Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα

GSK: Επενδύει έως και 12 δισ. δολάρια σε 12 νέα φάρμακα
Σε συμφωνία με την κινεζική εταιρεία Jiangsu Hengrui Pharmaceuticals

MSD: Οριστική διακοπή παραγωγής και κυκλοφορίας εμβολίου

6/2/2024 10:50:05 μμ
Πρόκειται για εμβόλιο κατά του έρπητα ζωστήρα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η MSD έλαβε απόφαση να διακόψει οριστικά την παραγωγή, τη διανομή και την κυκλοφορία του εμβολίου κατά του έρπητα ζωστήρα Zostavax.


Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η απόφαση δεν σχετίζεται με ζήτημα ποιότητας ή ασφάλειας του προϊόντος και δεν επηρεάζει το προϊόν που ήδη κυκλοφορεί στην αγορά. Ελήφθη όμως «λόγω της μείωσης της κλινικής χρήσης του σε παγκόσμιο επίπεδο και της διαθεσιμότητας εναλλακτικών εμβολίων». 


Η εταιρεία διευκρινίζει ότι η παραγωγή έχει ήδη σταματήσει από τον Δεκέμβριο του 2023, ωστόσο το διαθέσιμο απόθεμα θα συνεχίσει να διατίθεται στην αγορά μέχρι εξαντλήσεώς του ή μέχρι την ημερομηνία λήξεως και συνιστά στους επαγγελματίες υγείας να αρχίσουν να συζητούν κατάλληλες εναλλακτικές επιλογές με τους ασθενείς τους το συντομότερο δυνατό.


«Στην MSD επανεξετάζουμε το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων μας σε συνεχή βάση, λαμβάνοντας προσεκτικά υπόψη την αξία των φαρμάκων και των εμβολίων μας για τους γιατρούς και τους ασθενείς και την κλινική χρήση των εγκεκριμένων ενδείξεων. Αυτή η συνεχής αξιολόγηση μάς επιτρέπει να συνεχίσουμε να επανεπενδύουμε στην έρευνα νέων φαρμάκων και εμβολίων, καθώς και εκείνων που περιλαμβάνονται στο υπάρχον χαρτοφυλάκιό μας για νόσους όπου υπάρχει ακόμα ανεκπλήρωτη ιατρική ανάγκη», αναφέρει η εταιρεία, η οποία έχει ενημερώσει σχετικά και τον ΕΟΦ.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οδηγίες για τη μετάβαση των ασθενών σε εναλλακτικά προϊόντα
Σύμφωνα με τη διευθύντρια εργοστασίου Έρρικα Πεκοπούλου






Σχετικά άρθρα

Bristol Myers Squibb: Δημιουργεί νέα spin-off εταιρεία
Με 5 φάρμακα για αυτοάνοσα νοσήματα στο χαρτοφυλάκιό της
Συνεργασία-ορόσημο μεταξύ της ελληνικής Rafarm και της Cleveland Clinic
Με αντικείμενο την ανάπτυξη μιας νέας θεραπείας των ουλών κερατοειδούς
H YOUTH LAB. στα Duty Free των Αθηνών, Θεσσαλονίκης & Ηρακλείου
Μια νέα, Travel Retail εποχή ξεκινά για το ελληνικό brand δερμοκαλλυντικών
GSK: Επενδύει έως και 12 δισ. δολάρια σε 12 νέα φάρμακα
Σε συμφωνία με την κινεζική εταιρεία Jiangsu Hengrui Pharmaceuticals