείο


Σχετικά άρθρα

Η Θεατρική Ομάδα Ψυχικού ανεβάζει το έργο
Η σκηνοθεσία είναι του φαρμακοποιού Βασίλη Παπαπέτρου
Νέα παράσταση από τη Θεατρική Ομάδα των φαρμακοποιών «Ψυχής Ίαμα»
10 χρόνια δράσης, 7 έργα σε 12 αίθουσες, πάνω από 8 χιλιάδες θεατές
Εγώ, η Κατερίνα Μαλακατέ
Φαρμακοποιός, συγγραφέας και γενικά βιβλιόφιλος
Οι κρυφές συγγένειες του φαρμακοποιού και του ηθοποιού
Η κ. Κάτια Σπερελάκη στον "Φαρμακευτικό Κόσμο"