Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Novartis: Αποκτά την εταιρεία Anthos Therapeutics για $925 εκατ. δολάρια

25/2/2025 4:58:09 μμ
Στο επίκεντρο της συμφωνίας αντιθρομβωτικό μονοκλωνικό αντίσωμα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Novartis αποκτά τη βιοτεχνολογική εταιρεία Anthos Therapeutics, με έδρα τη Βοστώνη των ΗΠΑ, με σκοπό -σε ευθυγράμμιση με τη στρατηγική ανάπτυξής της- να ενισχύσει το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της για τα καρδιαγγειακά νοσήματα. 


Στο επίκεντρο της συμφωνίας, αξίας $925 εκατ. δολαρίων, είναι κυρίως η περαιτέρω ανάπτυξη του abelacimab, ενός εξαιρετικά επιλεκτικού, ανθρώπινου μονοκλωνικού αντισώματος που διαθέτει αντιπηκτική δράση χωρίς να «απειλεί» την αιμόσταση. Το φάρμακο μελετάται, σε δοκιμές φάσης 3, για τη δράση του έναντι αρτηριακών και φλεβικών θρόμβων σε διάφορες ομάδες ασθενών, ενώ έχει ήδη δοκιμαστεί σε ασθενείς με κολπική μαρμαρυγή και πέτυχε σημαντική μείωση στα αιμορραγικά επεισόδια. 

Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου εξαμήνου του 2025.

Σημειώνεται ότι το abelacimab βρίσκεται υπό ταχεία αξιολόγηση από τον FDA ως αντιθρομβωτικό σε καρκινοπαθείς και ως προληπτική θεραπεία του εγκεφαλικού επεισοδίου και της συστηματικής εμβολής σε ασθενείς με κολπική μαρμαρυγή.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Εξαγορές και νέα φάρμακα στο προσκήνιο
Με την κορεατική βιοτεχνολογική εταιρεία Adel






Σχετικά άρθρα

Η f-anazitisi στη 17η Health Expo Athens
Επισκεφτείτε το περίπτερο 18Α και γνωρίστε την ομάδα της σύγχρονης πλατφόρμας
ΠEΦ: Στρατηγική αυτονομία, επενδύσεις και σταθερό πλαίσιο για τη φαρμακευτική πολιτική 2026-2030
Τι δήλωσαν ο Θ. Τρύφων και ο Δ. Δέμος στην εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας 2026
Η AstraZeneca δημιούργησε την Olivia
Μία ψηφιακή σύμμαχο για τις γυναίκες με καρκίνο των ωοθηκών