Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Ο πόλεμος με το «στηθοσκόπιο»!

10/7/2012
Ο πόλεμος αυτός σίγουρα δεν έχει ξαναγίνει στον ιατρικό κλάδο. Αιτία η τρόικα που δίχασε τον ιατρικό κόσμο με αφορμή την παρουσία του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας, Γιώργου Πατούλη, στη συνάντηση με την ομάδα δράσης (task force) της Ε.Ε. για τον εξορθολογισμό των δαπανών.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό ΜέγεθοςΟ πόλεμος αυτός σίγουρα δεν έχει ξαναγίνει στον ιατρικό κλάδο. Ποτέ άλλοτε οι γιατροί δεν εκφράστηκαν κατΆ αυτόν τον τρόπο μεταξύ τους. Αιτία η τρόικα που δίχασε τον ιατρικό κόσμο με αφορμή την παρουσία του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας, Γιώργου Πατούλη, στη συνάντηση με την ομάδα δράσης (task force) της Ε.Ε. για τον εξορθολογισμό των δαπανών. Η κόντρα και οι κατηγορίες μεταξύ ιδιωτών γιατρών και νοσοκομειακών, συνεχίζονται ακόμη και σήμερα.


Σημαντική διάσταση απόψεων μεταξύ των εκπροσώπων του ιατρικού κόσμου διαφαίνεται μετά τις βολές που εξαπολύουν εναντίον του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), ο συνάδελφοι του από όλη τη χώρα. Για σταλινικές απόψεις κάνει λόγο ο ΙΣΑ.

 

Κόκκινο πανί αποτέλεσαν οι προτάσεις που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γ. Πατούλης, στην task force, «για τον εξορθολογισμό του υγειονομικού συστήματος», αλλά και την προθυμία που εξέφρασε, σε τοποθέτησή του σε σχετική συνάντηση, να συνεργαστεί και στο μέλλον με την ομάδα.


Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), Δ. Βαρνάβας και μέλη, τόσο της Ομοσπονδίας, όσο και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), αλλά και επτά ιατρικών συλλόγων της χώρας, ανάμεσα τους και μέλος του ΙΣΑ, υποστηρίζουν πως ο κ. Πατούλης «προφανώς θέλει να βάλει πλάτη, ώστε να περάσει η πολιτική των μνημονίων στο χώρο της υγείας».


Αποδίδοντας στην task force το χαρακτηρισμό «Κομαντατούρ των τροϊκανών δυνάμεων κατοχής στη χώρα μας», κατηγορούν τον πρόεδρο του ΙΣΑ, για ευθεία αντίθεση στις αποφάσεις του ΠΙΣ, ο οποίος είχε αποφασίσει να μη συμμετάσχει στη συνάντηση.


Μάλιστα, δεν διστάζουν να μιλήσουν για πράξεις και συμπεριφορές αυτοπροβολής από τον κ. Πατούλη, με τις οποίες, «περιφρονεί κάθε έννοια συλλογικότητας, εμφανιζόμενος άλλοτε ως αντιμνημονιακός, άλλοτε παραστάτης του κ. Σαμαρά και τώρα πλέον απροκάλυπτα ως ομοτράπεζος της τρόικας».


Απαντώντας ο πρόεδρος του ΙΣΑ κάνει λόγο για σταλινικές απόψεις από ορισμένους συνδικαλιστές, συγκεκριμένου κομματικού χώρου και καλεί να κάνουν «αυτοκριτική όλοι οι δήθεν δημοκράτες και λαϊκιστές μας». Ξεκαθαρίζει μάλιστα ότι «ο συλλογικός αγώνας δε γίνεται με τεχνάσματα μη συμμετοχής που οδηγούν σε αδιέξοδες και αυτιστικές πολιτικές, αλλά γίνονται διαρκώς, σε κάθε επίπεδο, για την ισοτιμία της προσβασιμότητας όλων στις υπηρεσίες υγείας, για τη συμμετοχή των ασφαλισμένων βάσει κοινωνικών κριτηρίων και των οικονομικών τους δυνατοτήτων και για την υπεράσπιση των ανασφάλιστων πολιτών που πολλαπλασιάζονται στη χώρα μας».


Πηγή: http://www.iatropedia.gr (10/7/2012)

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

«Επωμιζόμαστε το βάρος μιας φοροδιαφυγής που δεν μας αφορά», επισημαίνουν τα μέλη του ΦΣΑ


Σχετικά άρθρα

Στη σέντρα βγάζουν τον πρόεδρο του ΕΟΦ οι φαρμακαποθήκες
«Στοχεύει λάθος κλάδο για τις ελλείψεις», όπως αναφέρουν
Στην κυκλοφορία αναμένονται 87 καινοτόμα φάρμακα με την έγκριση του ΕΜΑ
Σύμφωνα με την Έλ. Χουλιάρα, Μέλος ΔΣ PIF, Πρόεδρο και CEO AstraZeneca Ελλάδας & Κύπρου
Έρχονται αποσύρσεις φαρμάκων από την ελληνική αγορά;
Πηγές αναφέρουν πως οι επιστροφές φόρων αγγίζουν πλέον το 70% για τη φαρμακοβιομηχανία
ΣΕΙΒ: Θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις
Αν εμπλέκονται εταιρείες-μέλη στη μεγάλη απάτη κατά του ΕΟΠΥΥ