Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα

ΦΣΑ: Οι αποφάσεις από την πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ.
Ετοιμάζει παρεμβάσεις στο νομοσχέδιο για τους φαρμακευτικούς συλλόγους
ΕΟΠΥΥ: Συγκροτήθηκε Επιτροπή για τον έλεγχο της συνταγογράφησης
Η σχετική απόφαση έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια
Ερήμωσε το φαρμακείο στην αφετηρία των τρένων στη Θεσσαλονίκη
"Ζητάμε μια ανθρώπινη αντιμετώπιση" αναφέρει ο φαρμακοποιός Γ. Τσαλαμπούνης

Ο φαρμακευτικός όμιλος Meditrina εισάγεται στο Χρηματιστήριο Κύπρου

10/9/2021 3:24:31 μμ
Βασικοί μέτοχοι είναι οι διδάκτορες Φαρμακευτικής Αλέξανδρος Αλεξίδης και Δημήτριος Σπυριούνης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ακόμη μία εταιρεία, η μητρική του φαρμακευτικού ομίλου Meditrina, έλαβε το πράσινο φως για την εισαγωγή των μετοχών της στη Ν.Ε.Α. Αγορά (www. neaxak.com), από το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (Χ.Α.Κ.), με σύμβουλο εισαγωγής την Capital Markets Experts A.E. (www. camex.gr). 
Πρόκειται για την εταιρεία Meditrina Cyprus Plc., η οποία θα εισάγει στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου 45.000.000 μετοχές, ονομαστικής αξίας δέκα λεπτών του ευρώ, αποτελώντας την 46η εταιρεία, η οποία θα διαπραγματεύεται πλέον στο Π.Μ.Δ. του Κυπριακού Χρηματιστηρίου.

Βασικοί μέτοχοι είναι οι διδάκτορες Φαρμακευτικής Αλέξανδρος Αλεξίδης και Δημήτριος Σπυριούνης.

Η βασική δραστηριότητα του ομίλου της Meditrina την τελευταία πενταετία εστιάζεται στην ανάπτυξη πρωτοπόρων και εξειδικευμένων συμπληρωμάτων διατροφής, FSMPs (Food Supplements for Medical Purposes) και Ιατροτεχνολογικών σκευασμάτων (Medical Devices). Βασικοί τομείς ενδιαφέροντος είναι η Ουρολογία, η Γυναικολογία, η Δερματολογία και η Παθολογία.

Ναυαρχίδα του ομίλου είναι το Lithoren®, το οποίο διατίθεται σε δέκα χώρες και αναμένεται η κυκλοφορία του σε άλλες δύο το αμέσως επόμενο εξάμηνο. Επίσης, στο χαρτοφυλάκιο υπάρχουν αρκετά πρωτότυπα συνταγογραφούμενα σκευάσματα, τα οποία προωθούνται στις αγορές στις οποίες δραστηριοποιούνται οι θυγατρικές του ομίλου και τα οποία προέρχονται από συνεργασίες με πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες.

Ο όμιλος Meditrina ξεκίνησε το 2003 τη δραστηριότητά του στην Ελλάδα, όταν ιδρύθηκε η Meditrina Pharmaceuticals. To 2004 ακολούθησε η ίδρυση της Synapsis Trading στην Κύπρο και στη συνέχεια ο όμιλος επεκτάθηκε εμπορικά, τόσο σε χώρες της Βαλκανικής (Βουλγαρία, Σερβία, Αλβανία, Β. Μακεδονία, Κόσοβο, Ρουμανία) όσο και της Αν. Ευρώπης (Ρωσία, Μολδαβία).

Σήμερα, έχει εμπορικές θυγατρικές εταιρείες στη Ρουμανία (Solartium Romania), στη Μολδαβία (Solartium Moldova) και στην Κύπρο (Synapsis Trading), ενώ και η εταιρεία Ηolding, Μeditrina Cyprus Plc, εδρεύει στη Μεγαλόνησο. Επίσης, ετοιμάζεται για άμεση επαναδραστηριοποίηση στη Βουλγαρία με ίδρυση θυγατρικής (Meditrina Bulgaria). Στρατηγικός στόχος του ομίλου για την επόμενη διετία είναι η επέκταση σε νέες αγορές, είτε με ίδρυση θυγατρικών είτε μέσω αντιπροσώπευσης, καθώς επίσης και η εισαγωγή στην αγορά 4 νέων προϊόντων, τα οποία βρίσκονται σε φάση έρευνας και ανάπτυξης. 
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Mε αφορμή τον μήνα ευαισθητοποίησης
Το εγχείρημα έλαβε την έγκριση των αρμόδιων Επιτροπών


Σχετικά άρθρα

Janssen Ελλάδος: Ενημερώνει για το Πολλαπλό Μυέλωμα
Mε αφορμή τον μήνα ευαισθητοποίησης
Η Lavipharm στον 11ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας
Για την ενίσχυση του MDA Ελλάς
#EinaiStoDikoSouXeri: Η εκστρατεία εμπλουτίζεται με νέο οπτικοακουστικό περιεχόμενο
Υλοποιείται από την ΑΜΚΕ «Με Οδηγό το Διαβήτη» και τη Νοvo Nordisk Hellas
Το μάρκετινγκ των φαρμακευτικών εταιρειών στρέφεται στο φαρμακείο
Για να προσεγγίσουν πιο στοχευμένα τους ασθενείς