Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Novo Nordisk και η Microsoft συνεργάζονται για την ανακάλυψη νέων φαρμάκων

19/9/2022 2:15:48 πμ
Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία των big data και της τεχνητής νοημοσύνης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Novo Nordisk και η Microsoft έχουν συνάψει μια νέα στρατηγική συνεργασία σε κεντρικό επίπεδο για να συνδυάσουν τις υπηρεσίες της Microsoft, το cloud και την τεχνητή νοημοσύνη (AI) με τις δυνατότητες ανακάλυψης και ανάπτυξης νέων φαρμακευτικών σκευασμάτων της Novo Nordisk. 

Η Microsoft παρέχει την τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης (AI), τα βασικά επιστημονικά μοντέλα και τη μακροχρόνια τεχνογνωσία της, συνεργαζόμενη με τους ειδικούς επιστήμονες του τομέα της υγείας της Novo Nordisk, με στόχο την επιτάχυνση του τομέα έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας.

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για αυτήν τη νέα συνεργασία που μας επιτρέπει να συνεργαζόμαστε στενά με τους ειδικούς της Microsoft καθώς προσπαθούμε να επεκτείνουμε τις δυνατότητες της ψηφιακής επιστήμης και της τεχνητής νοημοσύνης της εταιρείας μας», δήλωσε ο Lars Fogh Iversen, Senior Vice President, Digital Science & Innovation της Novo Nordisk. «Μαζί, βρισκόμαστε σε μια νέα πορεία ώστε να επιτρέψουμε την ταχύτερη και κλιμακούμενη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) στην ανακάλυψη φαρμακευτικών σκευασμάτων, οδηγώντας τελικά σε περισσότερες πρωτοποριακές λύσεις, με όφελος στην αποτελεσματικότητα των προϊόντων και με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών των ασθενών». 

Τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης θα εφαρμοστούν στις δύο ακόλουθες περιπτώσεις χρήσης: Στην αυτοματοποιημένη σύνοψη και ανάλυση πληροφοριών από ποικίλες πηγές και στην ανάπτυξη μοντέλων που προβλέπουν τον κίνδυνο νόσησης ενός ατόμου.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σε συνεργασίες με τις εταιρείες BenevolentAI και Exscientia
Χορηγεί φάρμακα, ενώ επιτρέπει τη συμβουλευτική με τον φαρμακοποιό


Σχετικά άρθρα

Όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ συμμετέχει στο 4ο Συνέδριο Φαρμακοποιών Περιφέρειας Πελοποννήσου
ΠΕΙΦΑΣΥΝ συνέδριο Πελοπόννησος φαρμακοποιός ήρωας
H IMPACT ανανεώνει και εμπλουτίζει τη συνεργασία της με την GENESIS Pharma
Η συνεργασία ενισχύεται με την υπηρεσία B2G EINVOICING