Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Novavax: Απέλυσε το 30% του προσωπικού της τον τελευταίο χρόνο

2/2/2024 3:35:12 πμ
Ως μέρος των σχεδίων της για μείωση δαπανών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Novavax αναφέρει ότι το 12% του ανθρώπινου δυναμικού της μειώθηκε στο πλαίσιο ενός δεύτερου κύματος απολύσεων που ανακοινώθηκε στο τέλος του 2023. Συνολικά η φαρμακευτική εταιρεία τον τελευταίο χρόνο έχει προχωρήσει σε συνολικές απολύσεις που αγγίζουν το 30%. Ο διευθύνων σύμβουλός της John Jacobs, σε συνέντευξή του στο φετινό συνέδριο J.P. Morgan Healthcare Conference στο Σαν Φρανσίσκο, δήλωσε ότι αυτές είναι οι συνολικές περικοπές που έχει προγραμματίσει η εταιρεία προς το παρόν.


Ο συγκεκριμένος αριθμός απολύσεων αποτελεί μέρος των σχεδίων για μείωση των γενικών εξόδων και δαπανών Ε&Α 750 εκατομμυρίων δολαρίων το 2024, μια μείωση μεγαλύτερη από 50% από τα επίπεδα του 2022. Το ποσό περιλαμβάνει 300 εκατ. δολάρια σε νέες μειώσεις, η πλειονότητα των οποίων προέρχεται από τα γενικά έξοδα και την Ε&Α με επιπλέον 100 εκατ. δολάρια από τη μείωση των δαπανών της εφοδιαστικής αλυσίδας.


Οι μειωμένες δαπάνες έρχονται κυρίως ως αποτέλεσμα των εξελίξεων της νόσου Covid-19 που έχει επηρεάσει όλες τις φαρμακευτικές εταιρείες που παράγουν εμβόλια, συμπεριλαμβανομένων της Moderna και της Pfizer. Κάθε εταιρεία αναγκάστηκε να χάσει δισεκατομμύρια δολάρια σε αχρησιμοποίητες προμήθειες λόγω της μειωμένης ζήτησης αυτών των εμβολίων.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η Λίλιαν Ατσάλη, Παθολόγος - Λοιμωξιολόγος, Αναπληρώτρια Διευθύντρια ΓΆ Παθολογικής Κλινικής του Metropolitan General εξηγεί πώς λειτουργούν
Τον εξορθολογισμό του προϋπολογισμού για τα προϊόντα διαβήτη ζητά ο Σύνδεσμος


Σχετικά άρθρα

Pfizer: Δεύτερη καμπάνια με τη Lady Gaga
Διαφημίζει το φάρμακο κατά της ημικρανίας
Νέο webinar για την υπέρταση, τη δυσλιπιδαιμία και τον καρδιαγγειακό κίνδυνο
Σε συνεργασία με τους Συνεταιρισμούς Φαρμακοποιών Νότιας Πελοποννήσου, Νομού Έβρου και του Ομίλου ΠΕΙΦΑΣΥΝ
Astellas Ελλάδος: Νέα εκστρατεία ενημέρωσης για τον καρκίνο του προστάτη
Υλοποιείται με την υποστήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου