Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα

H Alfa Pharm A.E. επέλεξε την Epsilon Net για την αναβάθμιση της εμπορικής της λειτουργίας
Υιοθέτησε επιτυχώς τη νέα πλατφόρμα Galaxy Pharma
Φαρμακοβιομηχανία εναντίον φαρμακοποιών
Αντιδράσεις στο νομοσχέδιο για τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους

Νέα από τις επιχειρήσεις

9/7/2008
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

ADVANCE PHARMACIES
Εκστρατεία ενηµέρωσης για την υγεία της επιδερµίδας

Φέτος τα φαρµακεία-µέλη της Advance δηµιουργούν µια «αλυσίδα προστασίας» για την υγεία της επιδερµίδας, συµµετέχοντας σε µια κοινή προσπάθεια για την ενηµέρωση των καταναλωτών σχετικά µε την αντηλιακή προστασία.
Από τις 28 Μαΐου τα φαρµακεία καλωσόρισαν την εκστρατεία ενηµέρωσης «Γνώρισε την επιδερµίδα σου», η οποία περιλαµβάνει επικοινωνιακό, ενηµερωτικό και προωθητικό υλικό. Εξειδικευµένη εκπαίδευση παρείχε το επιστηµονικό τµήµα της Vichy.
Ένα µέλος από το προσωπικό κάθε φαρµακείου φορώντας την ειδική ταυτότητα, αποκτά την ιδιότητα του «συµβούλου – πρεσβευτή του ήλιου» και συµµετέχει στην αλυσίδα προστασίας της επιδερµίδας απαντώντας στις ερωτήσεις του κοινού.


ECOFARM
Ηλεκτρονικές παραγγελίες από την ιστοσελίδα της εταιρείας

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση του φαρµακείου, η εταιρεία Ecofarm προσφέρει τώρα τη δυνατότητα ηλεκτρονικής παραγγελίας, µέσω της ανανεωµένης ιστοσελίδας της, www.ecofarm.net.
Γνωρίζοντας τις ανάγκες της αγοράς και παραµένοντας πιστή στην προσπάθειά της για την εξέλιξη του σύγχρονου φαρµακείου, η Ecofarm προτείνει ένα σύντοµο και προοδευτικό τρόπο παραγγελίας µέσω διαδικτύου.
Οι φαρµακοποιοί, χρησιµοποιώντας τον κωδικό πρόσβασης για την εισαγωγή στο χώρο των µελών της ιστοσελίδας, µπορούν να πραγµατοποιήσουν τις παραγγελίες τους στα προϊόντα: Οινόπνευµα, Αναλώσιµα, Προϊόντα περιποίησης άκρων, Φαρµακεία Πρώτων Βοηθειών, Εξοπλισµός φαρµακείου, Εξοπλισµός εργαστηρίου και είδη συσκευασίας.
Η παραγγελία θα αποστέλλεται αυτόµατα στη διεύθυνση orders@ecofarm.net.


MEDIHELM Α.Ε.
Η Sudocrem προσφέρει «φροντίδα» στα άτοµα µε αναπηρίες

Με τη βοήθεια των «Φαρµακοποιών του Κόσµου», η γνωστή κρέµα Sudocrem της Medihelm Α.Ε. συµµετείχε στο «Πανηγύρι της Αγάπης», την καθιερωµένη ανοιξιάτικη γιορτή που διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεµόνων και Φίλων Ατόµων µε Αναπηρίες «Το Εργαστήρι».
Η εκδήλωση πραγµατοποιήθηκε, επιτυχώς και φέτος, στην πλατεία Κοτζιά το τελευταίο Σάββατο του Μαΐου. Στόχος της ήταν να ενισχύσει την κοινωνική αποδοχή της διαφορετικότητας, να ενηµερώσει για τις δυνατότητες ατόµων µε νοητική υστέρηση και να στηρίξει την υλοποίηση των κατοικιών υποστηριζόµενης διαβίωσης.
Στο περίπτερο των «Φαρµακοποιών του Κόσµου», οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να αγοράσουν την κρέµα Sudocrem προσφέροντας µια ενίσχυση στο κοινωνικό τους έργο.


