Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Νέα ενημέρωση από τον ΕΟΦ για επικίνδυνα προϊόντα στο διαδίκτυο

18/10/2018 12:22:10 μμ
Συμπληρώματα διατροφής με φαρμακευτικές ουσίες & ενδείξεις
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) προειδοποιεί και πάλι το κοινό για συμπληρώματα διατροφής που διακινούνται στο διαδίκτυο, που μπορεί να είναι επικίνδυνα για την υγεία.


Πρόκειται για προϊόντα που είτε περιέχουν στη σύνθεσή τους φαρμακευτικές ουσίες είτε προωθούνται με ιατρικές ενδείξεις, κάτι που δεν επιτρέπεται για συμπληρώματα διατροφής.


Συγκεκριμένα, το FLEXAPLUS είναι ένα προϊόν που στην εξωτερική του συσκευασία χαρακτηρίζεται ως συμπλήρωμα διατροφής, αλλά παρουσιάζεται ως "φάρμακο για την υγεία των αρθρώσεων".


Κατά τον ΕΟΦ αποτελεί προϊόν άγνωστης προέλευσης, αμφιβόλου ποιότητας και αποτελεσματικότητας, γεγονός που το καθιστά δυνητικά επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία.


Καλούνται δε οι καταναλωτές να είναι σε επαγρύπνηση, ώστε σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον Οργανισμό.


Επίσης, ο ΕΟΦ προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράσουν ούτε να χρησιμοποιήσουν το προϊόν «IDOL SLIM COFFEE», το οποίο κατασχέθηκε στη Δανία, όπου και ελέγχθηκε εργαστηριακά, αλλά είναι πιθανό να έχει διακινηθεί μέσω διαδικτύου και σε άλλες χώρες.


Το προϊόν δεν είναι εγκεκριμένο, προωθείται για την απώλεια βάρους και περιέχει τη φαρμακευτική ουσία σιβουτραμίνη, η οποία έχει αποσυρθεί από την αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τον Ιανουάριο του 2010, γιατί η σχέση οφέλους-κινδύνου δεν είναι θετική (σύμφωνα με τη γνωμοδότηση της αρμόδιας επιτροπής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, τη CHMP).


 

Συνεπώς, η κατανάλωση του συγκεκριμένου προϊόντος ενέχει σοβαρό κίνδυνο για την υγεία του χρήστη, όπως και οποιοδήποτε προϊόν αρμοδιότητας ΕΟΦ που προέρχεται από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

18/4/2024 2:42:20 πμSupplement Awards 2024
Διοργανώνονται για 4η συνεχόμενη χρονιά από την BOUSSIAS events
Και οι μεγάλες ανατροπές






Σχετικά άρθρα

EFPIA: Παρά τις βελτιώσεις, η φαρμακευτική νομοθεσία έχει πολύ δρόμο να διανύσει για να γίνει η Ευρώπη ανταγωνιστική στα φάρμακα
Η Nathalie Moll απαντά στην ψηφοφορία της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου