Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Τέχνη & πολιτισμός

τελευταία νέα

Ο αυξημένος ρόλος του φαρμακοποιού στις Υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Υγείας
Θα αναδειχθεί στο 3ο Φαρμακευτικό Συνέδριο Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης
Φαρμακοποιοί: Στοπ στα ραντεβού εμβολιασμού αν τα τεστ COVID-19 πάνε στα σούπερ μάρκετ
Ο ΕΟΦ πάντως ξεκαθαρίζει ότι η διάθεσή τους επιτρέπεται αποκλειστικά από τα φαρμακεία

Ο ΠΑΟΚ στηρίζει τα άτομα με Σύνδρομο Down

20/3/2017 1:10:26 μμ
Ο Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος οργανώνει εβδομάδα εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος διοργανώνει μια ιδιαίτερη εβδομάδα εκδηλώσεων στην πόλη της Θεσσαλονίκης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down σήμερα, 21η Μαρτίου!

Η εβδομάδα εκδηλώσεων, που ξεκίνησε από την Παρασκευή 17/3 και θα συνεχιστεί έως την Παρασκευή 24/03, περιλαμβάνει αθλητικές, εκπαιδευτικές, καλλιτεχνικές δράσεις, ακόμα και εθελοντική αιμοδοσία και επίδειξη μόδας από άτομα του Συλλόγου.


Χρυσός Χορηγός και υποστηρικτής όλης αυτής της προσπάθειας είναι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μαζί με το PAOK Action, που στέκονται με σεβασμό και ευαισθησία δίπλα στο έργο του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Μετά τη Συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής (17 Μαρτίου) στην Αίθουσα Τύπου γηπέδου Τούμπας (ΠΑΕ ΠΑΟΚ) και το Τουρνουά Bowling του Σαββάτου (18 Μαρτίου), συνεχίζεται η έκθεση Φωτογραφίας «Μπορώ» στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς, Κατούνη 12-14, Λαδάδικα, η οποία εγκαινιάστηκε την Κυριακή 19 Μαρτίου και θα διαρκέσει έως τις 27 Μαρτίου 2017 (ώρες λειτουργίας 10:00-13:00 17:00-20:00, είσοδος ελεύθερη).


Ακολουθούν:

Δευτέρα, 20 Μαρτίου: 08:30-13:00, 5η Εθελοντική Αιμοδοσία (Αγγελάκη 2).

Τρίτη, 21 Μαρτίου:

  • 10:30: «Αγκαλιά-Ζω» τον Λευκό Πύργο – τα μέλη του Συλλόγου θα αγκαλιάσουν το Σύμβολο της πόλης και μας περιμένουν όλους δίπλα τους!
  • 19:00: Ομιλία για το Σύνδρομο Down από τον Δρ. Στυλιανό Αντωναράκη, καθηγητή και πρόεδρο του Τμήματος Γενετικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Γενεύης, αυτόν που καθιέρωσε την Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down (στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς, Κατούνη 12-14, Λαδάδικα, είσοδος ελεύθερη).

Τετάρτη, 22 Μαρτίου: 20:00 Επίδειξη Μόδας στην οποία θα συμμετέχουν νέοι και νέες από το Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδος (στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, Λεωφόρος Στρατού και Γ' Σεπτεμβρίου).

Πέμπτη, 23 Μαρτίου: 17:00-19:00 Επίδειξη αθλητικών δραστηριοτήτων (zumba, cheerleading, παραδοσιακοί χοροί, ρυθμική γυμναστική), ομιλία για το Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδος και για το σύνδρομο Down (στον Πολυχώρο Uberντουζ, Δαναΐδων και Σφέτσιου).

Παρασκευή, 24 Μαρτίου: 17:00-19:00 Νέες και νέοι με σύνδρομο Down σας σερβίρουν τον καφέ σας στο café-bar "menta”, Κομνηνών 20, (ο καφές κερασμένος…).

Ο Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος

Ο Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη 1990 με την προτροπή της κ. Χαρίκλειας Χατζησεβαστού, καθηγήτριας Παιδιατρικής Κλινικής Γενετικής Α.Π.Θ. Πρόκειται για την πρώτη οργανωμένη ομάδα γονέων με παιδιά με σύνδρομο Down στην Ελλάδα και είναι φορέας Παροχής Υπηρεσιών Κοινωνικής Φροντίδας Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα, εγγεγραμμένος στο υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και εποπτευόμενος από αυτό.

Όραμα του Συλλόγου είναι μια κοινωνία, όπου θα παρέχονται ίσες ευκαιρίες διαβίωσης και συμμετοχής σε όλους τους πολίτες. Αποστολή του Συλλόγου είναι η ανάπτυξη δράσεων εξειδικευμένης εκπαίδευσης και προσέγγισης των ατόμων με σύνδρομο Down, με απώτατο στόχο την υποστηριζόμενη εκμάθηση και ψυχαγωγία των ωφελούμενών του.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η δράση γίνεται στο πλαίσιο της εβδομάδας δράσης για τον εμβολιασμό


Σχετικά άρθρα

Η φαρμακοποιός Κ. Κουρή αναπαριστά το Κερκυραϊκό Πάσχα με Playmobil
Δουλεύει με τις δημοφιλείς φιγούρες στο πίσω μέρος του φαρμακείου της εδώ και δύο χρόνια
Φαρμακοποιός από το Ηράκλειο δώρισε σπάνια συλλογή που κατείχε στο Μουσείο της ΑΕΚ
Ο Βαγγέλης Καρουζάκης είχε στην κατοχή του 55 φανέλες σπάνιας συλλεκτικής αξίας
Έκθεση Ζωγραφικής του 'Ακη Κορωνάκη:
Εγκαίνια στις 19/9 στη Δημοτική Πινακοθήκη - Παλιό Δημαρχείο Γλυφάδας
Νέα έκδοση:
Ανθολόγιο γνωμικών από τους Δρ. Πάνος Κορωνάκης Rohlf & Μαρία Μπατζίνη