JOHNSON & JOHNSON
Επίσηµος χορηγός των ολυµπιακών αγώνων Beijing 2008

Η Οργανωτική Επιτροπή του Πεκίνου για τους Αγώνες της 29ης Ολυµπιάδας (BOCOG) ανακοίνωσε ότι η Johnson & Johnson επιλέχθηκε ως Επίσηµος Χορηγός των Ολυµπιακών και Παραολυµπιακών αγώνων του Πεκίνου 2008.
«Είναι µια ιστορική ηµέρα για την Johnson & Johnson, καθώς προχωράµε σε µια σηµαντική εταιρική δέσµευση τόσο απέναντι στους Ολυµπιακούς Αγώνες Beijing 2008 όσο και απέναντι στην Ολυµπιακή οικογένεια», δήλωσε ο William C. Weldon, πρόεδρος και διευθύνων σύµβουλος της Johnson & Johnson, σε συνέντευξη τύπου.
Ως επίσηµοι συνεργάτες της BOCOG, οι εταιρείες της Johnson & Johnson στην Κίνα θα ενσωµατώσουν τα ολυµπιακά θέµατα και ιδεώδη σε προγράµµατα που έχουν ως σκοπό να αυξήσουν την πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, να ενδυναµώσουν τις µονάδες ιατροφαρµακευτικής περίθαλψης, να εκπαιδεύσουν επιπρόσθετο ιατρικό προσωπικό και ταυτόχρονα να προωθήσουν τους Ολυµπιακούς Αγώνες Beijing 2008 και το Ολυµπιακό Ιδεώδες.


BAYER SCHERING PHARMA
Χορηγός στην καµπάνια ενηµέρωσης για την ασφάλεια στη σεξουαλική επαφή

Η Bayer Schering Pharma είναι η µεγάλη χορηγός της πρωτότυπης καµπάνιας ενηµέρωσης του Κέντρου Οικογενειακού Προγραµµατισµού του Νοσοκοµείου Αλεξάνδρα, για την ασφάλεια στη σεξουαλική επαφή και την αποφυγή της ανεπιθύµητης εγκυµοσύνης για νέες γυναίκες, υπό την αιγίδα της Πανευρωπαϊκής Εταιρείας Περιγεννητικής Ιατρικής.
Η καµπάνια βασίζεται σε σηµαντικό επικοινωνιακό υλικό για τη φυσιολογία του γυναικείου και του ανδρικού γεννητικού συστήµατος και στο καρτούν Nelle, µιας νέας µοντέρνας γυναίκας που χαίρεται τον έρωτα χωρίς προβλήµατα: «µε προφυλακτικό και αντισυλληπτικό χάπι», αφού φυσικά έχει πρώτα κόψει το κάπνισµα.
To σλόγκαν της καµπάνιας είναι: «Nelle says, no stress for sex». Mαζί µε το προφυλακτικό δεν ξεχνώ το αντισυλληπτικό µου χάπι! Ρώτα το γιατρό ή το φαρµακοποιό σου».Από αριστερά: ο Δρ Σπ. Μανωλακόπουλος, Λέκτορας Ιατρ. Σχολής Παν. Αθηνών και Πρόεδρος Επιτροπής Έρευνας του ΕΛΙΓΑΣΤ, ο Δρ Χρ. Γκαρνέτας, Αναπλ. Δ/ντής Δ΄ Ψυχιατρικού Τµήµατος Γ.Ψ.Ν. «ΔΑΦΝΙ», ο Δρ Δηµ. Καραµανώλης, Γαστρεντερολόγος, Δ/ντής Γαστρεντερολογικού Τµήµατος στο Νοσ. «Ευαγγελισµός», Γεν. Γραµµατέας ΕΛ.Ι.ΓΑΣΤ. και ο Δρ Γ. Παπαθεοδωρίδης, Επίκ. Καθ. Παθολογίας-Γαστρεντερολογίας Παν. Αθηνών, Νοσ. Ιπποκράτειο», Δ/ντής Σύνταξης του περιοδικού του ΕΛ.Ι.ΓΑΣΤ. «ΕΥΕΞΙΑ & ΔΙΑΤΡΟΦΗ»


