Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Μόνο με έγκριση θα πωλούνται τα ηλεκτρονικά τσιγάρα

7/9/2016 1:30:52 μμ
Αδειοδότηση και για τα συστατικά τους
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Μόνο με έγκριση θα πωλούνται προσεχώς τα ηλεκτρονικά τσιγάρα ώστε να διασφαλιστεί η προστασία των ατμιστών.

Διαδικασία αδειοδότησης και για τα συστατικά των ηλεκτρονικών τσιγάρων προβλέπει το νομοσχέδιο για τα καπνικά που εγκρίθηκε από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. «Θέλουμε να αισθάνονται οι πολίτες ότι τα προϊόντα στα οποία έχουν πρόσβαση είναι ασφαλή, τηρούν τις προδιαγραφές και έχουν όλες τις εγγυήσεις ασφαλούς χρήσης», τόνισε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι κάθε εταιρεία με ηλεκτρονικά τσιγάρα οφείλει να καταθέσει σχετικό φάκελο, εντός εξαμήνου και αφού οι αρμόδιες υπηρεσίες αποφανθούν ότι τηρούνται οι προδιαγραφές, θα παίρνει έγκριση για κυκλοφορία στην ελληνική αγορά. Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε από όλα τα κόμματα με εξαίρεση τη Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ που επιφυλάχθηκαν και θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη.

Ο Α. Ξανθός υπογράμμισε ότι η προσέγγιση που ακολούθησε η κυβέρνηση «είναι αυτή της Δημόσιας Υγείας και της προστασίας του μείζονος αγαθού που είναι η Υγεία, και όχι οι ανταγωνισμοί ανάμεσα στην καπνοβιομηχανία και σε άλλες δραστηριότητες, αξιοποιώντας τη γενικευμένη πεποίθηση ότι το τσιγάρο είναι επιβλαβές, να τεκμηριώσουν στην αγορά προϊόντα ως λιγότερο επιβλαβή».

Η εξάρτηση από τη νικοτίνη αποτελεί το κύριο πρόβλημα, σύμφωνα με τον κ. Ξανθό, ο οποίος σημείωσε πως η κοινοτική οδηγία που υιοθετεί η κυβέρνηση αναφέρει ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο μπορεί να αποτελεί την πύλη εισόδου στο κανονικό τσιγάρο, καθώς αποτελεί προσομοίωση του τσιγάρου.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μια ιστορική στιγμή για την ψηφιακή μεταρρύθμιση του ελληνικού συστήματος υγείας
Λόγω των πρόσφατων παράνομων συνταγογραφήσεων






Σχετικά άρθρα

200% δασμούς στα γενόσημα ανακοίνωσε ο Τραμπ
Η πολιτική θα ξεκινήσει το 2028
Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας & Κύπρου στον τομέα του φαρμάκου
Στελέχη του ΕΟΦ συναντήθηκαν με τον Κύπριο υπουργό Υγείας
ΑΑΔΕ: Κατασχέθηκαν χιλιάδες παράνομα συμπληρώματα διατροφής
Στην υπόθεση εμπλέκονται φαρμακείο και εταιρεία στην Αττική
150.000 συνταγές ΦΥΚ κατΆ οίκον τον τελευταίο χρόνο
Παράλληλα 14 χιλιάδες εκτελέστηκαν στα ιδιωτικά φαρμακεία