Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


MSD: Οριστική διακοπή παραγωγής και κυκλοφορίας εμβολίου

6/2/2024 10:50:05 μμ
Πρόκειται για εμβόλιο κατά του έρπητα ζωστήρα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η MSD έλαβε απόφαση να διακόψει οριστικά την παραγωγή, τη διανομή και την κυκλοφορία του εμβολίου κατά του έρπητα ζωστήρα Zostavax.


Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η απόφαση δεν σχετίζεται με ζήτημα ποιότητας ή ασφάλειας του προϊόντος και δεν επηρεάζει το προϊόν που ήδη κυκλοφορεί στην αγορά. Ελήφθη όμως «λόγω της μείωσης της κλινικής χρήσης του σε παγκόσμιο επίπεδο και της διαθεσιμότητας εναλλακτικών εμβολίων». 


Η εταιρεία διευκρινίζει ότι η παραγωγή έχει ήδη σταματήσει από τον Δεκέμβριο του 2023, ωστόσο το διαθέσιμο απόθεμα θα συνεχίσει να διατίθεται στην αγορά μέχρι εξαντλήσεώς του ή μέχρι την ημερομηνία λήξεως και συνιστά στους επαγγελματίες υγείας να αρχίσουν να συζητούν κατάλληλες εναλλακτικές επιλογές με τους ασθενείς τους το συντομότερο δυνατό.


«Στην MSD επανεξετάζουμε το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων μας σε συνεχή βάση, λαμβάνοντας προσεκτικά υπόψη την αξία των φαρμάκων και των εμβολίων μας για τους γιατρούς και τους ασθενείς και την κλινική χρήση των εγκεκριμένων ενδείξεων. Αυτή η συνεχής αξιολόγηση μάς επιτρέπει να συνεχίσουμε να επανεπενδύουμε στην έρευνα νέων φαρμάκων και εμβολίων, καθώς και εκείνων που περιλαμβάνονται στο υπάρχον χαρτοφυλάκιό μας για νόσους όπου υπάρχει ακόμα ανεκπλήρωτη ιατρική ανάγκη», αναφέρει η εταιρεία, η οποία έχει ενημερώσει σχετικά και τον ΕΟΦ.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η Λίλιαν Ατσάλη, Παθολόγος - Λοιμωξιολόγος, Αναπληρώτρια Διευθύντρια ΓΆ Παθολογικής Κλινικής του Metropolitan General εξηγεί πώς λειτουργούν
Με αλλαγές στους εμβολιασμούς κατά του έρπητα ζωστήρα






Σχετικά άρθρα

STOP από 20 μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες στο ChatGPT
Φοβούνται διαρροή κρίσιμων δεδομένων στους ανταγωνιστές τους
Αnalytica 2024: Δύο ελληνικές εταιρείες στην κορυφαία Διεθνή Έκθεση
Η μεγαλύτερη και σημαντικότερη έκθεση για την εργαστηριακή τεχνολογία, ανάλυση και βιοτεχνολογία στην Ευρώπη
PHARMA Q: Μεγάλος χορηγός του 22ου Πανελληνίου Συνεδρίου ΩΡΛ Χειρουργικής Κεφαλής και Τραχήλου
Από το περίπτερό της πέρασε η πλειονότητα των συνέδρων
Με εξαιρετικά σημαντικές διακρίσεις τιμήθηκε η Karabinis Medical
Στα Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς 2024