Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Ο.Σ.Φ.Ε.: Επιστολή στο υπουργείο Υγείας για τις ελλείψεις φαρμάκων

23/10/2012
Επιστολή της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος (Ο.Σ.Φ.Ε.) προς το υπουργείο Υγείας, με θέμα τον κίνδυνο για ελλείψεις φαρμάκων στην ελληνική αγορά, μετά την ανακοίνωση του νέου δελτίου τιμών.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Επιστολή της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος (Ο.Σ.Φ.Ε.) προς το υπουργείο Υγείας, με θέμα τον κίνδυνο για ελλείψεις φαρμάκων στην ελληνική αγορά, μετά την ανακοίνωση του νέου δελτίου τιμών:


"Αθήνα, 22/10/2012


Αξιότιμοι κύριοι υπουργοί


Η εμπλοκή που δημιουργήθηκε μεταξύ φαρμακευτικών εταιρειών και υπουργείου Υγείας, σε σχέση με την εφαρμογή του νέου Δελτίου Τιμών Φαρμάκων, έχει ως αποτέλεσμα το πάγωμα της τιμολόγησης και διακίνησης αναγκαίων φαρμάκων σε ολόκληρη την ελληνική αγορά.


Η παραπάνω εξέλιξη δημιουργεί σοβαρό κίνδυνο έλλειψης κρίσιμων φαρμάκων. Δεδομένης της μείωσης των αποθεμάτων των φαρμακαποθηκών, στην προσπάθεια ελαχιστοποίησης της άμεσης οικονομικής ζημιάς που προέρχεται εξαιτίας του υποτιμητικού τελευταίου δελτίου τιμών, η κατάσταση καθίσταται σοβαρότερη.


Ως εκ τούτου τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η δημόσια υγεία.


Ως Ομοσπονδία Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος ευρισκόμεθα εν μέσω της εφοδιαστικής αλυσίδας μεταξύ παραγωγών και φαρμακείων και είναι προφανής η αδυναμία κάλυψης της φαρμακευτικής αγοράς στο μέτρο ευθύνης που μας αναλογεί.


Παρακαλούμε την άμεση παρέμβαση κάθε υπεύθυνου φορέα της πολιτείας για την επίλυση της κρίσιμης κατάστασης που διερχόμαστε”.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τα ψηφιακά αρχεία που διακινούν πωλούνται κατά μέσο όρο προς 8 ευρώ στο dark web
Οι καταναλωτές καλούνται να επιστρέψουν τα επηρεαζόμενα προϊόντα






Σχετικά άρθρα

Bain & Company: Πέντε παράγοντες αναδιαμορφώνουν τη φαρμακευτική αγορά
Η προσήλωση στο status quo δεν αποτελεί πλέον βιώσιμη επιλογή
Vican: Λανσάρει τη σειρά The Ordinary στα ελληνικά φαρμακεία
Σε πλήρη ευθυγράμμιση με την Estée Lauder Hellas
Νέα συμφωνία για την Johnson & Johnson Innovative Medicine & τον Όμιλο ΒΙΑΝΕΞ
Στόχος η ενίσχυση της πρόσβασης των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες
Όμιλος Σαράντη: Διανέμει αποκλειστικά τα προϊόντα Jordan στα ελληνικά φαρμακεία
Η μάρκα προσφέρει τεκμηριωμένες λύσεις για τη στοματική φροντίδα