Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Ο Αδωνις, το ΕΣΥ και οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες

13/11/2013 2:55:57 μμ
Το στοίχημα των απογευματινών χειρουργείων στο ΕΣΥ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

 

 


Την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους, τα μέλη της Πανελλήνιας Ιατρικής Εταιρείας Συντονιστών Διευθυντών του ΕΣΥ για τη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων στα Δημόσια Νοσοκομεία κατά την διάρκεια συνάντησης που θα έχουν με τον υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη.


Ήδη, ο αρμόδιος υπουργός έχει εκφράσει την απόφασή του να προχωρήσει στη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων στο ΕΣΥ όχι μόνο για να σταματήσουν οι λίστες αναμονής των ασθενών αλλά και τα «φακελάκια» στους επίορκους αλλά και κυρίως για να αυξηθούν τα έσοδα των νοσοκομείων μέσω πακέτων ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών.


Η σχετική νομοθετική ρύθμιση μάλιστα θα είναι έτοιμη μέχρι το τέλος του έτους. «Είμαι απολύτως αποφασισμένος για τη συνεργασία του ΕΣΥ και των ασφαλιστικών εταιρειών», είπε ο κ. Γεωργιάδης στο συνέδριο των «Financial Times», με θέμα «Το μέλλον της Ασφάλισης στην Ελλάδα». «Ιδού πεδίο δόξης λαμπρόν για να αυξήσουμε τα έσοδα των νοσοκομείων», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, και απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των ασφαλιστικών εταιρειών τους είπε: «Να πουλήσετε ένα ελκυστικό πακέτο στους πελάτες σας, που να είναι και για μας ενδιαφέρον».


Στα νέα σχέδια φαίνεται πως συμφωνούν και οι ίδιοι οι γιατροί οι οποίοι θεωρούν ότι πρέπει να συνδεθεί ο μισθός τους με την απόδοση, προκειμένου να μην οδηγούνται συνάδελφοί τους σε άλλες λύσεις όπως είναι το «φακελάκι» και ο ιδιωτικός τομέας. Από τα πρώτα στοιχεία της μελέτης που εκπονούν οι γιατροί προκύπτει ότι τους πρώτους 18 μήνες, από τη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων, θα αυξηθούν τα περιστατικά νοσηλείας κατά 370.000 κάτι το οποίο εκτιμούν ότι θα φέρει κέρδος στο ΕΣΥ 700 εκατομμύρια ευρώ.

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και αμφισβητεί την εξειδίκευση των φαρμακοποιών στο φάρμακο
Η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ μίλησε σε πανελλήνια ενημερωτική συνάντηση για τη νόσο






Σχετικά άρθρα

ΙΣΑ: Διαμαρτύρεται για τα πρόστιμα λόγω συνταγογράφησης με εμπορική ονομασία
Και αμφισβητεί την εξειδίκευση των φαρμακοποιών στο φάρμακο
Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τα Κρίσιμα Φάρμακα
Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη
Εγκρίθηκε ο Ευρωπαϊκός Χώρος Δεδομένων Υγείας
Πρόκειται για ακρογωνιαίο λίθο μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας, σύμφωνα με την Ευρ. Επιτροπή