ΒΟΕΗRINGER INGELHEIM ΕΛΛΑΣ Α.Ε.
Ηµέρα ευαισθητοποίησης για τη δυσκοιλιότητα από το ΕΛ.Ι.ΓΑΣΤ.

«H έγκαιρη διάγνωση, η σωστή αντιµετώπιση και η πρόληψη της δυσκοιλιότητας είναι οι βάσεις µείωσης του προβλήµατος». Αυτό ήταν το βασικό µήνυµα της Συνέντευξης Τύπου που πραγµατοποιήθηκε από το Ελληνικό Ίδρυµα Γαστρεντερολογίας και Διατροφής (ΕΛ.Ι.ΓΑΣΤ.), µε αφορµή την 10η Μαΐου, Ηµέρα ευαισθητοποίησης του κοινού για τη δυσκοιλιότητα, µε την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας.
Με βάση τα αποτελέσµατα επιδηµιολογικών ερευνών που διεξήχθησαν από το ΕΛ.Ι.ΓΑΣΤ. φαίνεται ότι το πρόβληµα της δυσκοιλιότητας στην Ελλάδα είναι πολύ συχνό (16% του πληθυσµού), ιδιαίτερα στις γυναίκες και στους παχύσαρκους. Περίπου 1 στους 4 πάσχοντες αλλάζουν τις διατροφικές τους συνήθειες ή λαµβάνουν υπακτικά φάρµακα, τα οποία είναι γενικώς ασφαλή. Μόνο 47% των πασχόντων έχει συµβουλευτεί γιατρό. Τέλος, η δυσκοιλιότητα έχει σηµαντικές επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής των πασχόντων, ενώ πολλοί έχουν και άλλα συµπτώµατα που συναντώνται σε ψυχικές διαταραχές (κατάθλιψη, δυσθυµία, σύνδροµο συνεχούς κοπώσεως κτλ.).

 


CONVARTIS
Νέα γραφεία της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη

Η εταιρεία Convartis, στο πλαίσιο της συνεχούς ανάπτυξης αλλά και της ανάγκης για καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της, ενηµερώνει ότι τα γραφεία της στη Θεσσαλονίκη µεταφέρθηκαν και λειτουργούν στη διεύθυνση Αιγαίου 84, Καλαµαριά.


UNI-PHARMA S.A.
Βραβείο «Εθνικής αναγνώρισης επιχειρηµατικής αρίστευσης» για τη Uni-Pharma S.A.

Νέα βράβευση της φαρµακευτικής εταιρείας Uni-Pharma S.A. µε την «Εθνική Αναγνώριση Επιχειρηµατικής Αρίστευσης» του Υπουργείου Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του Επιχειρηµατικού Προγράµµατος «Ανταγωνιστικότητα» (Ε.Π.ΑΝ.). Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τη Γενική Γραµµατεία Βιοµηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης στις 2 Ιουνίου 2008 στο αµφιθέατρο «Γιάννης Ρίτσος», Τεχνόπολις, στο Γκάζι.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο πρόεδρος Αναστάσιος Τσέτης, η γενική διευθύντρια Ιουλία Τσέτη, η οποία παρέλαβε το βραβείο, καθώς και στελέχη της επιχείρησης.
Η Uni-Pharma S.A. κατέχει επίσης το 3ο βραβείο Μεθόδων παραγωγής και προϊόντων φιλικών προς το περιβάλλον (Υπουργείο Ανάπτυξης, 1996), Τιµητική Διάκριση Walk for the life (Ελληνικός Σύνδεσµος Susan Comen), βραβείο Ποιότητας (Euro Business Association, 1999), βραβείο Ποιότητας ECO Q (Pharmaceutical – Medical Companies, 2000) και το Special Award for well known products για το Salospir (ΕΒΕΑ, 2004).
Οι προσπάθειες της Uni-Pharma S.A. είναι συνεχείς για τη βελτίωση των µεθόδων παραγωγής των προϊόντων της και την ανάπτυξη νέων µε στόχο την ελληνική και την παγκόσµια αγορά.


