Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στα 40 Καλύτερα Πανεπιστήμια Παγκοσμίως στην Ποιοτική Εκπαίδευση
Μοιράζεται την πρώτη θέση σε Κύπρο και Ελλάδα για τη συνολική κοινωνική και οικονομική συνεισφορά του, σύμφωνα με την κατάταξη THE Impact Rankings 2022
Νέο αντιδιαβητικό φάρμακο από την Eli Lilly
Μειώνει τα επίπεδα σακχάρου και το σωματικό βάρος
ΠΦΣ: Ψηφίστηκε ο τακτικός έλεγχος συνταγών και το clawback των ιατροτεχνολογικών
Στο νόμο 4931/2022 ορίζεται η έναρξη ισχύος των νέων μέτρων

Ν. Φουτούλης: 1η Αυγούστου ανοίγει το φαρμακείο στο Καστελόριζο

19/7/2021 2:55:37 μμ
Μετά από 14 χρόνια προσπαθειών από το Φ.Σ. Δωδεκανήσου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μετά από 14 χρόνια προσπαθειών και συνεχών οχλήσεων στις αρμόδιες αρχές, οι φαρμακοποιοί της Δωδεκανήσου και ιδιαίτερα ο πρόεδρος του Συλλόγου Νικόλαος Φουτούλης περήφανα ανακοινώνουν ότι το φαρμακείο στο Καστελόριζο είναι έτοιμο να λειτουργήσει.


«Πρόκειται για μια υψίστης σημασίας εξέλιξη για την υγεία των πολιτών του νησιού, οι οποίοι αποκτούν και πάλι το δικαίωμα της πρόσβασης στη φαρμακευτική περίθαλψη, όπως έχουν όλοι οι κάτοικοι των ακριτικών περιοχών», δήλωσε ο Ν. Φουτούλης στο f.daily, διευκρινίζοντας ότι το φαρμακείο θα λειτουργήσει την 1η Αυγούστου με έναν υπεύθυνο αδειούχο φαρμακοποιό και ένα βοηθό φαρμακείου.


«Τα τελευταία 14 χρόνια αντιμετωπίσαμε πολλά εμπόδια, δυσκολίες, ακόμα και ειρωνείες, αλλά δεν το βάλαμε κάτω και τώρα οι συνθήκες ωρίμασαν και έγινε επιτέλους πραγματικότητα η ίδρυση του φαρμακείου στο Καστελόριζο, με τη συμβολή του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου και της Αντιπεριφερειάρχη της Διεύθυνσης Υγείας Νοτίου Αιγαίου Χαρούλα Γιασιράνη και φυσικά με τη βοήθεια του Δήμου Μεγίστης που παραχώρησε το χώρο», προσθέτει ο ίδιος.


Ο πρόεδρος του ΦΣΔ επιθυμεί να ευχαριστήσει θερμά την εταιρεία Progetto Farma για την επίπλωση του φαρμακείου, την ακτοπλοϊκή εταιρεία Blue Star για τη δωρεάν μεταφορά αυτής, το ΣΥΦΑΚ-ΣΥΦΑΡΟ για το εμπόρευμα, την εταιρεία ΙΛΥΔΑ για το λογισμικό και τους υπολογιστές. Τέλος, αποκαλύπτει στο f.daily ότι η ονοματοδοσία του φαρμακείου θα γίνει στη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου για την πολύτιμη στήριξη της εταιρείας ΒΙΑΝΕΞ στους φαρμακοποιούς όλης της επικράτειας αλλά ιδιαίτερα στους φαρμακοποιούς της Δωδεκανήσου, την περίοδο της κρίσης.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η νόσος έχει χαρακτηριστεί ως σιωπηλός κίνδυνος
Συνδυάζει τη φροντίδα υγείας με την έξυπνη τεχνολογία και απαλλάσσει τους φαρμακοποιούς από τη «χειρονακτική» εκτέλεση συνταγών


Σχετικά άρθρα

IQVIA Weekly Data: Οι πωλήσεις των φαρμακείων λιανικής
Από 18 Απριλίου έως 1η Μαΐου
ΠΦΣ: Ψηφίστηκε ο τακτικός έλεγχος συνταγών και το clawback των ιατροτεχνολογικών
Στο νόμο 4931/2022 ορίζεται η έναρξη ισχύος των νέων μέτρων
15ο Παγκρήτιο Φαρμακευτικό Συνέδριο
Αδιαπραγμάτευτη η προσήλωση των Συλλόγων της Κρήτης για εκπαίδευση και πιστοποίηση των φαρμακοποιών σε νέες υπηρεσίες