Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Νέα εφεύρεση: Θερμόμετρο εφαρμόζεται στο δέρμα σαν τατουάζ

16/9/2013 2:37:26 μμ
Με μετρήσεις ακριβείας όσο και οι πιο εξελιγμένες υπέρυθρες κάμερες, το θερμόμετρο τατουάζ θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέες ιατρικές προσεγγίσεις
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Νέο, ευέλικτο και υψηλής ακρίβειας θερμόμετρο-αισθητήρας αποτελεί πρόσφατη πρωτοποριακή εφεύρεση που δίνει ελπίδες για νέες ιατρικές προσεγγίσεις, όπως την παροχή κλινικών στοιχείων του χρήστη-ασθενή σε πραγματικό χρόνο.


Πρόκειται για μία συσκευή με πάχος μόνο 50 νανομέτρων, που αποτελείται από ένα ηλεκτρονικό κύκλωμα μικρότερο από 2 τετραγωνικά εκατοστά. Διαθέτει μικροσκοπικούς αισθητήρες και αντιστάσεις που τοποθετούνται με μια μικροδιάτρητη ελαστική σιλικόνη η οποία προσομοιάζει με το ανθρώπινο δέρμα.

Το θερμόμετρο εφαρμόζεται ως ένα είδος «προσωρινού τατουάζ» στο δέρμα του ασθενούς. Η τοποθέτησή του στο σώμα είναι μη επεμβατική και δεν προκαλεί εφίδρωση. Επιτρέπει στο χρήστη να πραγματοποιεί άνετα όλες τις κινήσεις που θα έκανε και χωρίς αυτό το θερμόμετρο, χωρίς να προκαλεί καμία απολύτως ενόχληση.


Οι ερευνητές αναφέρουν ότι έχουν πραγματοποιηθεί μετρήσεις στη θερμοκρασία του ανθρώπου σε κλίμακα έως και στο χιλιοστό του ενός βαθμού, ενώ οι «μετρήσεις είναι τόσο ακριβείας, όσο και οι πιο εξελιγμένες υπέρυθρες κάμερες».

Επιπλέον, όπως αναφέρουν, η εφεύρεσή τους είναι σε θέση να μετρήσει τον ρυθμό ενυδάτωσης του δέρματος και θα μπορούσε, πάντα σύμφωνα με εκείνους, να προσαρμοστεί εύκολα στο χρήση, ώστε να παρακολουθεί τη ροή του αίματος ή να μπορεί να ανιχνεύσει κάποια φλεγμονή στους ιστούς.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με τα πρόσφατα δεδομένα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP)
Φοβούνται διαρροή κρίσιμων δεδομένων στους ανταγωνιστές τους






Σχετικά άρθρα

Ανακλήθηκε παρτίδα του Physiomer Baby
Ανακοινώσεις από τον ΕΟΦ
Όγκοι της υπόφυσης: Πού πρέπει να στοχεύει η χειρουργική θεραπεία;
Σύμφωνα με νέα μελέτη από τα Πανεπιστήμια Κέιμπριτζ και Λονδίνου
MERCK: Παρουσίασε νέα θετικά δεδομένα για τα δισκία κλαδριβίνης
Για τους ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση
Ένα καινοτόμο φάρμακο για το κοινωνικό άγχος βρίσκεται σε κλινικές μελέτες
Είναι ρινικό σπρέι με ταχεία δράση που λαμβάνεται "on demand"