EUROLEASE
Υπηρεσίες µίσθωσης αυτοκινήτου

Η Eurolease προσφέρει και στους επαγγελµατίες του ιατροφαρµακευτικού χώρου υπηρεσίες µακροχρόνιας µίσθωσης αυτοκινήτων, µε προγράµµατα που συνδυάζουν κορυφαία πλεονεκτήµατα, ευελιξία και εξαιρετική γνώση της ελληνικής αγοράς.
Η Eurolease εξειδικεύεται στον τοµέα της µακροχρόνιας µίσθωσης αυτοκινήτου τα τελευταία δώδεκα χρόνια και οι υπηρεσίες της συνοδεύονται από την αξιοπιστία του πολυεθνικού οµίλου Inchcape, στον οποίο ανήκει και η Toyota Ελλάς.Από την παρουσίαση της σειράς Origins OrganicsTM στο Μουσείο Οίνου

SARANTIS
Η Sarantis παρουσίασε τη σειρά Origins Organics™

Στις 5 Ιουνίου 2008, Παγκόσµια Ηµέρα Προστασίας του Περιβάλλοντος, η εταιρεία Sarantis παρουσίασε στο Μουσείο Οίνου την πρωτοποριακή σειρά πιστοποιηµένων βιολογικών προϊόντων Origins Organics™.
Στην εκδήλωση µίλησαν ο Μανώλης Λέκκας, γενικός διευθυντής του κλάδου Υγείας και Φροντίδας της Sarantis, η Μαρίνα Σβορώνου, marketing manager Cosmetics και η Κατερίνα Νταλαµάγκα, senior brand manager.
Η νέα σειρά Origins Organics™ είναι η σειρά βιολογικών καλλυντικών για το πρόσωπο, το σώµα και τα µαλλιά, µε πιστοποιήσεις από διάφορους οργανισµούς (USDA, EcoCert κ.ά.).
O κλάδος Υγείας και Φροντίδας του οµίλου Sarantis περιλαµβάνει εµπορικά σήµατα που κατέχουν σηµαντική θέση στην αγορά του φαρµακείου, όπως τα Lanes, Oenobiol και Physcience, τα Korff, τα Ortis, τα Clearblue κτλ.Τα εργαστήρια παραγωγής των προϊόντων της Health Aid στην Αγγλία

