Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Νέο θεραπευτικό πρωτόκολλο για την καρδιακή ανεπάρκεια βρίσκεται σε ισχύ

14/1/2019 10:37:03 πμ
Το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης συνεχίζει και ανανεώνεται
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης συνεχίζει και ανανεώνεται με νέα ή με αναθεωρημένα θεραπευτικά πρωτόκολλα, προσφέροντας στους γιατρούς κατευθυντήριες οδηγίες για τη διαχείριση παθήσεων και για τη χορήγηση της κατάλληλης φαρμακευτικής αγωγής και εξασφαλίζοντας παράλληλα στους ασθενείς ότι τηρούνται οι αρχές της καλής ιατρικής πρακτικής σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες επιστημονικές πρακτικές.

Τη Δευτέρα 14/01/2019, αναρτήθηκε στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης το θεραπευτικό πρωτόκολλο για την "Καρδιακή Ανεπάρκεια"  και από την Τετάρτη 16/01/2019 οι ICD-10 διαγνώσεις που σχετίζονται με το πρωτόκολλο της Καρδιακής Ανεπάρκειας θα συνταγογραφούνται αποκλειστικά μέσω του Θεραπευτικού Πρωτοκόλλου.

Πριν από λίγες εβδομάδες είχε αναθεωρηθεί το θεραπευτικό πρωτόκολλο της Δυσλιπιδαιμίας.

Στόχος του υπουργείου Υγείας είναι μέσω των θεραπευτικών πρωτοκόλλων η πιο αποδοτική διαχείριση των πόρων για την υγεία αλλά και η αποτελεσματικότερη παρακολούθηση των ασθενών, μέσω της ταχύτερης διάγνωσης και θεραπευτικής αντιμετώπισης.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Κυκλοφορεί σε 2 κωδικούς που καλύπτουν όλους τους τύπους φιαλιδίων
Νέα δυνατότητα στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης






Σχετικά άρθρα

ΕΦΕΧ: Ζητά τη μετατροπή φαρμάκων σε ΜΗΣΥΦΑ
Απαιτείται σαφές νομοθετικό πλαίσιο, επισημαίνει ο Σύνδεσμος
Vaccines Europe: Οι εμβολιασμοί να ενσωματωθούν στις στρατηγικές για τους καρδιοπαθείς
Μειώνουν τη νόσηση, τις νοσηλείες και τη θνησιµότητα
Μέση Ανατολή: Ανάγκη να τρέξουν οι αποφάσεις για τα κρίσιμα φάρμακα στην Ε.Ε.
Στόχος να υπάρχει επάρκεια σε βασικές θεραπείες
Αδ. Γεωργιάδης: Στόχος του να παραταθεί το πρόγραμμα της παχυσαρκίας
Σύμφωνα με δηλώσεις του σε εκδήλωση της ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-Lilly