Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα

PFIZER: Ανακαλεί όλες τις παρτίδες αντικαπνιστικού φαρμάκου
Στην Ελλάδα έχουν ανακληθεί παρτίδες από τον Ιούνιο
Τα rapid tests στα φαρμακεία: Το νέο webinar από το ΠΕΙΦΑΣΥΝ Academy και το Κέντρο ΑΡΕΤΑΙΟΣ
Πραγματοποιήθηκε ένα ακόμα επιτυχημένο πανελλαδικό διαδικτυακό σεμινάριο
ΠΦΣ: Έτοιμη η εφαρμογή «Ηλεκτρονικού Βιβλίου Ναρκωτικών»
Περιορίζεται επιτέλους η γραφειοκρατία

Ο φαρμακευτικός όμιλος Meditrina εισάγεται στο Χρηματιστήριο Κύπρου

10/9/2021 3:24:31 μμ
Βασικοί μέτοχοι είναι οι διδάκτορες Φαρμακευτικής Αλέξανδρος Αλεξίδης και Δημήτριος Σπυριούνης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ακόμη μία εταιρεία, η μητρική του φαρμακευτικού ομίλου Meditrina, έλαβε το πράσινο φως για την εισαγωγή των μετοχών της στη Ν.Ε.Α. Αγορά (www. neaxak.com), από το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (Χ.Α.Κ.), με σύμβουλο εισαγωγής την Capital Markets Experts A.E. (www. camex.gr). 
Πρόκειται για την εταιρεία Meditrina Cyprus Plc., η οποία θα εισάγει στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου 45.000.000 μετοχές, ονομαστικής αξίας δέκα λεπτών του ευρώ, αποτελώντας την 46η εταιρεία, η οποία θα διαπραγματεύεται πλέον στο Π.Μ.Δ. του Κυπριακού Χρηματιστηρίου.

Βασικοί μέτοχοι είναι οι διδάκτορες Φαρμακευτικής Αλέξανδρος Αλεξίδης και Δημήτριος Σπυριούνης.

Η βασική δραστηριότητα του ομίλου της Meditrina την τελευταία πενταετία εστιάζεται στην ανάπτυξη πρωτοπόρων και εξειδικευμένων συμπληρωμάτων διατροφής, FSMPs (Food Supplements for Medical Purposes) και Ιατροτεχνολογικών σκευασμάτων (Medical Devices). Βασικοί τομείς ενδιαφέροντος είναι η Ουρολογία, η Γυναικολογία, η Δερματολογία και η Παθολογία.

Ναυαρχίδα του ομίλου είναι το Lithoren®, το οποίο διατίθεται σε δέκα χώρες και αναμένεται η κυκλοφορία του σε άλλες δύο το αμέσως επόμενο εξάμηνο. Επίσης, στο χαρτοφυλάκιο υπάρχουν αρκετά πρωτότυπα συνταγογραφούμενα σκευάσματα, τα οποία προωθούνται στις αγορές στις οποίες δραστηριοποιούνται οι θυγατρικές του ομίλου και τα οποία προέρχονται από συνεργασίες με πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες.

Ο όμιλος Meditrina ξεκίνησε το 2003 τη δραστηριότητά του στην Ελλάδα, όταν ιδρύθηκε η Meditrina Pharmaceuticals. To 2004 ακολούθησε η ίδρυση της Synapsis Trading στην Κύπρο και στη συνέχεια ο όμιλος επεκτάθηκε εμπορικά, τόσο σε χώρες της Βαλκανικής (Βουλγαρία, Σερβία, Αλβανία, Β. Μακεδονία, Κόσοβο, Ρουμανία) όσο και της Αν. Ευρώπης (Ρωσία, Μολδαβία).

Σήμερα, έχει εμπορικές θυγατρικές εταιρείες στη Ρουμανία (Solartium Romania), στη Μολδαβία (Solartium Moldova) και στην Κύπρο (Synapsis Trading), ενώ και η εταιρεία Ηolding, Μeditrina Cyprus Plc, εδρεύει στη Μεγαλόνησο. Επίσης, ετοιμάζεται για άμεση επαναδραστηριοποίηση στη Βουλγαρία με ίδρυση θυγατρικής (Meditrina Bulgaria). Στρατηγικός στόχος του ομίλου για την επόμενη διετία είναι η επέκταση σε νέες αγορές, είτε με ίδρυση θυγατρικών είτε μέσω αντιπροσώπευσης, καθώς επίσης και η εισαγωγή στην αγορά 4 νέων προϊόντων, τα οποία βρίσκονται σε φάση έρευνας και ανάπτυξης. 
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Χαρακτήρισε «κυψέλη γνώσης» το νέο Κέντρο Έρευνας & Ανάπτυξης (R&D) της εταιρείας
Ο ΣΦΕΕ καταθέτει τις προτάσεις του


Σχετικά άρθρα

ΒΙΑΝ και SUPERFOODS NATURE'S BEST ενώνουν τις δυνάμεις τους
Ισχυρή παρουσία στο ελληνικό φαρμακείο
Πανεπιστήμιο Λευκωσίας: Πρόσκληση Ενδιαφέροντος για το Προπτυχιακό Πρόγραμμα της Φυσικοθεραπείας
To πανεπιστήμιο κατατάσσεται στα 601-800 καλύτερα παγκοσμίως, σύμφωνα με το Times Higher Education World University Rankings 2022
Pfizer & BMS: Διατηρούν την πατέντα του apixaban έως το 2028
Και εξασφαλίζουν έσοδα δισεκατομμυρίων