Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


MSD: Τρεις σημαντικές ερευνητικές πρωτοβουλίες στη μάχη κατά του Covid-19

29/5/2020 1:15:32 μμ
Η εταιρεία "θα αναπτύξει μια αποτελεσματική απάντηση στην πανδημία" δήλωσε ο CEO Kenneth C. Frazier
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


H MSD ανακοίνωσε τρεις νέες σημαντικές ερευνητικές πρωτοβουλίες και συνεργασίες με στόχο την ενίσχυση της διεθνούς επιστημονικής προσπάθειας για την καταπολέμηση του SARS-COV-2 και την πρόληψη και θεραπεία της νόσου.

Συγκεκριμένα, προτίθεται να εξαγοράσει τη βιοτεχνολογική εταιρεία Themis Bioscience, η οποία δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη εμβολίων και ανοσορυθμιστικών θεραπειών για την αντιμετώπιση του καρκίνου και μολυσματικών ασθενειών, χρησιμοποιώντας την καινοτόμο πλατφόρμα μετάδοσης μέσω φορέα που βασίζεται στον ιό της ιλαράς. Η προτεινόμενη εξαγορά ενισχύει την προϋπάρχουσα συνεργασία των δύο εταιρειών και θα επιταχύνει την ανάπτυξη του εμβολίου.

Επίσης προχωρά σε συνεργασία με τον διεθνή Οργανισμό IAVI, ένα Μη Κερδοσκοπικό Ερευνητικό Οργανισμό, ο οποίος δραστηριοποιείται στην αντιμετώπιση παγκόσμιων προκλήσεων στο χώρο της υγείας. Η νέα συνεργασία θα στοχεύει στην κλινική ανάπτυξη ενός πειραματικού εμβολίου κατά του SARS-CoV-2 για την πρόληψη της COVID-19. Το πειραματικό αυτό εμβόλιο θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία που βασίζεται στον ανασυνδυασμένο ιό της φυσαλιδώδους στοματίτιδας (rVSV), που απoτέλεσε τη βάση για το εμβόλιο της MSD κατά του ιού Έμπολα του Ζαϊρ.

Τέλος συνάπτει συμφωνία συνεργασίας με την εταιρεία βιοτεχνολογίας Ridgeback Biotherapeutics, για την επίσπευση της κλινικής ανάπτυξης της υποψήφιας αντι-ιικής θεραπείας EIDD-2801, μιας από του στόματος πειραματικής θεραπείας, που αποσκοπεί να εμποδίσει την αναπαραγωγή διαφόρων ιών RNA μεταξύ των οποίων και ο SARS-COV-2 και η οποία βρίσκεται σε αρχικά στάδια κλινικών μελετών.

Με αφορμή τις νέες πρωτοβουλίες της εταιρείας ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της MSD, Kenneth C. Frazier, δήλωσε πως «η MSD έχει δεσμευτεί πλήρως να αναπτύξει μια αποτελεσματική απάντηση στην πανδημία COVID-19 διασφαλίζοντας ότι όλες οι πρωτοβουλίες έχουν τους πόρους, την προσοχή και προσήλωση που απαιτεί η αντιμετώπιση της πανδημίας». 
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τα ουσιαστικά ζητήματα που «καίνε» τον κλάδο καταγράφει ο πρόεδρος του Φ.Σ. Λάρισας
Εγκρίθηκε στις ΗΠΑ για ασθενείς 6-11 ετών






Σχετικά άρθρα

Επιταχύνει την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων η Boehringer Ingelheim
Ξεκινά 10 κλινικές μελέτες για την έγκριση 25 νέων θεραπειών
Curity Pharma: Ξεκινά την 1η υβριδική θερμοκηπιακή μονάδα για την καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης
Η επένδυση των 20 εκατ. ευρώ βρίσκεται στη ΒΙΠΕ Λάρισας σε ιδιόκτητη έκταση 68,000 τ.μ.
Η Gilead Sciences Ελλάς στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας
Υλοποίησε ένα πλέγμα δράσεων για την άμεση ανακούφιση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που επλήγησαν
«MSD Gives back»
24/4/2024 12:47:30 πμ«MSD Gives back»
Οι εργαζόμενοί της υλοποίησαν 18 εθελοντικές δράσεις σε 6 μεγάλες ελληνικές πόλεις