Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

Ο Ηλίας Κοντούδης ανέλαβε Head of Market Access στην Bayer Ελλάς

21/9/2020 5:12:13 μμ
Διαθέτει προϋπηρεσία από τις εταιρείες MSD Ελλάδος, Janssen, GSK και Eisai
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τον κομβικό ρόλο του επικεφαλής Μarket Access στον Τομέα Φαρμάκων της Bayer Ελλάς ανέλαβε από 1η Σεπτεμβρίου 2020 ο Ηλίας Κοντούδης.

Ο κ. Κοντούδης διαθέτει σημαντική κατάρτιση και προϋπηρεσία στον κλάδο, έχοντας διατελέσει υπεύθυνος Πολιτικής Υγείας και Εμβολίων της MSD Ελλάδος, ενώ ταυτόχρονα είχε αναλάβει σημαντικό ρόλο τόσο στη διαμόρφωση απόψεων φαρμακευτικής πολιτικής όσο και στο έργο της ομάδας εμβολίων του ΣΦΕΕ με στόχο την ενημέρωση του κοινού για την αξία του εμβολιασμού μέσω εκστρατειών ενημέρωσης του κοινού.

Ο Ηλ. Κοντούδης ξεκίνησε την καριέρα του στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο τμήμα Global Health Outcomes της εταιρείας GSK, ενώ διετέλεσε στέλεχος των εταιρειών Janssen, GSK και Eisai σε Λονδίνο και Βρυξέλες, διατηρώντας θέσεις παγκόσμιας και εθνικής εμβέλειας στον τομέα του Market Access. Είχε την ευκαιρία να διασφαλίσει την πρόσβαση ασθενών σε διάφορες καινοτόμες θεραπείες, αλληλεπιδρώντας με μερικούς από τους μεγαλύτερους οργανισμούς Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας (NICE, HAS, GBA και άλλους).
Είναι δε απόφοιτος του Τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διεθνή Πολιτική Υγείας και Οικονομικά της Υγείας από το London School of Economics.

Ο Andreas Pοllner, Διευθύνων Σύμβουλος της Bayer Ελλάς, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι για την ένταξη του Ηλία στην οικογένεια της Bayer Ελλάς, σε έναν κομβικό ρόλο για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης πρόσβασης των ασθενών στις νέες θεραπείες. Καλωσορίζουμε τον Ηλία και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο του σε μια χρονική συγκυρία γεμάτη προκλήσεις». 
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

H Διευθύνουσα Σύμβουλος της Roche Hellas A.E. στο 3ο EU Access Forum 2025
Ο πρόεδρος Δ.Σ. της Bayer AG επισκέφτηκε τη χώρα μας






Σχετικά άρθρα

Κολοσσοί της ΑΙ επενδύουν εκατομμύρια στην ανάπτυξη φαρμάκων
Παράλληλα λανσάρεται πρόγραμμα αποκλειστικά για φαρμακεία
ΣΕΙΒ: Μια νέα εποχή για τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα
Ρυθμιστικό πλαίσιο, καινοτομία και ασθενής στο επίκεντρο Συνεδρίου
Ο Όμιλος ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ ξανά στη Φαρμακευτική Σχολή
Δώρισε στους πρωτοετείς φοιτητές την πρώτη τους εργαστηριακή ποδιά
Γρ. Σαράντης Α.Β.Ε.Ε.: Σταθερή απόδοση με συνεχή ανάπτυξη της κερδοφορίας
Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα για το 9μηνο του 2025