Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

Ο ΟΗΕ προωθεί την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία

25/4/2023 12:47:27 πμ
Πρόκειται για μια ιστορική στιγμή για τους συνεταιρισμούς, σύμφωνα με τη διοίκηση της ΟΣΦΕ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Την προώθηση της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας για τη βιώσιμη ανάπτυξη ενέκρινε η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στην 66η συνεδρίαση της ολομέλειας που διεξήχθη στις 18 Απριλίου 2023. 

Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση της ΟΣΦΕ κάνει λόγο για «ιστορική στιγμή» για τους συνεταιρισμούς, καθώς το εν λόγω ψήφισμα «παρέχει έναν επίσημο ορισμό για την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία και αναγνωρίζει ότι μπορεί να συμβάλει στην επίτευξη και τον εντοπισμό των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης». 

Σύμφωνα με την ΟΣΦΕ, το ψήφισμα, μεταξύ άλλων, καθιστά ορατή τη συμβολή της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, διευκολύνοντας την πρόσβαση των φορέων σε χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και χρηματοδότηση και ενθαρρύνοντας τη συμμετοχή τους στη διαδικασία χάραξης πολιτικής.

Επίσης ενθαρρύνει τις σχετικές οντότητες του αναπτυξιακού συστήματος των Ηνωμένων Εθνών να λαμβάνουν δεόντως υπόψη την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία ως μέρος των μέσων σχεδιασμού και προγραμματισμού τους, αλλά και τα πολυμερή, διεθνή και περιφερειακά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και τις αναπτυξιακές τράπεζες να στηρίξουν την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία, μεταξύ άλλων μέσω υφιστάμενων και νέων χρηματοδοτικών μέσων και μηχανισμών προσαρμοσμένων σε όλα τα στάδια ανάπτυξης.

Τέλος, το ψήφισμα ζητά από τον Γενικό Γραμματέα να εκπονήσει έκθεση, στο πλαίσιο των υφιστάμενων πόρων, σε συνεργασία με τη Διυπηρεσιακή Ομάδα Εργασίας των Ηνωμένων Εθνών για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία, σχετικά με την εφαρμογή του.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σε διαδικτυακό σεμινάριο του ΑΡΕΤΑΙΟΣ
Έκθεση του ΣΦΕΕ και του ΙΟΒΕ κρούει το καμπανάκι για τις ανάγκες που δημιουργεί η γήρανση του πληθυσμού






Σχετικά άρθρα

Εσύ κάνεις τη διαφορά!
Ο Όμιλος ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ γιόρτασε και φέτος την Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών
Ι.Τσέτη: Η βιωσιμότητα & η ανθεκτικότητα το νέο κεφάλαιο εμπιστοσύνης
Η πρόεδρος και CEO του ΟΦΕΤ συμμετείχε στο 9ο Sustainability Summit του Economist
anaBIOsis pharmaceuticals: Αναλαμβάνει τη διανομή και προώθηση του nadroparin calcium
Πρόκειται για ηπαρίνη χαμηλού μοριακού βάρους
Όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ: Δωρεά υγειονομικού υλικού στη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πειραιά
Στόχος η ενίσχυση του έργου των πυροσβεστών και η προώθηση της ασφάλειας και της πρόληψης