Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Νέο ΔΣ για την Ελληνική Εταιρεία Φαρμακευτικής Ιατρικής

7/11/2017 11:18:17 πμ
Οι στόχοι της εταιρείας για το φάρμακο, την ανάπτυξη και την ασφάλειά του
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Νέο διοικητικό συμβούλιο συγκρότησε η Ελληνική Εταιρεία Φαρμακευτικής Ιατρικής (ΕΛ.Ε.Φ.Ι), το οποίο συνήλθε στην πρώτη του συνεδρίαση και μετά από ψηφοφορία κατέληξε ομόφωνα στην σύνθεση του και ανάληψη καθηκόντων ως ακολούθως:

  1. Πρόεδρος: Βαρβάρα Μπαρούτσου.
  2. Αντιπρόεδρος: Tζούλια Βασιλειάδου.
  3. Γενικός Γραμματέας: 'Aντζελα Βερναδάκη.
  4. Ταμίας: VeroniqueSchaaf.
  5. Μέλη: Αθανάσιος Χανιώτης, Ιωάννης Πέτροβας, Βάλια Λαμπρούση.

«Με τη σημαντικά ανανεωμένη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου, την υποστήριξη όλων των μελών και τη στενή συνεργασία με τους αφυπηρετήσαντες συναδέλφους του προηγούμενου Δ.Σ. θα προσπαθήσουμε να φέρουμε την ΕΛ.Ε.Φ.Ι. πιο κοντά στην επίτευξη των επιστημονικών και στρατηγικών επιδιώξεων της, ως αξιόπιστο, αντικειμενικό, εξειδικευμένο και σημαντικό συνομιλητή με ερευνητικούς φορείς, επιστημονικές εταιρείες και θεσμικούς εταίρους σχετιζόμενους με την Βιοϊατρική Έρευνα, τη Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση στην Φαρμακευτική Ιατρική και το Δημόσιο Διάλογο για την Υγεία.

Στην προσπάθεια μας αυτή θα προσκαλέσουμε νέους και έμπειρους συναδέλφους, τακτικά ή αρωγά μέλη αλλά και φίλους της ΕΛ.Ε.Φ.Ι. να συμβάλλουν ενεργά με τις ιδέες, εμπειρίες και απόψεις τους στην διαμόρφωση των δραστηριοτήτων μας.

Σκοποί της ΕΛ.Ε.Φ.Ι. είναι:

  • Η προαγωγή και η ανάπτυξη των επιστημονικών εν γένει δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τη φαρμακευτική ιατρική και ιδίως την κλινική έρευνα, τις κανονιστικές υποθέσεις για την ανάπτυξη και κυκλοφορία των φαρμακευτικών σκευασμάτων, την ασφάλεια των φαρμάκων & την φαρμακοεπαγρύπνηση, την ιατρική πληροφόρηση, τη βιοπληροφορική και σχετικούς τομείς .
  • Η προαγωγή της επιστημονικής και επαγγελματικής εξειδίκευσης των μελών της.
  • Η ανάπτυξη και καλλιέργεια επιστημονικών αλληλεπιδράσεων και συνεργασιών με θεσμικούς φορείς, διακρατικούς οργανισμούς και επιστημονικές εταιρίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
  • Η οργάνωση εθνικών και διεθνών ημερίδων-συμποσίων και συνεδρίων για την Βιοατρική Έρευνα και την Φαρμακευτική Ιατρική.
  • Η συμμετοχή δια αντιπροσώπων της σε επιστημονικές εταιρίες συναφούς αντικειμένου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η ΕΛ.Ε.Φ.Ι. δέχεται ως μέλη ιατρούς, φαρμακοποιούς, επιστήμονες υγείας, πτυχιούχους βιολογικών & βιοιατρικών επιστημών, οι οποίοι ασχολούνται με κλινικές μελέτες (έρευνα), επιδημιολογία, ασφάλεια φαρμάκων & φαρμακοεπαγρύπνηση, κανονιστικές υποθέσεις & εγκρίσεις φαρμάκων, ιατρική πληροφόρηση, διασφάλιση ποιότητας, οικονομικά της υγείας Real World Data, βιοπληροφορική και βιοστατιστική.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αναδείχθηκε σε συζήτηση κατά τη διάρκεια του 9ου Delphi Economic Forum
Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρονών παρουσίας και συνολικής προσφοράς






Σχετικά άρθρα

Επί 4 μήνες άφαντο το φάρμακο Ursofalk
Αιχμές για λανθασμένες προτεραιότητες του υπ. Υγείας από τον βουλευτή Παύλο Πολάκη
Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιωμάτων των Ασθενών
‘Αμεση και ισότιμη πρόσβαση των πολιτών σε καινοτόμες θεραπείες ζητούν οι Ενώσεις Ασθενών