Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Novartis Hellas: 2ος κύκλος για το Πρόγραμμα Ενδυνάμωσης Ενώσεων Ασθενών

15/2/2024 11:02:05 μμ
Υλοποιείται σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


H Novartis ανακοίνωσε την έναρξη του 2ου κύκλου του εκπαιδευτικού Προγράμματος Ενδυνάμωσης Ενώσεων Ασθενών. 


Η Δέσμευση αποτελεί οδηγό και βασικό πυλώνα της προσέγγισης της Novartis με τους ασθενείς, σε τομείς όπως: 1) την πρόσβαση σε καινοτόμα φάρμακα, 2) την ασφάλεια των ασθενών, 3) τον σεβασμό των απόψεών τους, 4) τη διαφάνεια και την ακεραιότητα των κλινικών δεδομένων και 5) τη συνεισφορά των ασθενών στο σχεδιασμό των κλινικών μελετών. 


Το Πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης και απευθύνεται σε εκπροσώπους ενώσεων ασθενών στοχεύοντας στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων και τη βελτίωση των γνώσεων τους, ώστε να υποστηρίξουν πιο αποδοτικά τη λειτουργία των συλλόγων τους.


Μετά την επιτυχημένη διεξαγωγή του πρώτου κύκλου, με 20 εκπροσώπους 14 φορέων ασθενών να ολοκληρώνουν το πρόγραμμα, ο νέος κύκλος έχει ως στόχο να διευρύνει περαιτέρω τις δεξιότητες των συμμετεχόντων και σε άλλα πεδία, απαραίτητα για την αποτελεσματική λειτουργία των οργανισμών τους, στο σύγχρονο και διαρκώς εξελισσόμενο περιβάλλον υγείας. 


Τα σεμινάρια θα υλοποιηθούν μέσω διαδικτύου και για την ολοκλήρωση κάθε ενότητας απαιτούνται 5 ώρες μελέτης και 6 ώρες διάδρασης με τον αντίστοιχο καθηγητή σε διάρκεια ενός μήνα.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο ΠΦΣ ζητά να συνεχιστεί η αγωγή με GLP-1 σε όσους δεν έχουν προλάβει να την ολοκληρώσουν
Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο f.daily με βάση τα όσα ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοποιών






Σχετικά άρθρα

Novo Nordisk: Το χάπι σεμαγλουτίδης έλαβε έγκριση στην Ε.Ε.
Θα κυκλοφορήσει πιθανότατα εντός του 2026
Sobi: Στην πρώτη θέση της διεθνούς αξιολόγησης PatientView
Για τις αιμορραγικές διαταραχές
Ο Όμιλος Τσέτη στους Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας 2026
Απέσπασε το Βραβείο «Ανάπτυξης & Επενδύσεων»
Όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ: Για 8η συνεχή χρονιά στους «Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας»
Διακρίθηκε με τον τίτλο «Πρωταγωνιστής Κλάδου – Φαρμακαποθήκες»