Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Η αγορά του φαρμακείου

τελευταία νέα

EMA: Ξεκινάει την αξιολόγηση μιας νέας πιθανής θεραπείας για την COVID-19
Πρόκειται για το μονοκλωνικό αντίσωμα VIR-7831
ΠΕΙΦΑΣΥΝ & ΕLPEN: Webinar για δύο συχνά προβλήματα υγείας
Η περίπτωση του Συνδρόμου Ευερέθιστου Εντέρου & της Αλλεργικής Ρινίτιδας
ΑΜGEN: Στο επίκεντρο η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών
Το 2020 άφησε ισχυρό κοινωνικό αποτύπωμα στην Ελλάδα

ΜΥΚΗΤΕΣ: ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΝΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ!

20/7/2010
Kάντε τους παρελθόν με την Target Pharma
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Kάντε τους παρελθόν µε την Target Pharma

 

 

 

Τους αρέσει η υγρασία, εγκαθίστανται σε πτυχώσεις του δέρµατος και πολλαπλασιάζονται εύκολα. Συχνά, όµως, γίνονται ενοχλητικοί και επικίνδυνοι για την υγεία.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, χρειάζεται άµεση και ριζική αντιµετώπιση του προβλήµατος.

 

Ο λόγος για τις µυκητιάσεις, ένα συχνό πρόβληµα που αφορά όλες τις ηλικίες. Οφείλονται σε υπέρµετρη ανάπτυξη µυκήτων, οι οποίοι προκαλούν λοιµώξεις, φλεγµονές, εκκρίσεις και δυσάρεστες παθολογικές καταστάσεις. Σε αρχικό στάδιο, τα συµπτώµατά τους µπορεί να είναι ήπια και να µη γίνουν αµέσως αντιληπτά. Μια ελαφριά κοκκινίλα που προκαλεί φαγούρα µπορεί να εξελιχθεί σε αλλοίωση του δερµατικού ιστού που συνοδεύεται από έντονο κνησµό ενώ οδηγεί και σε αισθητικές δυσµορφίες.

Ανάλογα µε την περιοχή του δέρµατος που προσβάλλεται, διακρίνουµε τις ονυχοµυκητιάσεις, τις δερµατοφυτιάσεις στα πόδια, τις µυκητιάσεις των µηρογεννητικών περιοχών, του σώµατος και του τριχωτού της κεφαλής.

Για την πρόληψη των µυκητιάσεων, θα πρέπει το δέρµα να διατηρείται καθαρό και στεγνό. Η χρήση των κατάλληλων, εξειδικευµένων καλλυντικών προϊόντων βοηθά αποφασιστικά στη διατήρηση καλής υγιεινής, ιδιαίτερα όταν η χρήση τους γίνεται σωστά και συστηµατικά.

Υπάρχουν κάποιες περιοχές στο σώµα όπου οι φυσικές πτυχώσεις του δέρµατος δηµιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες για εγκατάσταση και ανάπτυξη των µυκήτων. Η µηρογεννητική περιοχή συγκαταλέγεται σε αυτήν την κατηγορία, εποµένως χρήζει ιδιαίτερης φροντίδας και καθηµερινής περιποίησης µε ένα εξειδικευµένο προϊόν για την ευαίσθητη περιοχή, όπως είναι το Hydrovit Intim Intimcare pH 4,5.

Πρόκειται για ένα υγρό καθαρισµού µε Μενθόλη, Χαµοµήλι και Φωσφολιπίδια, κατάλληλο για την ευαίσθητη περιοχή και το σώµα. Το ελαφρώς όξινο pH 4,5 σέβεται το φυσιολογικό pH της ευαίσθητης περιοχής και δεν ευνοεί την ανάπτυξη των µυκήτων. Είναι κατάλληλο σε περιπτώσεις κολπίτιδας, αιδοιίτιδας, βαλανοποσθίτιδας, καθώς και για τον καθαρισµό των µεσοδακτύλιων διαστηµάτων (Athlete’s foot).

