Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Νέο φάρμακο για το HIV/AIDS στην Ελλάδα

12/7/2007
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθοςαπό τον Βασίλη Βενιζέλο
Τα μέχρι στιγμής δεδομένα για το PREZISTA είναι πολύ ενθαρρυντικά και δείχνουν ότι θα αποτελέσει μια ζωτικής σημασίας νέα επιλογή για τους ασθενείς αυτούς

Κυκλοφόρησε και στην Ελλάδα, μία νέα αποτελεσματική θεραπεία κατά του AIDS, η οποία έλαβε άδεια κυκλοφορίας από την αρμόδια Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον Φεβρουάριο του 2007. Πρόκειται για το σκεύασμα TMC 114 (εμπορικό όνομα PREZISTA), το οποίο περιέχει σαν δραστική ουσία τον αναστολέα πρωτεάσης δαρουναβίρη. Οι αναστολείς πρωτεάσης χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με άλλα αντιρετροϊκά φάρμακα προκειμένου να καταστείλουν τη δράση του HIV.

Η απόφαση της έγκρισης του PREZISTA από τις Ευρωπαϊκές Αρχές στηρίχθηκε στα εντυπωσιακά αποτελέσματα των αρχικών κλινικών μελετών του φαρμάκου, -δηλαδή πριν την πλήρη κλινική ανάπτυξή του - γεγονός που έχει να συμβεί τουλάχιστον 10 χρόνια με την αντίστοιχη έγκριση ενός άλλου πρωτοποριακού αντιρετροϊκού φαρμάκου.

«Η κυκλοφορία του PREZISTA στην Ελλάδα αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την αντιμετώπιση των πολυθεραπευμένων ασθενών», δήλωσε ο Π. Γαργαλιάνος- Κακολύρης, διευθυντής του Α΄ Παθολογικού Τμήματος- Μονάδας Λοιμώξεων του Γενικού Κρατικού Αθήνας και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS. «Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στη θεραπεία του HIV σήμερα είναι η ανεύρεση επιπλέον θεραπευτικών επιλογών για ασθενείς που έχουν λάβει πολλές θεραπευτικές αγωγές, δεδομένου ότι οι περισσότεροι από αυτούς λαμβάνουν θεραπείες οι οποίες δεν έχουν την επιθυμητή αποτελεσματικότητα είτε έχουν ήδη αποτύχει. Τα μέχρι στιγμής δεδομένα για το PREZISTA είναι πολύ ενθαρρυντικά και δείχνουν ότι θα αποτελέσει μια ζωτικής σημασίας νέα επιλογή για τους ασθενείς αυτούς».


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Προσφέρει μηνιαίες αποδοχές με 14 ημέρες εργασίας κατά μέσο όρο
Για την παροχή υψηλής ποιότητας φαρμάκων προστιθέμενης αξίας


Σχετικά άρθρα

Η δρεπανοκυτταρική νόσος προλαμβάνεται με τον προγεννητικό έλεγχο
Όμως δεν είναι υποχρεωτικός στην Ελλάδα επισημαίνει ο ΠΑΣΠΑΜΑ
Ηλ. Μόσιαλος: Σε 6 μήνες ξεκινά πανευρωπαϊκά η κοινή αξιολόγηση των καινοτόμων θεραπειών
Ο καθηγητής μίλησε στο 1st SFEE Summit για τις τεράστιες προκλήσεις στην Υγεία
Κατ' οίκον ογκολογικές θεραπείες ξεκίνησε και το νοσοκομείο ΜΕΤΑΞΑ
ELPEN και Win Medica δώρισαν τον απαραίτητο εξοπλισμό
Ιουλία Τσέτη: Επίτιμη Δρ Φαρμακευτικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών
«Η συνεργασία Ακαδημίας & φαρμακοβιομηχανίας, αναγκαία συνθήκη για την πρόοδο της νέας γενιάς», όπως ανέφερε