Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Νέα Υπουργική Απόφαση «Διατάξεις Τιμολόγησης Φαρμάκων»

25/11/2011
Στο 16% το ποσοστό κέρδους των φαρμακείων για τα Φ.Υ.Κ.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Εκδόθηκε η Υπουργική Απόφαση «Διατάξεις Τιμολόγησης Φαρμάκων» (22.11.2011) Αρ.Πρωτ.: ΔΥΓ3(α) /οικ. 22-11-2011 η οποία αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω:


Ειδικά για τα φάρμακα της παρ. 2 του άρθρου 12, του Ν. 3816/2010 (Φάρμακα Υψηλού Κόστους), ο ειδικός τρόπος διαμόρφωσης της λιανικής τιμής πώλησης από τα ιδιωτικά φαρμακεία προκύπτει από τη νοσοκομειακή τιμή στην οποία προστίθεται 2% ως ποσοστό κέρδους του φαρμακεμπόρου (Ειδική Χονδρική Τιμή) και επί της τιμής που προκύπτει προστίθεται 16% ως ποσοστό κέρδους του φαρμακείου. Στην τελική τιμή προστίθεται ο ΦΠΑ.


  • Ποσοστά κέρδους

1. Για τους φαρμακεμπόρους το ποσοστό μικτού κέρδους καθορίζεται σε 5,4% επί της καθαρής τιμής για τα συνταγογραφούμενα φάρμακα και σε 7,8% για τα ΜΗΣΥΦΑ.


2. Για τα φαρμακεία, το ποσοστό μικτού κέρδους είναι 35% και υπολογίζεται επί της χονδρικής τιμής.

Οι χονδρικές τιμές πώλησης των φαρμάκων όμοιας δραστικής ουσίας και μορφής προσδιορίζονται με μείωση κατά 15% της τιμής του πρωτοτύπου, αφού μειωθεί η τιμή του στο 65% της τιμής που είχε το φάρμακο υπό καθεστώς προστασίας διπλώματος ευρεσιτεχνίας. Οι Κάτοχοι Άδειας Κυκλοφορίας έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν με αίτησή τους, τιμή χαμηλότερη, χωρίς κανένα περιορισμό.


Πηγή: Φαρμακευτικός Σύλλογος Κιλκίς



ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ (πηγή: ΣΦΕΕ)

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με δηλώσεις του σε εκδήλωση της ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-Lilly
Σε νοσοκομεία της Αττικής και της περιφέρειας






Σχετικά άρθρα

Novo Nordisk: Διοργανώνει το πρώτο WeightTalk Media Summit στο Λονδίνο
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παχυσαρκίας
Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Innovis Pharma από τη PharmaPath
Δημιουργείται ένας νέος ελληνικός όμιλος φαρμάκων
Viatris: Στα $14,3 δισ. τα συνολικά έσοδα του 2025
Αυξημένα προβλέπονται τα κέρδη της το 2026, αναμένοντας 6 εγκρίσεις νέων φαρμάκων
Τιμητική διάκριση για την UCB Ελλάδας και τον Λεωνίδα Ισσόπουλο
Από την πρεσβεία του Βελγίου στην Ελλάδα