PHARMACENTER
Πέντε χρόνια επιτυχούς παρουσίας της Ηealth Aid

Η Ηealth Aid της PharmaCenter συµπλήρωσε 5 χρόνια παρουσίας στα φαρµακεία µε την ολοκληρωµένη σειρά των οµώνυµων Φυσικών Διατροφικών Συµπληρωµάτων που παράγονται στην Αγγλία.
Η απόφαση της εισαγωγής των προϊόντων Health Aid αποδείχθηκε επιτυχής και επίκαιρη για τον Έλληνα καταναλωτή που αναζητούσε κάτι περισσότερο από µια απλή πολυβιταµίνη, η οποία να καλύπτει τις ιδιαίτερες απαιτήσεις του οργανισµού του και να δρα προληπτικά στην υγεία και ευεξία του.
Οι 150 κωδικοί της Health Aid, πολυβιταµίνες, αναβράζουσες βιταµίνες, βιταµίνες και µέταλλα, περιλαµβάνουν ειδικές συνθέσεις για την αντιµετώπιση των διαφορετικών απαιτήσεων κάθε ατόµου. Η Health Aid δίνει στο φαρµακοποιό τη δυνατότητα επιλογής ανάµεσα σε: l συµπληρώµατα δίαιτας l συνθέσεις ενέργειας-τόνωσης l ειδικά προϊόντα για τις αρθρώσεις, το πεπτικό και το κυκλοφορικό l µια πλήρη σειρά προβιοτικών l απαραίτητα λιπαρά οξέα (Omega 3 και Omega 3-6-9).


MEDEVIEN A.E.
Αυτοδιάγνωση – Νέες δυνατότητες στην πρόληψη των παθήσεων

Η Medevien A.E. δηµιουργήθηκε από µια οµάδα ανθρώπων µε πολυετή επιτυχηµένη επαγγελµατική πορεία στο χώρο του φαρµάκου και του ιατροτεχνολογικού υλικού. Τα προϊόντα της εταιρείας προσφέρουν τη δυνατότητα στο κοινό να ελέγχει, µε εγκυρότητα και ευκολία, διάφορους τοµείς της υγείας του, κάνοντας τεστ στο σπίτι.
Η γκάµα των προϊόντων της Medevien αποτελείται από: τεστ ανίχνευσης µη ορατού αίµατος στα κόπρανα και σηµαντικών γαστρεντερικών διαταραχών (Self-Sure), τεστ χοληστερόλης και χοληστερόλης HDL (Home Cholesterol και Home Cholesterol HDL), τεστ εγκυµοσύνης (Am I pregnant?) και τεστ ωορρηξίας ελεύθερης ροής (Babyhopes) και σύντοµα θα συµπληρωθεί µε νέα αυτοδιαγνωστικά προϊόντα.
Όλα τα προϊόντα της εταιρείας διαθέτουν έγκριση FDA (U.S.Food & Drug Administration), πιστοποίηση CE και είναι κατασκευασµένα σύµφωνα µε τις νόρµες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συµπεριλαµβανοµένης και αυτής της ασφάλειας.Από αριστερά: Ευριπίδης Αδάµου, Πρόεδρος Πανελληνίου Συλλόγου Φαρµακαποθηκαρίων - Μιχάλης Πάνου, Γενικός Γραµµατέας Πανελληνίου Συλλόγου Φαρµακαποθηκαρίων - Μανώλης Κάτσαρης, Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου και Μέλος ΔΣ Πανελληνίου Συλλόγου Φαρµακαποθηκαρίων - Ειρήνη Μαρκάκη, Αντιπρόεδρος Πανελληνίου Συλλόγου Φαρµακαποθηκαρίων - Σωτήριος Λέλος, Ταµίας Πανελληνίου Συλλόγου Φαρµακαποθηκαρίων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΑΡΜΑΚΑΠΟΘΗΚΑΡΙΩΝ
Μεγάλη επιτυχία στο 4ο Συνέδριο του συλλόγου

