Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Νέα εργοστάσια φαρμάκων και σημαντικές επενδύσεις στην Ευρώπη

14/3/2025 3:46:21 μμ
Όσα προβλέπονται στον κανονισμό Critical Medicines Act
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Στις 11 Μαρτίου, η Ε.Ε. παρουσίασε τον νέο κανονισμό Critical Medicines Act για τη διασφάλιση της διαθεσιμότητας κρίσιμων φαρμάκων, ο οποίος προβλέπει επιτάχυνση των αδειοδοτήσεων για νέες παραγωγικές μονάδες, αλλά και χρηματοδοτικά εργαλεία για επενδύσεις στην παραγωγή κρίσιμων φαρμάκων και τη βελτίωση του πλαισίου των δημόσιων συμβάσεων. Οι πολιτικές αυτές διαμορφώνουν το μέλλον του κλάδου και θωρακίζουν την πρόσβαση των ασθενών σε φάρμακα.


Ο Πρόεδρος της ΠΕΦ, Θ. Τρύφων σχολιάζει: «Το Critical Medicines Act αποτελεί έναν κανονισμό-σταθμό για την ευρωπαϊκή φαρμακοβιομηχανία και ιδιαίτερα για την Ελλάδα. Η χώρα μας διαθέτει ισχυρή παραγωγική βάση, αντικατοπτρίζοντας το 12% της παραγωγικής ικανότητας της Ε.Ε., και διαθέτει υψηλή τεχνογνωσία. Κατά την περίοδο της κρίσης της Covid-19, η ελληνική φαρμακοβιομηχανία απέδειξε ότι αποτελεί στυλοβάτη του συστήματος υγείας. Σήμερα είμαστε σε θέση να κινηθούμε αποτελεσματικά και στρατηγικά, αξιοποιώντας τα νέα εργαλεία ώστε να εξασφαλίσουμε, ένα καλύτερο αύριο για την ευρωπαϊκή φαρμακοβιομηχανία και παράλληλα να θέσουμε την Ελλάδα στον πυρήνα των ευρωπαϊκών εφοδιαστικών αλυσίδων». 


Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος της ΠΕΦ Δ. Δέμος επισήμανε ότι η χώρα μας πρωτοπορεί εφαρμόζοντας ήδη το μοντέλο 50/30/20 για τρεις προμηθευτές, μέτρο που χαρακτηρίζεται ως Καλή Πρακτική σε επίπεδο Ε.Ε.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οι προτάσεις σε position paper προς την Πολιτεία
Και συμμετείχε σε συζήτηση για τις γυναίκες στην επιστήμη






Σχετικά άρθρα

Eli Lilly & Novo Nordisk: Μειώνουν τις τιμές των φαρμάκων GLP-1 στις ΗΠΑ
Στο πλαίσιο συμφωνίας με την κυβέρνηση
ΣΦΕΕ: Ανάγκη νέου πλαισίου συλλογής πλάσματος στην Ελλάδα
Οι προτάσεις σε position paper προς την Πολιτεία
Υπ. Υγείας: Έρχονται 15 εκατ. ευρώ για τη μείωση του clawback
Η παρέμβαση αυτή δεν αντιμετωπίζει τη ρίζα του προβλήματος, επιμένει το PIF