Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Νέο εγχειρίδιο από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία για τις μη μεταδιδόμενες ασθένειες

23/11/2022 11:25:16 μμ
Μπορεί να αξιοποιηθεί για τη θεσμοθέτηση σχετικών υπηρεσιών στα φαρμακεία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ως παγκόσμια επιτακτική ανάγκη χαρακτηρίζεται η ενίσχυση του ρόλου του φαρμακοποιού και των υπηρεσιών που προσφέρει σε ασθενείς με μη μεταδιδόμενες ασθένειες, λόγω της μεγάλης πίεσης που ασκούν αυτές στα συστήματα υγείας και του ανεπαρκούς αριθμού κατάλληλα εκπαιδευμένων υγειονομικών στο θέμα. Αυτό πρεσβεύει η Διεθνής Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP) και δημοσιεύει ένα εγχειρίδιο (εδώ: www.fip.org/file/5334), με το οποίο μπορούν να αξιολογηθούν οι κανονισμοί που διέπουν τη φροντίδα υγείας που παρέχεται στα φαρμακεία σε αυτούς τους ασθενείς. Το εγχειρίδιο απευθύνεται σε φαρμακευτικούς συλλόγους αλλά και σε ρυθμιστικές αρχές, υπουργεία υγείας και γενικά φορείς χάραξης πολιτικής.

Το εγχειρίδιο με τίτλο: «Διαχείριση μη μεταδοτικών ασθενειών: Ρυθμιστικό εργαλείο αυτοαξιολόγησης και ανάπτυξης για το μετασχηματισμό της φαρμακευτικής πρακτικής» έχει βασιστεί σε δεδομένα από χώρες όπου έχουν θεσμοθετηθεί υπηρεσίες για αυτές τις παθήσεις και έχει νομοθετηθεί η διεύρυνση της φαρμακευτικής πρακτικής, ώστε να παρέχονται από το φαρμακείο τεστ, μετρήσεις π.χ. αρτηριακής πίεσης, συνταγογράφηση ή δυνατότητα αλλαγής της συνταγής κ.ά.

«Αυτό το εγχειρίδιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη ρυθμιστικών πλαισίων σε χώρες όπου οι φαρμακοποιοί έχουν περιορισμένο ρόλο στη φροντίδα για τις μη μεταδιδόμενες ασθένειες. […] Το κλειδί είναι να δημιουργηθεί η σχετική νομοθεσία», δήλωσε ο Ronald Guse, πρόεδρος του FIP Forum of Pharmacy Professional Regulators, ο οποίος πρόσθεσε ότι μπορεί επίσης να αξιοποιηθεί από φαρμακοποιούς των νοσοκομείων και άλλων δομών υγείας.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Η επένδυση των 20 εκατ. ευρώ βρίσκεται στη ΒΙΠΕ Λάρισας σε ιδιόκτητη έκταση 68,000 τ.μ.






Σχετικά άρθρα

Φαρμακοποιός δίνει μαθήματα γαληνικών σε μαθητές Λυκείου
Ενθουσιασμένα τα παιδιά από την εμπειρία του εργαστηρίου
Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου
Επιτήδειοι άδειασαν από Prolia τα φαρμακεία δύο νομών
Η Αγάπη Ακριτίδου, υπεύθυνη του Τμήματος Αγορών του ΣΦΗΠ, εξηγεί στο f.daily τα περιστατικά