Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Ο ΟΗΕ προωθεί την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία

25/4/2023 12:47:27 πμ
Πρόκειται για μια ιστορική στιγμή για τους συνεταιρισμούς, σύμφωνα με τη διοίκηση της ΟΣΦΕ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Την προώθηση της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας για τη βιώσιμη ανάπτυξη ενέκρινε η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στην 66η συνεδρίαση της ολομέλειας που διεξήχθη στις 18 Απριλίου 2023. 

Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση της ΟΣΦΕ κάνει λόγο για «ιστορική στιγμή» για τους συνεταιρισμούς, καθώς το εν λόγω ψήφισμα «παρέχει έναν επίσημο ορισμό για την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία και αναγνωρίζει ότι μπορεί να συμβάλει στην επίτευξη και τον εντοπισμό των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης». 

Σύμφωνα με την ΟΣΦΕ, το ψήφισμα, μεταξύ άλλων, καθιστά ορατή τη συμβολή της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, διευκολύνοντας την πρόσβαση των φορέων σε χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και χρηματοδότηση και ενθαρρύνοντας τη συμμετοχή τους στη διαδικασία χάραξης πολιτικής.

Επίσης ενθαρρύνει τις σχετικές οντότητες του αναπτυξιακού συστήματος των Ηνωμένων Εθνών να λαμβάνουν δεόντως υπόψη την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία ως μέρος των μέσων σχεδιασμού και προγραμματισμού τους, αλλά και τα πολυμερή, διεθνή και περιφερειακά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και τις αναπτυξιακές τράπεζες να στηρίξουν την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία, μεταξύ άλλων μέσω υφιστάμενων και νέων χρηματοδοτικών μέσων και μηχανισμών προσαρμοσμένων σε όλα τα στάδια ανάπτυξης.

Τέλος, το ψήφισμα ζητά από τον Γενικό Γραμματέα να εκπονήσει έκθεση, στο πλαίσιο των υφιστάμενων πόρων, σε συνεργασία με τη Διυπηρεσιακή Ομάδα Εργασίας των Ηνωμένων Εθνών για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία, σχετικά με την εφαρμογή του.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

«Σεβαστές πλέον οι θέσεις της Ελλάδας στην Ε.Ε.», είπε ο Αλ. Μπουρλά σε συνάντηση με τον Κ. Μητσοτάκη
Με στόχο να υπάρχει ένα χαρτοφυλάκιο προϊόντων για τις πιο σημαντικές μικροβιακές απειλές






Σχετικά άρθρα

Ο Όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ βρίσκεται δίπλα στην εκπαίδευση και των μαθητών!
Μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Αιγάλεω ξεναγήθηκαν στους χώρους και μίλησαν για το μέλλον του επιχειρείν
FAMAR: Μεγάλες επενδύσεις στο Κέντρο Διανομής στη Θήβα
Και στην παροχή υπηρεσιών off-line serialization
Κώστας Παπαγιάννης: Οι φαρμακευτικές εταιρείες οφείλουν να μετασχηματιστούν ενόψει των μελλοντικών προκλήσεων
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis Hellas ζητά νέες πρωτοβουλίες που ενισχύουν τον δημόσιο διάλογο για την Υγεία
Ο ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης στην 1η Έκθεση Logistics and Transports
Παρουσιάστηκαν οι νέες τεχνολογίες που αξιοποιεί ο Όμιλος