Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


NeuOrphan & υπ. Υγείας συνεργάζονται στην έρευνα για την Πολλαπλή Σκλήρυνση

18/11/2024 3:04:30 μμ
Και για τη δημιουργία Εθνικού Δικτύου για τη νόσο
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η εταιρεία NeuOrphan, που κατέχει τα δικαιώματα του πολλά υποσχόμενου νέου φαρμάκου Diaprotectome™ για την Πολλαπλή Σκλήρυνση (ΠΣ), ανακοίνωσε μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Υγείας 'Αδωνι Γεωργιάδη μία σημαντική συνεργασία, καθώς και την κοινή δέσμευσή τους για την προώθηση της έρευνας και θεραπείας της ΠΣ στην Ελλάδα. 


Επικεφαλής της ομάδας είναι ο Δρ. Στέφανος Πετράτος, ο οποίος τυγχάνει της υποστήριξης του καθηγητή Νικόλαου Γρηγοριάδη του ΑΠΘ και των συνεργατών του τόσο για την επίτευξη δημιουργίας του Εθνικού Δικτύου Πολλαπλής Στήριξης όσο και εν προκειμένω για την ενίσχυση των επιστημονικών προκλινικών δεδομένων από τη δράση του νέου φαρμάκου. Εξέλιξη αυτής της συνεργασίας είναι και η ανάληψη εκ μέρους του καθηγητή Ν. Γρηγοριάδη του ρόλου του συντονιστή της κλινικής μελέτης «Odyssey», με τη συμβολή της Pharmassist-CRO στην Ελλάδα και την AlithiaLifeSciences-CRO από την Αυστραλία. 


Ο υπουργός Υγείας εξέφρασε την πλήρη έμπρακτη υποστήριξή του για τη δημιουργία του Εθνικού Δικτύου για την ΠΣ, το οποίο μεταξύ άλλων, θα αποτελέσει το θεμέλιο για τη διεξαγωγή νευρολογικών κλινικών δοκιμών εθνικής κλίμακας. Επιπλέον υπέγραψε τη χρηματοδότηση του Εθνικού Δικτύου ΠΣ μέσω εθνικών και κοινοτικών πόρων. Αυτή η πρωτοβουλία θα φέρει την Ελλάδα στην πρωτοπορία της παγκόσμιας επιστημονικής προσπάθειας για νευροεκφυλιστικά νοσήματα όπως η ΠΣ.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Νέα εκστρατεία ενημέρωσης για την ολιστική αντιμετώπιση της παχυσαρκίας
Και τοποθετεί σε αυτά τα προϊόντα Holland & Barrett






Σχετικά άρθρα

Κ. Μητσοτάκης: Κράτος δικαίου η αποστολή φαρμάκων «κατΆ οίκον»
Η υπηρεσία μετουσιώνεται σε δικαίωμα του πολίτη
ΦΥΚ: Αναβλήθηκε προσωρινά η εκδίκαση της υπόθεσης στο ΣτΕ
Γίνεται για 2η φορά και οι λόγοι δεν έγιναν γνωστοί
ΣΦΕΕ: Το νέο επενδυτικό clawback δεν αφορά όλον το κλάδο
Την απογοήτευσή του για το σχετικό ΦΕΚ εκφράζει ο Σύνδεσμος
Απαιτείται άμεση πρόσβαση στη συνεχή καταγραφή γλυκόζης
Για τους ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2