Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Novartis: Συμφωνία 9,7 δισ.$ για την εξαγορά της The Medicines Company

29/11/2019 5:35:59 μμ
Στοχεύει στην απόκτηση ενός νέου φαρμάκου για τη χοληστερόλη
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Novartis συμφώνησε να εξαγοράσει για 9,7 δισ. δολάρια τη «The Medicines Company», μια φαρμακευτική εταιρεία που αναπτύσσει ένα νέο φάρμακο για τη χοληστερόλη. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες συμφωνίες που πραγματοποιεί η εταιρεία με τον CEO Vas Narasimhan, ο οποίος έχει θέσει στόχο να κατευθύνει την ελβετική εταιρεία σε πιο σύγχρονες τεχνολογίες και σε συνταγογραφούμενα φάρμακα ευρύτερης χρήσης.

Σύμφωνα με τη The Wall Street Journal οι δύο εταιρείες είναι πολύ πιθανόν να έρθουν σε οριστική συμφωνία άμεσα, καθώς τα διοικητικά συμβούλια και των δύο έχουν αποδεχτεί την εξαγορά. Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί στο πρώτο τρίμηνο του 2020.

Με την εξαγορά αυτή η Novartis θα αποκτήσει ένα νέο φάρμακο για τη χοληστερόλη, το inclisiran, που μέχρι το τέλος της χρονιάς θα κατατεθεί για έγκριση στον FDA. Αν και πρόκειται για ένα φάρμακο με πολύ μεγάλο ανταγωνισμό στην αγορά, η Novartis φαίνεται πως ενδιαφέρεται γιατί στις μελέτες έχει δείξει ότι μειώνει τα επίπεδα της χοληστερόλης κατά 50% σε ασθενείς που ήδη λαμβάνουν στατίνες. Το φάρμακο στοχεύει στην πρωτεΐνη PCSK9 που συμμετέχει στο μεταβολισμό της LDL χοληστερόλης στο ήπαρ.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και πώς να παρέχετε την κατάλληλη συμβουλή, με τη βοήθεια της f-anazitisi
Για βρέφη και παιδιά με νευρομυϊκές παθήσεις






Σχετικά άρθρα

KALTEQ: Συνεργασία με την Johnson & Johnson MedTech Ελλάδας
Για τη διάθεση των ορθοπεδικών υλικών της DePuy Synthes
Η συνεργασία της Bayer Ελλάς με τη We4all συνεχίζεται με στόχο ένα βιώσιμο μέλλον
Στηρίζοντας μια σειρά από δράσεις περιβαλλοντικού χαρακτήρα