Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Η αγορά του φαρμακείου

τελευταία νέα

Ειρήνη Μαρκάκη: Διαφάνεια και έλεγχος οι λέξεις κλειδιά για τις ελλείψεις φαρμάκων
Η πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακαποθηκαρίων αναλύει τις προτάσεις της στο f.daily
Ισχυρά τα ηλεκτρονικά φαρμακεία στην αγορά των καλλυντικών
'Ανοδο παρουσιάζει στην Ελλάδα η ανδρική περιποίηση, σύμφωνα με μελέτη της ICAP CRIF

Νέες έξυπνες δυνατότητες στην εφαρμογή CONTOUR®DIABETES

21/5/2018 11:13:00 πμ
Η Ascensia Diabetes Care διευκολύνει την αυτοδιαχείριση των διαβητικών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Κυκλοφορεί η αναβαθμισμένη έκδοση της εφαρμογής CONTOUR®DIABETES στην Ελλάδα, η οποία περιλαμβάνει τη νέα δυνατότητα «Τα Μοτίβα μου».


Η νέα επιλογή χρησιμοποιεί καινοτόμους αλγόριθμους για την πιο έξυπνη ανάλυση των αποτελεσμάτων γλυκόζης αίματος που λαμβάνονται από τον μετρητή CONTOUR®NEXT ONE και παρέχει εξατομικευμένες, σημαντικές πληροφορίες στους ασθενείς.

Αυτές οι πληροφορίες είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να βοηθούν τους ασθενείς να βελτιώνουν την αυτοδιαχείριση του διαβήτη και να διατηρούν θετικές αλλαγές στον τρόπο ζωής τους. Η νέα έκδοση είναι ήδη διαθέσιμη στο Apple App Store (iOS) και στο Google Play (Android).


Η εφαρμογή CONTOUR®DIABETES συνδέεται απρόσκοπτα με τον μετρητή CONTOUR®NEXT ONE. Η δυνατότητα «Τα Μοτίβα μου» στην αναβαθμισμένη εφαρμογή αναλύει τα δεδομένα που λαμβάνονται από τον μετρητή για να αναγνωρίσει μη ιδανικά μοτίβα στις ενδείξεις γλυκόζης αίματος και να ενημερώσει σχετικά τον χρήστη.

Μόλις ενημερώσει τον χρήστη ότι έχει αναγνωριστεί ένα μοτίβο, η εφαρμογή CONTOUR®DIABETES θα τον πληροφορήσει επίσης σχετικά με τις πιθανές αιτίες του μοτίβου και θα παράσχει καθοδήγηση ώστε να τον βοηθήσει να το διαχειριστεί.


Επιπλέον, η αναβαθμισμένη εφαρμογή επιτρέπει στους ασθενείς να ρυθμίζουν υπενθυμίσεις ή να χρησιμοποιούν πλάνα μετρήσεων, ώστε να μπορούν να βελτιώνουν τα μοτίβα γλυκόζης στο αίμα τους, ενώ παράλληλα θα παρακολουθεί την εξέλιξή τους, ώστε να διαπιστώνεται εάν το μοτίβο βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνου*.


Η τελευταία έκδοση της εφαρμογής περιλαμβάνει τη δυνατότητα αναγνώρισης 14 διαφορετικών μοτίβων και χρησιμοποιεί 11 διαφορετικά δομημένα πλάνα μετρήσεων. Η εφαρμογή θα συνεχίσει να εξελίσσεται στο μέλλον ώστε να περιληφθούν πρόσθετα μοτίβα και πλάνα μέτρησης, καθώς και να προστεθούν νέες δυνατότητες και να ενισχυθεί η λειτουργικότητα.


