Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Novo Nordisk: Κοινές επενδύσεις με το Πανεπιστήμιο του Toronto για την αντιμετώπιση του διαβήτη

26/2/2021 4:49:06 μμ
Συνεργασία για τα 100 χρόνια από την ανακάλυψη της ινσουλίνης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


1921: Ο Frederick Banting και ο Charles Best ανακάλυψαν την ινσουλίνη στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο
Η Novo Nordisk και το Πανεπιστήμιο του Toronto ανακοίνωσαν μια επένδυση ύψους 200 εκατ. DKK (περίπου 27 εκατ. ευρώ) για την ίδρυση ενός δικτύου υποστήριξης της εταιρείας με σκοπό τη βελτίωση της δημόσιας υγείας.
Το δίκτυο θα βασιστεί στην κορυφαία τεχνογνωσία του Πανεπιστημίου στον τομέα των ερευνητικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων.


«Καθώς εορτάζουμε την 100ή επέτειο από την ανακάλυψη της ινσουλίνης στο Πανεπιστήμιο του Toronto, είμαστε ενθουσιασμένοι που για ακόμα μία φορά συνεργαζόμαστε με τη Novo Nordisk, μία εταιρεία που κατανοεί ότι η βοήθεια σε όσους πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη και άλλες χρόνιες ασθένειες, είναι ζωτικής σημασίας», δήλωσε ο Πρόεδρος του Πανεπιστημίου του Toronto, Meric Gertler. 


Το 1921, μια ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου του Toronto ανακάλυψαν την ινσουλίνη και οι προκάτοχοι της Novo Nordisk, το Nordisk Insulin Laboratorium και το Novo Terapeutisk Laboratorium, ήταν από τις πρώτες εταιρείες που παρήγαγαν ινσουλίνη σε ευρεία κλίμακα.
Τώρα, 100 χρόνια αργότερα, το Πανεπιστήμιο του Toronto και η Novo Nordisk θα συνεργαστούν ξανά για να βελτιώσουν τη ζωή των ατόμων που ζουν με σακχαρώδη διαβήτη και για την πρόληψη χρόνιων ασθενειών.

O Lars Fruergaard Jorgensen, Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της Novo Nordisk, δήλωσε: «Εκατό χρόνια μετά την ανακάλυψη της ινσουλίνης, είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε για άλλη μια φορά με το Πανεπιστήμιο του Toronto, με τη φιλοδοξία να βοηθήσουμε την κοινωνία να αντιμετωπίσει τις βασικές αιτίες του σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 και της παχυσαρκίας».

Η Novo Nordisk και το Πανεπιστήμιο του Toronto θα δωρίσουν από 100 εκατ. DKK σε οικονομικές αλλά και υλικές συνεισφορές. Η Novo Nordisk υλοποιεί μία επιπλέον δωρεά 10 εκατ. DKK στο Banting & Best Diabetes Center του Πανεπιστημίου. 
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μεταξύ αυτών και ένα νέο ισχυρό αντιβιοτικό
Και πώς να παρέχετε την κατάλληλη συμβουλή, με τη βοήθεια της f-anazitisi






Σχετικά άρθρα

KALTEQ: Συνεργασία με την Johnson & Johnson MedTech Ελλάδας
Για τη διάθεση των ορθοπεδικών υλικών της DePuy Synthes
Η συνεργασία της Bayer Ελλάς με τη We4all συνεχίζεται με στόχο ένα βιώσιμο μέλλον
Στηρίζοντας μια σειρά από δράσεις περιβαλλοντικού χαρακτήρα