Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα

Ο Δημήτρης Αλιμπέρτης στα «Best in Pharmacy Awards 2022»
«Η μεγάλη συμμετοχή των εταιρειών και το επίπεδο της κριτικής επιτροπής αποδεικνύουν την επιτυχία του εγχειρήματος», σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή του Ομίλου ΣΥΦΑΚ
Η νέα σύνθεση του Δ.Σ. του ΠΦΣ
Μετά τις παραιτήσεις των αντιπροέδρων Αλέξανδρου Τσαπέκου και Γιάννη Δαγρέ
PIF Greece: Δεν θα συνεχίσουμε να παρέχουμε δωρεάν καινοτόμα φάρμακα στους ασθενείς
Τα στελέχη της φαρμακοβιομηχανίας καταγγέλλουν ως στρεβλή τη φαρμακευτική πολιτική της κυβέρνησης

Novo Nordisk και η Microsoft συνεργάζονται για την ανακάλυψη νέων φαρμάκων

19/9/2022 2:15:48 πμ
Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία των big data και της τεχνητής νοημοσύνης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Novo Nordisk και η Microsoft έχουν συνάψει μια νέα στρατηγική συνεργασία σε κεντρικό επίπεδο για να συνδυάσουν τις υπηρεσίες της Microsoft, το cloud και την τεχνητή νοημοσύνη (AI) με τις δυνατότητες ανακάλυψης και ανάπτυξης νέων φαρμακευτικών σκευασμάτων της Novo Nordisk. 

Η Microsoft παρέχει την τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης (AI), τα βασικά επιστημονικά μοντέλα και τη μακροχρόνια τεχνογνωσία της, συνεργαζόμενη με τους ειδικούς επιστήμονες του τομέα της υγείας της Novo Nordisk, με στόχο την επιτάχυνση του τομέα έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας.

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για αυτήν τη νέα συνεργασία που μας επιτρέπει να συνεργαζόμαστε στενά με τους ειδικούς της Microsoft καθώς προσπαθούμε να επεκτείνουμε τις δυνατότητες της ψηφιακής επιστήμης και της τεχνητής νοημοσύνης της εταιρείας μας», δήλωσε ο Lars Fogh Iversen, Senior Vice President, Digital Science & Innovation της Novo Nordisk. «Μαζί, βρισκόμαστε σε μια νέα πορεία ώστε να επιτρέψουμε την ταχύτερη και κλιμακούμενη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) στην ανακάλυψη φαρμακευτικών σκευασμάτων, οδηγώντας τελικά σε περισσότερες πρωτοποριακές λύσεις, με όφελος στην αποτελεσματικότητα των προϊόντων και με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών των ασθενών». 

Τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης θα εφαρμοστούν στις δύο ακόλουθες περιπτώσεις χρήσης: Στην αυτοματοποιημένη σύνοψη και ανάλυση πληροφοριών από ποικίλες πηγές και στην ανάπτυξη μοντέλων που προβλέπουν τον κίνδυνο νόσησης ενός ατόμου.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η Novo Nordisk Hellas εντείνει την προσπάθειά της για ενημέρωση σχετικά με το σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2
Ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ χαρακτηρίζει ως αδιέξοδη την τακτική του υπουργείου Υγείας


Σχετικά άρθρα

Ανάπτυξη ψηφιακών λύσεων προς όφελος των ασθενών
Από το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer
Ο Δημήτρης Αλιμπέρτης στα «Best in Pharmacy Awards 2022»
«Η μεγάλη συμμετοχή των εταιρειών και το επίπεδο της κριτικής επιτροπής αποδεικνύουν την επιτυχία του εγχειρήματος», σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή του Ομίλου ΣΥΦΑΚ
AKOS: Νέα εταιρεία στο χώρο της φαρμακευτικής κάνναβης
Η πρώτη της παραγωγή THC αναμένεται πριν από το τέλος του 2023