Ειδικά τα µεσοδακτύλια διαστήµατα στα πόδια υποφέρουν συχνά από µυκητιάσεις (Athlete’s foot), αφού συνδυάζουν τις πτυχώσεις µε την αυξηµένη υγρασία. Εποµένως, η διατήρηση στεγνού και καθαρού περιβάλλοντος στη συγκεκριµένη περιοχή είναι πολύ σηµαντική για την καταπολέµηση των µυκήτων.

Ένα προϊόν που προφυλάσσει από τις µυκητιάσεις στα πόδια και µπορεί να συνδυαστεί µε αντιµυκητιασική φαρµακευτική αγωγή είναι η Hydrovit Protective Powder.

Πρόκειται για µια δερµατική πούδρα µε συστατικά όπως Tea Tree Oil, Zinc Oxide και Allantoin, τα οποία αποτρέπουν την ανάπτυξη µυκήτων, ενώ παράλληλα προλαµβάνουν και καταπολεµούν ερεθισµούς, κακοσµία, υπεριδρωσία και φλογώσεις. Επειδή η υγρασία είναι πολύ σηµαντικός παράγοντας για την ανάπτυξη µυκητιάσεων, η Hydrovit Protective Powder δεσµεύει την υγρασία χωρίς να δηµιουργεί συσσωµατώµατα.

Οι επιπολής µυκητιάσεις του δέρµατος, των εξαρτηµάτων του, αλλά και των βλεννογόνων είναι πολύ συχνές. Τα αντιµυκητιασικά φάρµακα είναι εποµένως αναγκαία στην καθηµερινή κλινική πράξη, ιδιαίτερα σε εκτεταµένες βλάβες ή υποτροπιάζουσες επίµονες λοιµώξεις, όπου η από του στόµατος θεραπεία δίνει καλύτερα αποτελέσµατα.

Όταν απαιτείται φαρµακευτική αντιµετώπιση των µυκητιάσεων, η Target Pharma διαθέτει στη «φαρέτρα» της το φαρµακευτικό ιδιοσκεύασµα Sporizole®, το οποίο περιέχει ως δραστική ουσία την ιτρακοναζόλη, δηλαδή µία τριαζόλη νέας γενιάς.

Σηµαντικά πλεονεκτήµατα της ιτρακοναζόλης έναντι των παλαιότερων αντιµυκητιασικών φαρµάκων αποτελούν το ευρύτερο φάσµα δράσης, η µείωση του χρόνου θεραπείας, η µειωµένη ανάπτυξη αντοχής και η ασφάλεια.

Το Sporizole® ενδείκνυται σε οξεία ή υποτροπιάζουσα αιδοιοκολπική καντιντίαση, σε δερµατοµυκητιάσεις που προκαλούνται από δερµατόφυτα και ζυµοµύκητες, σε ποικιλόχρου πιτυρίαση, σε µυκητιασική κερατίτιδα, σε ονυχοµυκητιάσεις, καθώς και σε συστηµατικές µυκητιάσεις.

Η Target Pharma διαθέτει τις λύσεις τόσο για την πρόληψη όσο και για τη θεραπεία των µυκητιάσεων, συµβάλλοντας έτσι στην ολοκληρωµένη αντιµετώπισή τους.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ
Σε ποιες περιπτώσεις είναι αναγκαίος ο έλεγχος μέσω τεστ


Σχετικά άρθρα

TONUCIA NATURAL FILLER της Rene Furterer Paris
Το τελετουργικό νεότητας των λεπτών και κουρασμένων μαλλιών
Happy Kids Vitamin C της John Noa
Το νέο προϊόν της Eifron που κάνει τη λήψη βιταμινών παιχνίδι
PLAC CONTROL: Προσφέρει λύσεις για όλες τις ανάγκες υγείας του στόματος
Γνωρίστε τις σειρές Brush Baby και BioXtra