Η δυνατότητα «Τα Mοτίβα μου» έχει αναπτυχθεί με τη χρήση εννοιών της συμπεριφορικής επιστήμης και βασίζεται στο μοντέλο Ενημέρωσης (Information), Παροχής Κινήτρων (Motivation) και Συμπεριφορικών Δεξιοτήτων (Behavioral Skills) για χρόνιες νόσους που ανακάλυψε πρώτος ο ψυχολόγος Δρ. William Fisher. Σύμφωνα με την επιστημονική βάση αυτού του μοντέλου, τα άτομα με διαβήτη χρειάζονται πρακτική ενημέρωση, κίνητρα για να προβαίνουν σε ενέργειες βάσει αυτής της ενημέρωσης και ειδικές συμπεριφορικές δεξιότητες, προκειμένου να κάνουν αλλαγές που μπορούν να βελτιώσουν την αυτοδιαχείριση του διαβήτη τους. Μελέτες για την αξιολόγηση αυτού του μοντέλου έχουν καταδείξει ότι η παρουσία και των τριών στοιχείων στα άτομα με διαβήτη συσχετίζεται με πιο συχνή μέτρηση της γλυκόζης αίματος και βελτιωμένες ενέργειες αυτοδιαχείρισης[i]. Η δυνατότητα «Τα Μοτίβα μου» της εφαρμογής CONTOUR®DIABETES έχει σχεδιαστεί έτσι να βοηθάει τον χρήστη σε αυτούς τους τρεις τομείς και να διευκολύνει την πιο αποτελεσματική αυτοδιαχείριση με τη βοήθεια της τεχνολογίας.


Επίσης το CONTOUR®NEXT ONE είναι το πιο ακριβές σύστημα που έχει αναπτύξει η Ascensia Diabetes Care μέχρι στιγμής. Δεδομένα δημοσιευμένων μελετών έχουν καταδείξει ότι το σύστημα παρακολούθησης γλυκόζης αίματος CONTOUR®NEXT ONE είναι εξαιρετικά ακριβές και πληροί τα κριτήρια ακρίβειας του προτύπου EN ISO 15197:2015[ii], τόσο σε εργαστηριακό όσο και σε κλινικό περιβάλλον. Μελέτη έχει καταδείξει ότι το 95% των αποτελεσμάτων ενέπιπτε εντός του ±8,4 mg/dL ή του ±8,4% των εργαστηριακών τιμών αναφοράς για συγκεντρώσεις γλυκόζης < 100 mg/dL ή ≥ 100 mg/dL, αντίστοιχα, κατά τη διενέργεια μετρήσεων μέσω αποτελεσμάτων γλυκόζης τριχοειδικού αίματος που ελήφθησαν από ασθενείς[iii].

 

† Ελέγξτε τον κατάλογο συμβατότητας συσκευών στη διεύθυνση http://compatibility.contourone.com/ για να επιβεβαιώσετε ότι η συσκευή σας θα πραγματοποιήσει ζεύξη με την εφαρμογή CONTOUR®DIABETES.
* Οι πληροφορίες που παρέχει η εφαρμογή CONTOUR®DIABETES δεν θεωρούνται ιατρικές συμβουλές και παρέχονται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Οι ασθενείς πρέπει πάντοτε να συζητούν με τον επαγγελματία υγείας που τους παρακολουθεί πριν προβούν σε αλλαγές στη διατροφή, στη θεραπεία ή στην άσκηση.

[i] Fisher WA, Kohut T, Schachner H, Stenger P. The Diabetes Educator (2011) 37;1:85-94

[ii] Διεθνής Οργανισμός Τυποποίησης (2015). In vitro diagnostic test systems—requirements for blood-glucose monitoring systems for self-testing in managing diabetes mellitus (EN ISO 15197:2015)

[iii] Christiansen et al. Αφίσα που παρουσιάστηκε στη 15η Ετήσια Συνάντηση της Εταιρείας Τεχνολογίας για τον Διαβήτη (Diabetes Technology Society), 22-24 Οκτωβρίου 2015, Bethesda, Maryland

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Από την Boehringer Ingelheim & VisionHealth
Με θέμα τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες των φαρμακοποιών


Σχετικά άρθρα

Dettol: Σπρέι 2 σε 1 για ένα απόλυτα ασφαλές καλοκαίρι!
Συνεχίζει να καινοτομεί με προϊόντα, τα οποία συμβάλλουν ώστε οι άνθρωποι να ζουν με περισσότερη υγεία
Νέα Aspirin Express® με την καινοτόμο τεχνολογία ΜicroΑctive®
Ανακουφίζει από τον πόνο στο μισό χρόνο σε σύγκριση με τα συμβατικά δισκία Aspirin® 500mg
Το success story δημιουργίας της NUTRAMINS
Της νέας ελληνικής εταιρείας συμπληρωμάτων διατροφής με branded και κλινικά μελετημένα συστατικά
HELIODOR: Η νέα καινοτόμα σειρά αντηλιακών της Pharmasept
Με το 100% φυσικό φίλτρο ΖΑΝΟ® 20