Ιδιαίτερη επιτυχία σηµείωσε το 4ο Συνέδριο του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρµακαποθηκαρίων µε θέµα: «Το Αύριο της Ελληνικής Ιδιωτικής Φαρµακαποθήκης», που έλαβε χώρα στις 6, 7 και 8 Ιουνίου 2008 στο ξενοδοχείο Porto Carras Grand Resort Meliton, στη Σιθωνία Χαλκιδικής. Την οργάνωση και γραµµατεία του συνεδρίου ανέλαβε η εταιρεία Euroline Congress.
Στο συνέδριο τίµησαν µε την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισµό οι: Ευριπίδης Αδάµου, Πρόεδρος Πανελληνίου Συλλόγου Φαρµακαποθηκαρίων, Ευανθία Θωµά, διευθύντρια Τµήµατος Φαρµάκων και Φαρµακείων Νοµαρχίας Αθηνών, Ren Jenny, πρόεδρος του Πανευρωπαϊκού Συλλόγου Φαρµακαποθηκαρίων, Κυριάκος Θεοδοσιάδης, εκπρόσωπος Πανελλήνιου Φαρµακευτικού Συλλόγου, Αντώνης Αυγερινός, πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Φαρµακοποιών, Ανδρέας Γαλανόπουλος, πρόεδρος Οµοσπονδίας Συνεταιρισµών Φαρµακοποιών Ελλάδος, Μάρκος Ολλανδέζος, εκπρόσωπος Πανελλήνιας Ένωσης Φαρµακοβιοµηχανίας.
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, επιφανείς οµιλητές ανέπτυξαν σηµαντικά θέµατα που απασχολούν το φαρµακεµπόριο και την υγεία στη χώρα µας.


VITORGAN - AMΠΑΤΖΟΓΛΟΥ
Δηµιουργια νέας σειράς Φυτικών Προϊόντων µε Βάση το Ρόδι, NutraLead

H Vitorgan - Αµπατζόγλου, µια εταιρεία βασισµένη στην εµπειρία 50 και πλέον χρόνων στο χώρο της φαρµακευτικής, δηµιούργησε και παρουσιάζει, µετά από εκτενή έρευνα, τη νέα σειρά Φυσικών Προϊόντων µε κυρίαρχη βάση το ρόδι.
Οι µοναδικές ιδιότητες του ροδιού ενέπνευσαν την εταιρεία στη διαδικασία δηµιουργίας των προϊόντων NutraLead. Οι προσµίξεις µε άλλα, εξίσου ευεργετικά για τον άνθρωπο, φυσικά εκχυλίσµατα βοτάνων, φυτών και καρπών, άνοιξαν νέα µονοπάτια στις δυνατότητές της. Έτσι, η Vitorgan - Αµπατζόγλου σήµερα µπορεί να προσφέρει µία πλήρη και εκτεταµένη σειρά καλλυντικών προϊόντων, ωφέλιµων για την επιδερµίδα του προσώπου, του σώµατος και των µαλλιών, που προστατεύουν, βελτιώνουν και αναδεικνύουν τη φυσική οµορφιά του κάθε ανθρώπου.
Όλα ανεξαιρέτως τα προϊόντα NutraLead έχουν σαν βάση το ρόδι µε το οποίο συνδυάζονται αποστάγµατα φυτών και βοτάνων. Η σύνθεση των καλλυντικών προϊόντων δεν περιλαµβάνει mineral oil και τα παράγωγά του (παραφίνη, βαζελίνη κ.ά.), προπυλενογλυκόλη, σιλικόνες, parabens (χηµικά συντηρητικά), αλλεργιογόνα αρώµατα και OGM.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Υιοθέτησε επιτυχώς τη νέα πλατφόρμα Galaxy Pharma


Σχετικά άρθρα

H Alfa Pharm A.E. επέλεξε την Epsilon Net για την αναβάθμιση της εμπορικής της λειτουργίας
Υιοθέτησε επιτυχώς τη νέα πλατφόρμα Galaxy Pharma
Janssen Ελλάδος: Ενημερώνει για το Πολλαπλό Μυέλωμα
Mε αφορμή τον μήνα ευαισθητοποίησης
Η Lavipharm στον 11ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας
Για την ενίσχυση του MDA Ελλάς
#EinaiStoDikoSouXeri: Η εκστρατεία εμπλουτίζεται με νέο οπτικοακουστικό περιεχόμενο
Υλοποιείται από την ΑΜΚΕ «Με Οδηγό το Διαβήτη» και τη Νοvo Nordisk Hellas