Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Ο ΕΟΦ καλεί τους πάντες να δηλώνουν τυχόν ελλείψεις φαρμάκων

7/3/2024 12:48:32 πμ
Ενημερώνει για τους επίσημους τρόπους υποβολής
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Οι πολίτες, τα φαρμακεία αλλά και οι άλλοι ιδιώτες επαγγελματίες υγείας και επιστημονικοί φορείς έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν τυχόν ελλείψεις ή περιπτώσεις περιορισμένης διαθεσιμότητας φαρμάκων στον ΕΟΦ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού. Πρόκειται για μια προσπάθεια έγκαιρης και αποτελεσματικής καταγραφής και ανίχνευσης σχετικών προβλημάτων, με τον Οργανισμό να ενημερώνει τους δύο «μοναδικούς» και «επίσημους» -όπως τονίζεται στην ανακοίνωση- τρόπους γνωστοποίησης:

  • Οι επιστημονικές ενώσεις, τα επιστημονικά ιδρύματα, τα επιστημονικά σωματεία, οι ιδιωτικές κλινικές/θεραπευτήρια, τα νοσοκομεία, οι σύλλογοι ασθενών, οι σύλλογοι υγειονομικών επιστημόνων, οι κάτοχοι άδειας χονδρικής πώλησης και τα φαρμακεία, μπορούν να γνωστοποιούν περιορισμένη διαθεσιμότητα φαρμακευτικών σκευασμάτων αποκλειστικά μέσω ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής, η είσοδος στην οποία πραγματοποιείται μέσω του συνδέσμου εδω. Ο νέος χρήστης δημιουργεί λογαριασμό για την υπηρεσία «Αναφορά έλλειψης Φαρμάκου» και λαμβάνει προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης ακολουθώντας τις οδηγίες εγγραφής.
  • Οι πολίτες και οι ιδιώτες επαγγελματίες υγείας μπορούν να γνωστοποιούν περιορισμένη διαθεσιμότητα φαρμακευτικών σκευασμάτων αποκλειστικά στην παρακάτω διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας: elleipseis@eof.gr.

 

Στην ανακοίνωση σημειώνεται επίσης ότι ο ΕΟΦ είναι ο καθΆ ύλην αρμόδιος οργανισμός για το θέμα, ενώ στην ιστοσελίδα του παρέχει την επίσημη σχετική πληροφόρηση στα πεδία: «Λίστα φαρμακευτικών σκευασμάτων περιορισμένης διαθεσιμότητας» και «Ενημέρωση για την επάρκεια φαρμάκων ανθρώπινης χρήσης».


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)






Σχετικά άρθρα

Φαρμακοποιός δίνει μαθήματα γαληνικών σε μαθητές Λυκείου
Ενθουσιασμένα τα παιδιά από την εμπειρία του εργαστηρίου
Οι στρατηγικές εμβολιασμού στα φαρμακεία το θέμα Συνόδου στη Χάγη
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου