Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Νέο Θεραπευτικό Πρωτόκολλο για το Σακχαρώδη Διαβήτη

31/7/2015 9:46:17 πμ
Η Εθνική Επιτροπή Παρακολούθησης αναμένεται να το ανακοινώσει την ερχόμενη εβδομάδα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Ένα ακόμη Θεραπευτικό Πρωτόκολλο που θα αφορά το σακχαρώδη διαβήτη αναμένεται να ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Υγείας κ. Γιάννη Μπασκόζο.


Επιπλέον ο στόχος είναι να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του χρόνου 10 ακόμη νέα Θεραπευτικά Πρωτόκολλα, τα οποία θα συμπληρώσουν τα ήδη υπάρχοντα.

 

Η Εθνική Επιτροπή Παρακολούθησης για τη φαρμακευτική δαπάνη και την εφαρμογή των θεραπευτικών πρωτοκόλλων, με επικεφαλής τον κ. Γιάννη Μπασκόζο, συνεδριάζει συνεχώς, καθώς πρόθεση και επιθυμία του υπουργού Υγείας κ. Π. Κουρουμπλή είναι η εν λόγω Επιτροπή να διαχειρισθεί και τα Θεραπευτικά και τα Διαγνωστικά Πρωτόκολλα.

 


Βασική «δουλειά» της Εθνικής Επιτροπής Παρακολούθησης είναι ο εξορθολογισμός της φαρμακευτικής δαπάνης, γι’ αυτό και θα επανεξετάζει σε τακτά διαστήματα τις οδηγίες για τις θεραπείες των ασθενών, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι θα στερούνται τη θεραπεία τους οι ίδιοι, αλλά και χωρίς να δημιουργείται πρόβλημα δημόσιας υγείας.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Συγκεκριμένα στην Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση (CHMP)
Στόχος να απενοχοποιήσουν οι ασθενείς τη νόσο τους






Σχετικά άρθρα

Με προβλήματα στα logistics οι κατ’οίκον παραδόσεις των ΦΥΚ
Δημιουργήθηκαν εξαιτίας της μεγάλης ζήτησης, είπε ο υπ. Υγείας
Κ. Παπαγιάννης: H ψηφιακή ωριμότητα το επόμενο βήμα στον μετασχηματισμό της υγείας
Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis για Ελλάδα, Κύπρο & Μάλτα στο 2ο SFEE Summit
ΠΕΦ: Το κενό της δημόσιας χρηματοδότησης στα φάρμακα φτάνει το 1,5 δισ. ευρώ
Στα ύψη και πάλι η υπερφορολόγηση της φαρμακοβιομηχανίας
Έρχεται νέο πρόγραμμα για την πρόληψη της νεφρικής δυσλειτουργίας
Ανακοίνωση από την Ειρήνη Αγαπηδάκη στο 2ο ΣΦΕΕ Summit