Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Νοσοκομείο & Νοσοκομειακό Φάρμακο

31/5/2017 3:46:28 μμ
Συνέδριο για τις προκλήσεις στη διαχείριση των νοσοκομείων και τη διάθεση των φαρμάκων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Στις 7 Ιουνίου ξεκινάει ο δημόσιος διάλογος για τις Πολιτικές Υγείας των Νοσοκομείων και του Νοσοκομειακού Φαρμάκου.Με την παρουσία 36 διακεκριμένων ομιλητών, θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο "Νοσοκομείο & Νοσοκομειακό Φάρμακο", το οποίο διοργανώνεται από τo Health Daily και τη Boussias Communication, με τη συνεργασία της ΠΕΦ.

Το συνέδριο, το οποίο πραγματοποιείται για 2η συνεχή χρονιά αποτελεί ένα βήμα διαλόγου μεταξύ όλων των εμπλεκομένων στον χώρο του συστήματος υγείας για τις Πολιτικές Υγείας των Νοσοκομείων και του Νοσοκομειακού Φαρμάκου. Εξέχοντες ομιλητές θα συμμετάσχουν και φέτος σε ένα δημόσιο διάλογο γύρω από τα οικονομικά και λειτουργικά θέματα των νοσοκομείων, τα νοσοκομειακά φάρμακα και τα όρια δαπανών, τις προκλήσεις και τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις καθώς και το ρόλο της πληροφορικής στην εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων.


Στόχος, να αναδείξουν προτάσεις και λύσεις αλλά και να συζητήσουν τις προκλήσεις στη διαχείριση των νοσοκομείων και τη διάθεση των νοσοκομειακών φαρμάκων με τρόπο που να εξασφαλίζεται η επάρκεια φαρμάκων και να εγγυάται η ποιότητα και η ασφάλεια για τους ασθενείς.

Για πρώτη φορά εννέα διοικητές μεγάλων νοσοκομείων και δύο διοικητές υγειονομικών περιφερειών συζητούν μεταξύ άλλων για τα προβλήματα κατανομής προϋπολογισμών και οικονομικής/λειτουργικής αποδοτικότητας νοσοκομείων, τη χρηματοδότησή τους, τις προκλήσεις που παρουσιάζονται στο χώρο του νοσοκομείου και τις προτάσεις μεταρρυθμίσεων.


Ειδικά δύο ενότητες είναι αφιερωμένες αποκλειστικά στο νοσοκομειακό φάρμακο και στο νοσοκομειακό φαρμακευτικό προϋπολογισμό, στην παρακολούθηση της φαρμακευτικής δαπάνης σε μεγάλα νοσοκομεία, στην ελαστικότητα των ορίων δαπανών, στην εκτέλεση κλειστών προϋπολογισμών και στο νοσοκομειακό clawback.


Επιπλέον, μια ενότητα είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στο ρόλο της πληροφορικής και των συστημάτων πληροφορικής για την εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων, τις προκλήσεις και προτάσεις για Δημόσια και Ιδιωτικά Νοσοκομεία, με συμμετοχή εκπροσώπων ειδικών σε θέματα πληροφορικής από δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία και κλινικές.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το συνέδριο επισκεφθείτε το:  www.hospitalmedicine.gr/

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με νέα έκθεση της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας






Σχετικά άρθρα

ΦΥΚ: Την άλλη εβδομάδα στα φαρμακεία… αλλά άφαντες οι διαδικαστικές λεπτομέρειες
Στελέχη του κλάδου σχολιάζουν τις κυβερνητικές δηλώσεις στη ΔΕΘ
FDA: Εγκρίνει mRNA εμβόλια για την Covid-19 με περιορισμούς
Απευθύνονται μόνο σε όσους έχουν υψηλό κίνδυνο νόσησης
ΕΟΠΥΥ: 1,3 δισ. ευρώ στα ιδιωτικά φαρμακεία
Όπως ορίζει η ΚΥΑ για την κατανομή της φαρμακευτικής δαπάνης
e-ΕΦΚΑ: Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία για τους απασχολούμενους συνταξιούχους
Προκειμένου να τους επιστραφούν αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά