Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα

Φαρμακοποιοί: Πώς να αντιμετωπίσετε την «πυρετοφοβία» των γονέων
Απαντήσεις από τον Γεώργιο Τσόλα, Διευθυντή Παιδιατρικής του Metropolitan
Novartis: Εξαγόρασε την Arctos Medical
Και επεκτείνει το portfolio της με θεραπείες οπτογενετικής

Νέο κτήριο για το Κέντρο Υγείας Γλυφάδας

23/11/2018 12:00:53 μμ
Για την παροχή δωρεάν υγειονομικής φροντίδας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τα τελευταία χρόνια καταβλήθηκε τεράστια προσπάθεια από την 1η ΥΠΕ Αττικής για την μεταστέγαση του Κέντρου Υγείας Γλυφάδας σε καταλληλότερο κτήριο.

Μετά από τέσσερις αλλεπάλληλες προκηρύξεις αναζήτησης μισθωμένου κτιρίου, καθώς οι τρεις πρώτες απέβησαν διαδοχικά άκαρπες, ανεβρέθηκε και διαμορφώθηκε για την υποδοχή δομής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σύγχρονο κτήριο επί της οδού Κύπρου 73 & Πανδώρας.


Το συγκεκριμένο ακίνητο παρέχει τη δυνατότητα καλύτερης ανάπτυξης υπηρεσιών και συνέχειας στην παροχή υγειονομικής φροντίδας, καθώς θα συγκεντρωθούν οι διεσπαρμένες υπηρεσίες του Κέντρου Υγείας, ώστε πρόληψη & προαγωγής υγείας-διάγνωση-εξέταση-αποκατάσταση να πραγματοποιούνται στον διαδοχικά, ανέξοδα και χωρίς περιττή ταλαιπωρία για τον ασθενή. Το κτήριο προσφέρει όχι μόνο ασφάλεια και λειτουργικότητα στην παροχή ιατρικής πράξης, ευχέρεια πρόσβασης για υπερήλικες, ΑΜΕΑ, μητέρες με παιδικά καροτσάκια, σύγχρονες εγκαταστάσεις για άνετη παραμονή, αλλά πληροί και ποιοτικά χαρακτηριστικά όπως αρχιτεκτονική και αισθητική των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων.


Στο Κέντρο Υγείας Γλυφάδας λειτουργούν ιατρεία δεκαοκτώ (18) διαφορετικών ειδικοτήτων, πραγματοποιούνται Ενεσοθεραπεία, Ηλεκτροκαρδιογραφήματα, Μικροβιολογικές και Ακτινολογικές Εξετάσεις. Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν, ενώ ο προγραμματισμός των ραντεβού γίνεται επίσης δωρεάν, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του e-ραντεβού στον ιστότοπο http://rdv.ehealthnet.gr. Στοιχεία επικοινωνίας για το Κέντρο Υγείας Γλυφάδας μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της 1ης ΔΥΠΕ Αττικής www.1dype.gov.gr


Όπως γνωρίζουν oι κάτοικοι της Γλυφάδας, την εποχή που το Κέντρο Υγείας Γλυφάδας λειτουργούσε ως Πολυϊατρείο του ΙΚΑ, είχε την ατυχία να πληγεί από πυρκαγιά. Οι υπηρεσίες του μεταφέρθηκαν εσπευσμένα σε κτήριο επί της λεωφόρου Ποσειδώνος, στο οποίο στεγάζονταν μόνο διοικητικές υπηρεσίες του φορέα.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Θα καταβληθούν σε 36 ισόποσες δόσεις
Υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ υπουργείων Υγείας και Πολιτισμού


Σχετικά άρθρα

MyHealth: Θα εκδίδονται ψηφιακά από τους πολίτες οι Ιατρικές Βεβαιώσεις
Απαιτείται ενεργοποίηση της άυλης συνταγογράφησης
Έρχεται επανάσταση στη διαχείριση του άσθματος
Στο θεραπευτικό πεδίο εισέρχονται τα προβιοτικά και εμφυτεύσιμες συσκευές
NATURE: Πώς η Ελλάδα αξιοποίησε την τεχνητή νοημοσύνη στη διαχείριση της COVID-19
Μελέτη με τη συμμετοχή Ελλήνων επιστημόνων
COVID-19: Ενδέχεται να πυροδοτεί νέες μορφές διαβήτη τύπου 1
Η αξιολόγηση περιστατικών είναι σε εξέλιξη σύμφωνα με άρθρο στο Diabetes Care