Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Νέο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων (4ο/2011)

30/6/2011
Σε ισχύ από την Παρασκευή 1/7/2011
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Το Υπουργείο Υγείας, με βάση τις αρμοδιότητες της τιμολόγησης των φαρμάκων που του ανατέθηκαν από την 1η Απριλίου, προέβη σε ανακοστολόγηση όλων των φαρμάκων που έχουν άδεια κυκλοφορίας στην Ελληνική αγορά και εξέδωσε σήμερα 30-6-2011, νέο Δελτίο Τιμών φαρμάκων.

 

Η ανακοστολόγηση αφορά σε 1.200 πρωτότυπα φάρμακα, 3.500 off patent και 7.000 αντίγραφα.

 

Ο προσδιορισμός των τιμών έγινε σύμφωνα με το νόμο 3984/2011: τα πρωτότυπα στο μέσο όρο των τριών χαμηλότερων τιμών των χωρών της Ευρώπης, στα φάρμακα που έληξαν οι πατέντες (off patent) στο 70% της τιμής του πρωτότυπου και τα αντίγραφα - γενόσημα στο 63% της τιμής του πρωτότυπου.

 

Το Δελτίο Τιμών αναρτήθηκε στο site του Υπουργείου Υγείας και ισχύει από αύριο Παρασκευή 1η Ιουλίου 2011.

 

Για τα αποθέματα των φαρμάκων με παλιές τιμές, που υπάρχουν στις φαρμακαποθήκες, συνεταιρισμούς και φαρμακεία, παρέχεται η δυνατότητα να πωλούνται με τις παλιές τιμές από τις φαρμακαποθήκες, τους συνεταιρισμούς και τα φαρμακεία μέχρι και την Παρασκευή 29/7/2011.

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΙΜΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ (4ο/2011)

 

Υπουργική Απόφαση

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Έρχονται και νέες αυξήσεις στις τιμές των φθηνών φαρμάκων, σύμφωνα με τον Αδ. Γεωργιάδη






Σχετικά άρθρα

Οι φαρμακοβιομηχανίες θα πουλούν απευθείας στους ασθενείς
Αυτή η νέα τάση καταγράφεται σε πρόσφατη δημοσκόπηση
Peifasyn Academy: Webinar για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού και τη βιταμίνη C
Επιστημονική τεκμηρίωση και πρακτικές συμβουλές για φαρμακοποιούς και βοηθούς φαρμακείου