Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Ο ΕΜΑ εξετάζει φάρμακο για το διαβήτη τύπου 1

4/4/2018 1:00:54 μμ
Το sotagliflozin είναι μια νέα δυνητική θεραπεία της Sanofi
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) αποδέχτηκε, προς εξέταση, την κατάθεση φακέλου της Sanofi για το sotagliflozin από του στόματος.


Εφόσον εγκριθεί, η θεραπεία θα χρησιμοποιείται ως προσθήκη στην ινσουλινοθεραπεία για τη βελτίωση του γλυκαιμικού ελέγχου σε ενήλικες με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1.


Το sotagliflozin, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη Lexicon Pharmaceuticals, Inc., είναι ένας ερευνητικός διπλός αναστολέας των SGLT-1 και SGLT-2 (συμμεταφορείς νατρίου-γλυκόζης 1 και 2), δύο πρωτεϊνών που ενέχουν σημαντικό ρόλο στον τρόπο με τον οποίο το έντερο και οι νεφροί επηρεάζουν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα (γλυκόζη).


Πρόκειται για τον πρώτο διπλό αναστολέα των SGLT-1/2 που γίνεται δεκτός προς εξέταση από τις ρυθμιστικές αρχές στην Ευρώπη, σύμφωνα με τον Jorge Insuasty, Senior-Vice President, Global Head of Development της Sanofi.

Ο ίδιος δήλωσε ότι «η ανάγκη για θεραπείες που θα μπορούν να χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με την ινσουλίνη είναι υπαρκτή, προκειμένου να βοηθούν τα άτομα με διαβήτη τύπου 1 να ελέγχουν καλύτερα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους. […] Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων κατά τη διαδικασία της αξιολόγησης, ώστε να προσφέρουμε αυτή τη δυνητική θεραπεία στους ασθενείς».


Η αίτηση άδειας κυκλοφορίας που υποβλήθηκε στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων βασίζεται σε δεδομένα από το πρόγραμμα κλινικών μελετών inTandem που περιλαμβάνει τρεις κλινικές μελέτες φάσης 3, οι οποίες αξιολογούν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του sotagliflozin σε περίπου 3.000 ενήλικες που δεν ελέγχουν επαρκώς το διαβήτη τύπου 1. Η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητά του δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί από τις ρυθμιστικές αρχές.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μέσω νέας στρατηγικής συνεργασίας
Τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης σοβαρών καρδιαγγειακών επεισοδίων






Σχετικά άρθρα

Τα 12 νέα φάρμακα που αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην Ε.Ε.
Μετά από θετική γνωμοδότηση από τον ΕΜΑ
588 φάρμακα κατά της παχυσαρκίας σε ανάπτυξη
Η κατηγορία εισέρχεται για 1η φορά στις πρώτες 10 ενδείξεις του R&D
Σε ολοένα μεγαλύτερες διαστάσεις η παραπληροφόρηση για τη στοματική υγεία
Καμπάνια ενημέρωσης ξεκινά η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία
Ποιες εξετάσεις και επεμβάσεις δεν γίνονται νόμιμα στην Ελλάδα;
Επιστολή καμπανάκι από την Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία