Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Novo Nordisk: Σχέδια να επεκταθεί σε νέους τομείς

25/11/2019 3:19:40 μμ
Δηλώσεις του CEO Lars Fruergaard Jοrgensen
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Novo Nordisk σχεδιάζει να επεκταθεί δυναμικά σε τομείς πέρα από το διαβήτη, σύμφωνα με δηλώσεις του CEO Lars Fruergaard Jørgensen και συγκεκριμένα να εστιάσει κυρίως στην παχυσαρκία.

Σήμερα η εταιρεία διαθέτει ένα φάρμακο για την παχυσαρκία, τη λιραγλουτίδη (εμπορική ονομασία: Saxenda), ενώ περισσότερες θεραπείες μελετώνται τώρα στο τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρείας στο Σιάτλ. Ο Jørgensen θεωρεί ότι ο τομέας της παχυσαρκίας μπορεί να αναδειχθεί σε ένα νέο παράγοντα ανάπτυξης για την εταιρεία, εφόσον γίνουν επενδύσεις στην καινοτομία.

Επιπλέον η Novo φιλοδοξεί να κερδίσει έδαφος στα βιοφαρμακευτικά προϊόντα και στα φάρμακα για την αιμορροφιλία και τις αναπτυξιακές διαταραχές, ενώ παράλληλα θα ενισχύσει την υπάρχουσα δραστηριότητά της και σε άλλες χρόνιες παθήσεις, όπως δείχνουν οι δύο πρόσφατες συμφωνίες με τις εταιρείες Dicerna (για μεταβολικές
και ηπατικές παθήσεις) και Evotec (για το διαβήτη, τη διαβητική νεφροπάθεια και καρδιαγγειακές ασθένειες).

Φυσικά η ηγετική θέση που έχει σήμερα στο διαβήτη θα εξακολουθεί να ενισχύεται, ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι ο Jørgensen είχε πάντα ως στόχο να φέρει αλλαγές στους τομείς που εστιάζει η εταιρεία και να πάρει ρίσκα για να κερδίσει μεγαλύτερα μερίδια στην αγορά.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μεταξύ αυτών και ένα νέο ισχυρό αντιβιοτικό
Η Global Data προβλέπει ρυθμό ανάπτυξης 31,3%






Σχετικά άρθρα

KALTEQ: Συνεργασία με την Johnson & Johnson MedTech Ελλάδας
Για τη διάθεση των ορθοπεδικών υλικών της DePuy Synthes
Η συνεργασία της Bayer Ελλάς με τη We4all συνεχίζεται με στόχο ένα βιώσιμο μέλλον
Στηρίζοντας μια σειρά από δράσεις περιβαλλοντικού χαρακτήρα