Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Νέο δελτίο τιμών φαρμάκων σε ισχύ από τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

5/12/2008
187 τιμές νέων σκευασμάτων και 11 μειώσεις τιμών αντιγράφων φαρμάκων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Όπως ανακοινώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης, σε ισχύ τίθεται από τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008 νέο δελτίο τιμών φαρμάκων (το 5ο για το 2008) το οποίο περιλαμβάνει:

α) 187 τιμές νέων φαρμακευτικών προϊόντων, για τα οποία είχαν κατατεθεί στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Ανάπτυξης σχετικά αιτήματα των ενδιαφερόμενων φαρμακευτικών επιχειρήσεων μέχρι και τις 24/11/2008, βάσει της Ερμηνευτικής Εγκυκλίου Α3-993/23/2/2007.

Αναλυτικότερα, από το σύνολο των ως άνω τιμών οι 134 αφορούν αντίγραφα, ενώ οι υπόλοιπες 53 πρωτότυπα φαρμακευτικά προϊόντα, εκ των οποίων οι 19 αναφέρονται σε τελείως νέα φάρμακα –με νέες δραστικές ουσίες– που κυκλοφορούν για πρώτη φορά στην Ελληνική αγορά (Bridion, Gaminex, Vimpat, Xarelto, Intelence, Thalidomide/Pharmion).

Το υπουργείο Ανάπτυξης ενέκρινε τιμές στα νεοκυκλοφορούντα σκευάσματα, πρωτότυπα και όμοιας δραστικής ουσίας (αντίγραφα), σε εφαρμογή των διατάξεων της ισχύουσας υπ’ αριθμ. 6/05 Α.Δ. και με διαδικασίες που προβλέπονται από την Κοινοτική Νομοθεσία, μετά από γνωμοδότηση του Ε.Ο.Φ. και εισήγηση της Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων.

Οι τιμές των νέων φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων προσδιορίστηκαν από το μέσο όρο των τριών (3) χαμηλότερων τιμών της Ε.Ε., εκ των οποίων δύο (2) από τις 15 χώρες της Ε.Ε. πλέον της Ελβετίας και μία (1) από τις 10 χώρες που προσχώρησαν την 1/5/2004 στην Ε.Ε., στον οποίον προστέθηκαν τα έξοδα εισαγωγής και οι υποχρεωτικές εκπτώσεις, οι δε τιμές των αντιγράφων στο 80% της τιμής των αντίστοιχων πρωτοτύπων τους.

β) 11 μειώσεις τιμών αντιγράφων φαρμάκων, λόγω ευθυγράμμισής τους στο 80% της τιμής των αντίστοιχων πρωτοτύπων τους, σε ποσοστό από 2,97% έως 42,17%.

γ) Διαγραφές 318 φαρμακευτικών προϊόντων, σύμφωνα με αντίστοιχες αποφάσεις του Ε.Ο.Φ.

δ) 18 μεταβολές που αφορούν μόνο αλλαγή ονομασίας ή και υπεύθυνου κυκλοφορίας και όχι τιμές.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Το μήνυμα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας προς τις κυβερνήσεις παγκοσμίως


Σχετικά άρθρα

Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιών: «Αφήστε μας να κάνουμε περισσότερα»
Το μήνυμα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας προς τις κυβερνήσεις παγκοσμίως
IQVIA: Οριακές αυξήσεις πωλήσεων στα φαρμακεία
Την περίοδο 4-10 Σεπτεμβρίου
7.000 επισκέπτες στην εορταστική εκδήλωση για την Ημέρα Φαρμακοποιού
Διοργανώθηκε από τον Φ.Σ. Θεσσαλονίκης